• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Kolay Kilo Tartma

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hiç erinmeden helâl valla hocam 😁🙂
Teşekkür ederim. Sevince görmüyor insan azı çoğu. 🤭
Yarım saat sürmedi, bu yöntemle. Sadece kuşları yakalarken biraz zorlandım.😁

Hocam Şimâli ben 1 buçuk yıl bekledim 😂 Deniz daha uyumlu ama, kafa kaşıma falan var Şimâl asla izin vermez öyle şeylere mesela 🤭
Deniz hanımdan umudumuz var. 😍 Kaşıma varsa o zaman diğerleri de gelir bence. 🤭 Şimal hanım ağa bildiğimiz ya. Tek taşımı kendim alırım, erkeklere ihtiyacım yok diyor galiba. 😁

Bahar Y.

Müdavim
Teşekkür ederim. Sevince görmüyor insan azı çoğu. 🤭
Yarım saat sürmedi, bu yöntemle. Sadece kuşları yakalarken biraz zorlandım.😁

Deniz hanımdan umudumuz var. 😍 Kaşıma varsa o zaman diğerleri de gelir bence. 🤭 Şimal hanım ağa bildiğimiz ya. Tek taşımı kendim alırım, erkeklere ihtiyacım yok diyor galiba. 😁
Tek taşta alırım kilo da alırım diyor bence daha çok 🤭😂 inşallah hocam inşallah
İlk yavrunun ismi Müjde falan olur herhalde 🤣🤣

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yalnız vayyy helal beee maşallah ne güzel düşünmüş canım Kübra diye diye okurken, bir anda kağıtta yazılanları Bulut= 140, Şeker= 146 gr olarak görünce yaşadığım şok anlatılamaz, tarif edilemez, yaşanır ancak :ROFLMAO: Bu arada fikir gerçekten de çok iyi 👏👏👏
Valla bende öyle gördüm once :D

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer benim gibi kuş sayınız çoksa ya da kuşlarınız yabani ise size oldukça kolay tartma yöntem göstereceğim. 😁

Bir tek Bulut'u terazinin üzerine koyunca direkt duruyor, diğerlerini daldarıyla kandırmaya çalışsamda olmuyordu. O yüzden elimle üstten kapatıp ölçmeye çalışıyordum ama pek sağlıklı olmuyordu. Bugün kuşları tartmayı denerken aklıma taşıma kafesinin telini üzerine koymak geldi. Bence çok iyi oldu.
Diğer yöntem sıkıntı olurken,bu yöntemle her ay düzenli bir şekilde ölçerim.

Bunun için elimizde olması gerekenler;
*Hassas terazi,
*Kafes teli.

Ekli dosyayı görüntüle 39512

Ekli dosyayı görüntüle 39513

Kuş başta yadırgasada bir süre sonra tartının üzerinde duruyor.

Ben garanti olsun diye bir kuşta iki,üç kere denedim.

Ekli dosyayı görüntüle 39514

Bu da minnoşlarımın bu ayki kilolaları, kg bile değil gramları. 🤣
Beni asıl şaşırtan ise Fıstık obezdir diye düşünürken Limon'un 55 gram olması. Görünce şok oldum. Belki yanlış tartıyordur diye iki kere daha tarttım ve başka bir kuşu daha tekrar tarttım ama aynıydı. Limon hanım sülün gibi uzun olduğu için belli etmiyormuş pek. 🤣

Bir diğer şaşırdığım şey ise Pakistan muhabbet kuşu olan Yağmur'un Bulut'tan daha 1 gramda olsa fazla olması. 😅

Lakin bu üç dişide kuluçka yaptığı için yağlanmada var popolarında. Onunda etkisi vardır.
Kuşlar gün içinde 10 saate yakın dışarıda oldukları için sürekli hareket halindeler ama Limon ve Fıstık'a ayrıyeten özel çalışmalar başlayacak. 😬

Erkeklerden Fındık'ın kilosu fazla ama o da sürekli hareket halinde. Özellikle Şeker'in peşinden koşarken. 🤭

Daha önce bu yöntemi deneyen var mıydı bilmiyorum ama benim işimi oldukça kolaylaştırdı. Belki başkalarına da yarar sağlar. 😊
Maşallah.Evde mi bakıyorsunuz hepsine. Bende ortamlarını merak ettim 🙈

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tuğpar'ı şişirsek daha karizmatik ve tatlı olmaz mı? Ona bayılıyorum yemek istiyorum. 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bulut ve soy ağacı günden güne büyüyor maşallah 😊 Kübra tebrikler kardeşim 👍 ev ortamında bu kadar başarı ve düzen göz ardı edilemez 💯 Hepsinin kilosunu kontrol altına alamazdim ben açıkçası 😂 Yorumları okuyup takip etmek de ayrı bir keyif veriyor 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tek taşta alırım kilo da alırım diyor bence daha çok 🤭😂 inşallah hocam inşallah
İlk yavrunun ismi Müjde falan olur herhalde 🤣🤣
Erkekse umutta olabilir. Umudumuz var. 🤭

Hepsi de tartılmış… Maşallah 🧿
Teşekkür ederim abicim. 😊

Maşallah.Evde mi bakıyorsunuz hepsine. Bende ortamlarını merak ettim 🙈
Evet evde, odamda. 😊
Duvarın bir köşesinde kafesleri var. Üst üstte dört kafes. Kitaplıklar üzerinde oyun alanları var. Birde gardrop önünde oyun alanı var. Öyle takılıyorlar istedikleri yerde. 😬

Tuğpar'ı şişirsek daha karizmatik ve tatlı olmaz mı? Ona bayılıyorum yemek istiyorum. 😊
Tuğpar daha da şişmesin bence. Yeter o gram ona. 😅

Bulut ve soy ağacı günden güne büyüyor maşallah 😊 Kübra tebrikler kardeşim 👍 ev ortamında bu kadar başarı ve düzen göz ardı edilemez 💯 Hepsinin kilosunu kontrol altına alamazdim ben açıkçası 😂 Yorumları okuyup takip etmek de ayrı bir keyif veriyor 😊
Teşekkür ederim abicim güzel düşüncen için. 🥰
Hakkıyla bakabiliyorsam ne mutlu bana. 😊

Kuş sayısı ilk duyulduğunda gözü biraz korkutuyor ama ben alıştığım için galiba yadırgamıyorum artık. 5 kuş nasılsa 20 kuşta öyle geliyor bana. 🤣 İlk yavrular büyümeye başladığı zaman, bir afallama olmuştu sadece. Versem veremiyorum kuşları. Bunları dışarı salsam nasıl yaparım, ederim diye düşündüğümden pek çıkarmamıştım ama ilk salmadan sonra yavaş yavaş alıştım, şimdi günlük rutinlerden biri oldu. 😬

Bahar Y.

Müdavim
Erkekse umutta olabilir. Umudumuz var. 🤭

Teşekkür ederim abicim. 😊

Evet evde, odamda. 😊
Duvarın bir köşesinde kafesleri var. Üst üstte dört kafes. Kitaplıklar üzerinde oyun alanları var. Birde gardrop önünde oyun alanı var. Öyle takılıyorlar istedikleri yerde. 😬

Tuğpar daha da şişmesin bence. Yeter o gram ona. 😅

Teşekkür ederim abicim güzel düşüncen için. 🥰
Hakkıyla bakabiliyorsam ne mutlu bana. 😊

Kuş sayısı ilk duyulduğunda gözü biraz korkutuyor ama ben alıştığım için galiba yadırgamıyorum artık. 5 kuş nasılsa 20 kuşta öyle geliyor bana. 🤣 İlk yavrular büyümeye başladığı zaman, bir afallama olmuştu sadece. Versem veremiyorum kuşları. Bunları dışarı salsam nasıl yaparım, ederim diye düşündüğümden pek çıkarmamıştım ama ilk salmadan sonra yavaş yavaş alıştım, şimdi günlük rutinlerden biri oldu. 😬
Olabilir Kübra hocam 🤣 Tuğpar'ın anlamını merak ettim çok 🤭

horrorshow

Aktif Üye
Maaşallah hepsine. Ben de küçük kafesi terazinin üstüne koyup darasını aldıktan sonra, kuşlarımı kafese koyarak tartıyorum. Bu da bir yöntem olarak denenebilir.

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
48 ve 44 gramlık 2 danacık da bende varmış. Aksine zayıfladılar gibi geliyordu bana🥹 Hatırlattığın için teşekkür ederiz 😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Olabilir Kübra hocam 🤣 Tuğpar'ın anlamını merak ettim çok 🤭
@Rodiena cevaplamış benim yerime. Bu aralar gözdesi kendisinin. 🤭

Kübra hocamın çevresinden sevdiği iki kişinin isminin birleşimi sanmam dışında hiç bir problem yok 🤣🤣
Yaa bak bu da güzel bir fikirmiş. Kaydettim bir kenarda dursun, ileriki yavrular için. 😀

Maaşallah hepsine. Ben de küçük kafesi terazinin üstüne koyup darasını aldıktan sonra, kuşlarımı kafese koyarak tartıyorum. Bu da bir yöntem olarak denenebilir.
Bu daha da kolay bir yöntemmiş. Gelecek ayki tartı günümüzde böyle deneyim birde. Teşekkürler.🥰

48 ve 44 gramlık 2 danacık da bende varmış. Aksine zayıfladılar gibi geliyordu bana🥹 Hatırlattığın için teşekkür ederiz 😁
🤣 İkisinden bende de var. 😅