• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu kusma sorunu

Hastalık Belirtileri
Tüy yolma,yem kusma,kustugu yemi geri yeme,göğüste şekil bozukluğü ve hırıltı gibi bir ses cikarma
Hastalık Belirti Tarihi
20 Ara 2024
Kullanılan İlaç
İlk kez kombi mix ve med tolamin forte probiyotige henüz gecmedim
Merhaba arkadaşım kuş emanet etti.ilk aldığım gün çok kötü durumdaydi.Kusuyordu ve kustuguni geri yiyordu.yem çok az yiyordu.gogsunden garip bir ses geliyordu.Tislama gibi. hemen med tolamin forte ve kombi mixe başladım 4 gün uyguladim 2.gün kusma kesildi yem yemeye başladı yem az yediği için bende dal dari da ekledim,biraz sebze ve biraz kaynamış yumurta beyazı yedirdim.Tuylerini sahibindeyken kırmış ve yolmuş ucamiyor.kür bitince probiyotige başlayacağım ancak tislama geçmiyor. Sanki tüyler geri geliyor gibi,yemesi yerine geliyor yavas yavas, ancak o sesi çözemedim.Denizli de kuş veterineri yok yardımcı olursaniz cok sevinirim ilk günün fotosu bugünün yani 5.günün fotosu ve son olarak tıslamayı duyabilmeniz için bugüne ait klip yollamak istiyorum ancak sistem izin vermedi ilgilenen olursa dmden mail adresimi paylaşabilirim mail atabilirim.Minicik bir emanet bu kıyamıyorum.

Demir E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşım kuş emanet etti.ilk aldığım gün çok kötü durumdaydi.Kusuyordu ve kustuguni geri yiyordu.yem çok az yiyordu.gogsunden garip bir ses geliyordu.Tislama gibi. hemen med tolamin forte ve kombi mixe başladım 4 gün uyguladim 2.gün kusma kesildi yem yemeye başladı yem az yediği için bende dal dari da ekledim,biraz sebze ve biraz kaynamış yumurta beyazı yedirdim.Tuylerini sahibindeyken kırmış ve yolmuş ucamiyor.kür bitince probiyotige başlayacağım ancak tislama geçmiyor. Sanki tüyler geri geliyor gibi,yemesi yerine geliyor yavas yavas, ancak o sesi çözemedim.Denizli de kuş veterineri yok yardımcı olursaniz cok sevinirim ilk günün fotosu bugünün yani 5.günün fotosu ve son olarak tıslamayı duyabilmeniz için bugüne ait klip yollamak istiyorum ancak sistem izin vermedi ilgilenen olursa dmden mail adresimi paylaşabilirim mail atabilirim.Minicik bir emanet bu kıyamıyorum.
Streamable. Com üzerinden çıkan bağlantıyı buraya yapıştırın. Dışkı fotoğrafı da atın. Bence bir röntgen cekilmesi lazım o tislama için ve vitamin eksikliği var gibi 3 gün üst üste entrobac verin. Sonra sade su

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Orada bir mukus birikimi var kıh kıh ses çıkarıyor anladığım kadarıyla, kombi mix iyi gelir diye düşünüyorum ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hocam 4 gün yaptım sonra entrobac 3 gün sonra tüy için hafta da bir bt amin forte 40 gün sonra kombi mix 3 gün entrobac 3 gün uygun mu?
Aslında şöyle kombi mixi 3 gün daha kullanın ondan sonra 3 gün üst üste tazeleyerek probiyotik verin ardından mamaist.comdan neftor alın beş gün boyunca tam dolu suluk içme suyuna iki damla katın verin ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dışkımızda böyle. Odasında kekik buharı yapayım mı? Bir de yeniden ucarmı sizce kanatları çıkar mı sıkı bir bakimla
Merhaba, dışkı çok güzel maşallah, tabiki düzelir, bağışıklık sistemi üst seviye olmalı ve btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün, uzun bir süreç fakat düzelir 😊

Üst Alt