• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Kusma Hareketi Yapıyor

Arns

Aktif Üye
Video:
Ara sıra kusma hareketi yapıyor tekrardan ve kanatlarını falan esnerken ses çıkartıyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşu kanatlı uzmana götürdünüz mü? Götürüp iyi bir kontrol ettirin bence.
Ceresi kızıştığı için o rengi almıştır ama burunda 2 delik mi var yoksa fotoğraftan mı öyle görünüyor?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Dışkısı ara sıra direkt su şeklinde yapıyor. Ne yapmam lazım. Kabarması azaldı. Gagası da bu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 45567
İç parazit tamamlandıktan sonra sizden 3 gün probiyotik, 4.gün su içmişken dışkı paylaşmanızı istemiştim. Paylaşmadınız. Şimdiki dışkılarını beyaz kağıt üstünde görelim

Arns

Aktif Üye
İç parazit tamamlandıktan sonra sizden 3 gün probiyotik, 4.gün su içmişken dışkı paylaşmanızı istemiştim. Paylaşmadınız. Şimdiki dışkılarını beyaz kağıt üstünde görelim
Ekli dosyayı görüntüle 45582
(2 gün üst üste probiyotik, 2 gün B vitamini ve 1 gün vitamin kullanılmış hali)

Kuşu kanatlı uzmana götürdünüz mü? Götürüp iyi bir kontrol ettirin bence.
Ceresi kızıştığı için o rengi almıştır ama burunda 2 delik mi var yoksa fotoğraftan mı öyle görünüyor?
Fotoğrafta öyle gözükmüş :D Çevremde kuşlar ile ilgilenen veteriner yok, Sadece kuş satan yerler var fakat onlar ilgilenir mi bilemiyorum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 45582
(2 gün üst üste probiyotik, 2 gün B vitamini ve 1 gün vitamin kullanılmış hali)

Fotoğrafta öyle gözükmüş :D Çevremde kuşlar ile ilgilenen veteriner yok, Sadece kuş satan yerler var fakat onlar ilgilenir mi bilemiyorum.
Bu kağıttaki ıslak yerler, dışkının suyu mu? Yoksa kafesi yıkayıp ıslakken mi kağıt koydunuz? B vitamini durduk yere 2 gün üst üste verilmez, arkasından vitamin de vermek yanlış. Sadece uzun antibiyotik tedavilerinde, ilaçla birlikte, ilacın zararlımetkilerinden kuşu korumak için b vitamini verilebilir. Vitaminlerinizin markası, kullandığınız oran nedir? Pankreasta hasar başlamış. Suluğunu döküp 3 gün iişe su verin sadece

Arns

Aktif Üye
Bu kağıttaki ıslak yerler, dışkının suyu mu? Yoksa kafesi yıkayıp ıslakken mi kağıt koydunuz? B vitamini durduk yere 2 gün üst üste verilmez, arkasından vitamin de vermek yanlış. Sadece uzun antibiyotik tedavilerinde, ilaçla birlikte, ilacın zararlımetkilerinden kuşu korumak için b vitamini verilebilir. Vitaminlerinizin markası, kullandığınız oran nedir? Pankreasta hasar başlamış. Suluğunu döküp 3 gün iişe su verin sadece
Kafesi taşırken suluktaki su dökülüyor. Tüy döktükleri için B vitamini 1 gün arayla verdim. Röhnfried kullanıyorum. Mama vermem de sakınca var mıdır peki?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kafesi taşırken suluktaki su dökülüyor. Tüy döktükleri için B vitamini 1 gün arayla verdim. Röhnfried kullanıyorum. Mama vermem de sakınca var mıdır peki?
B vitaminini haftada 1 verelim. Gerwitle arası açık olsun. Normal renk ve şekilde dışkı yapana kadar mama vermeyelim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 46179
Ekli dosyayı görüntüle 46180
Ekli dosyayı görüntüle 46181

Yaklaşık 1 hafta boyunca hiçbir şey kullanmadım dışkıları böyle. Bir gelişme var mı?
Size bu konuda önceki mesajlarımda iç parazit uygulamasından bahsetmiştim. 1.dozdan 10-12 gün sonra yumurtadan çıkan parazit larvaları için 2.bir uygulama yapmanız lazım. Sanırım 2.uygulamayı yapmamışsınız. 2.resim hiç hoşuma gitmedi. Son yazdığınızdan beri gördüğünüz belirtiler nedir? Kusmadan da bahsetmiştiniz sanki? Hala var mı? Yem yemesi, keyfi nasıl?

Arns

Aktif Üye
Size bu konuda önceki mesajlarımda iç parazit uygulamasından bahsetmiştim. 1.dozdan 10-12 gün sonra yumurtadan çıkan parazit larvaları için 2.bir uygulama yapmanız lazım. Sanırım 2.uygulamayı yapmamışsınız. 2.resim hiç hoşuma gitmedi. Son yazdığınızdan beri gördüğünüz belirtiler nedir? Kusmadan da bahsetmiştiniz sanki? Hala var mı? Yem yemesi, keyfi nasıl?
2. uygulamayı yapmıştım. Önceki durumuna göre kabarması falan azaldı. Kusması artık yok fakat kuyruk sallanması var. İştahı gayet iyi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
2. uygulamayı yapmıştım. Önceki durumuna göre kabarması falan azaldı. Kusması artık yok fakat kuyruk sallanması var. İştahı gayet iyi.
Video ekler misiniz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 46179
Ekli dosyayı görüntüle 46180
Ekli dosyayı görüntüle 46181

Yaklaşık 1 hafta boyunca hiçbir şey kullanmadım dışkıları böyle. Bir gelişme var mı?
Dışkılar düzelene kadar mama kullanmayalım. 3 gün arka arkaya, şişe su kullanarak (arıtma ve çeşme olmasın) entrobac vermenizi isteyeceğim ama enteobacınızın bozukduğunu düşünüyorum. Ya uygun şekilde saklamadınız ya aldığınızın üzerinden çok zaman geçti ya da uygun olmayan bir yerden almış olabilirsiniz. Ama bu entrobac çalışmıyor diye düşünüyorum. Entrobacınız hakkında bilgi verir misiniz? Düşündüğüm gibitiyse Yenisini almanızı rica edeceğim

Üst Alt