• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kursak mantarı olabilirmi?

serhat0143

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma salya akıtma
Kullanılan İlaç
Multivitamin isal olursa isadur veriyorum
Merhaba muhabbet kuşum var 1.5 yaşında durumu gayet iyiydi aslında tüy dönemine girdi sandım kafeste epeybi tüy vardı hareketsiz ve uyku halindeydi ben normaldir diye çok üzerine düşmedim odada sürekli klima açık odanin sicakliği 27 26 derece falan bugun yüzünde ıslaklık gördüm su içerken bulaştı sandım ama değilmiş çok kötü acı acı kokuyordu ve 15 gündür çok az ötüyor iştahı çokda kötü değil gayet iyi yem yiyor ama bu salya ve koku dan çok şüphelendim ne yapmam gerekiyor kursak mantarı olabilirmi ( tüye girdi diyerek tımar yaptım vicudun bıraktı tüyler hemen düştü elime ondan sonra hareketlendi banyoda yaptı hareketlendikten 2 gün sonra salya olayını yakaladım)

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba muhabbet kuşum var 1.5 yaşında durumu gayet iyiydi aslında tüy dönemine girdi sandım kafeste epeybi tüy vardı hareketsiz ve uyku halindeydi ben normaldir diye çok üzerine düşmedim odada sürekli klima açık odanin sicakliği 27 26 derece falan bugun yüzünde ıslaklık gördüm su içerken bulaştı sandım ama değilmiş çok kötü acı acı kokuyordu ve 15 gündür çok az ötüyor iştahı çokda kötü değil gayet iyi yem yiyor ama bu salya ve koku dan çok şüphelendim ne yapmam gerekiyor kursak mantarı olabilirmi ( tüye girdi diyerek tımar yaptım vicudun bıraktı tüyler hemen düştü elime ondan sonra hareketlendi banyoda yaptı hareketlendikten 2 gün sonra salya olayını yakaladım)
Geçmiş olsun, kursak mantarı olma ihtimali yüksek, koku var, kusma ishal var mı?
Ne ile besliyorsunuz
Vitaminler neler
Bağışıklık düşüyor, probiyotik verin
Farklı bir gıda yem tohum yedimi
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız
Beyaz peçete üzerine yapsın

serhat0143

Yeni Üye
Geçmiş olsun, kursak mantarı olma ihtimali yüksek, koku var, kusma ishal var mı?
Ne ile besliyorsunuz
Vitaminler neler
Merhaba şok tan aldiğim yem var onu veriyorum dolapta sakliyorum bayatlar diye az once kafesi sirke ile dezenfekte ettim dışkı gayet normal gorunuyor tekrar güncel fotolarini atarim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba şok tan aldiğim yem var onu veriyorum dolapta sakliyorum bayatlar diye az once kafesi sirke ile dezenfekte ettim dışkı gayet normal gorunuyor tekrar güncel fotolarini atarim
Şoktan almışsınız arada bizlerde alıyoruz, sanırım polo gibi bir marka
Tohum oranı çok az, bütçenizi bilemiyorum garden mix veya versele laga alırsanız daha zengin karışımlıdır tavsiye ederim

serhat0143

Yeni Üye
Ne ile besliyorsunuz
Vitaminler neler
İshallik yok şuan gayet normal dışkı probiyotik olarak ne verebilirim?
Suyuna sirke koymamı söyledi petshop ama once buraya sormak istedim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İshallik yok şuan gayet normal dışkı probiyotik olarak ne verebilirim?
Suyuna sirke koymamı söyledi petshop ama once buraya sormak istedim
Kesinlikle sirke olmaz bağırsak florasını iyce bozar,
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac /probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w/ multivitamin
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler

serhat0143

Yeni Üye
Şuan elimde dr heigels mutivit var bu yazdıklarınızı veteriner den bulabilirim sanıyorum? Kesin çözüm olurmu peki

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şuan elimde dr heigels mutivit var bu yazdıklarınızı veteriner den bulabilirim sanıyorum? Kesin çözüm olurmu peki
İnternet üzerinden yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Veteriner kuş veterineri ise olabilir, Bölünmüş olarak cam şişede alın, kesin çözüm dışkı ve kursak kontrolünden sonra olur, ağzı nasıl kokuyor, eşki peynir gibi mi?

serhat0143

Yeni Üye
İnternet üzerinden yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Veteriner kuş veterineri ise olabilir, Bölünmüş olarak cam şişede alın, kesin çözüm dışkı ve kursak kontrolünden sonra olur, ağzı nasıl kokuyor, eşki peynir gibi mi?
Acı biber gibi kokuyor şuan

serhat0143

Yeni Üye
Klima çarpmış olabilir, kuş kumu veriyor musunuz? Mineralli olandan beyaz renkli
Kuş kumu var guzelcene yiyor citir citir az once baktim bir dışkı cıvıktı devamı gelirmi bilmiyorum takipteyim ama ben mantardan çok korkuyorum salyaları görünce şuan elimde o probiyotik yok elimdeki multivitamini verswm olurmu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuş kumu var guzelcene yiyor citir citir az once baktim bir dışkı cıvıktı devamı gelirmi bilmiyorum takipteyim ama ben mantardan çok korkuyorum salyaları görünce şuan elimde o probiyotik yok elimdeki multivitamini verswm olurmu
Kuş kumu grit kum değilse vermeyin lütfen, kursakta birikme yapar mineralli kum,
Kumun fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen
Multivitamin hangisi onuda paylaşırsanız sevinirim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Şuan için ônerdiginiz takviyelerden hariç ilaç vermeme gerek varmı yoksa bu takviyeler yeterli olurmu önerdikleriniz?
Mamaist whatsapp hattından zeolit tozu alın elle besleme mamasına mercimek tanesi kadar katın günde bir kez yedirin 🙏

Ekli dosyalar

Üst Alt