• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi muhabbet kuşu kızgınlık

mentquik

Paylaşımcı
hocam merhabalar, benim kuşların kuluçka dönemi yeni bitti. her zaman kuluçka dönemi biter bitmez hemen yeni kuluçkaya başlıyorlar. Dişinin dış görünüşünden ne kadar yorulduğu belli olsada ne erkek ne disi ciftlesmekten vazgecmiyor. İkisinide önceden alır severdim şu an yanlarına bile yaklaşılmıyor. Ikisinide ayırdım farklı odalardalar ama birbirlerinin seslerini duyuyorlar maalesef, yavru daha 34 günlük yem kıramıyor, uçamıyor. Babayla birlikte kalıyor ama baba yavruyada kur yapıyor ara sıra kovalıyor. Yavruda babaya benzedi üçü birden hiç durmadan evde bağırmalar başlıyor. Kızgınlık dönemini nasıl geçiricem yardımcı olabilir misiniz? 3. bir kafesimde yok alma imkanımda yok yavruyuda ayıramam babadan.

Son olarakta yavru 34 günlük olmasına ragmen hala kuyruk kısmı küçük ve gordugu her nesneye gidip yem kusuyor sonra geri yiyor. Ara sırada agzı acik sekilde nefes alıp veriyor, solunum sıkıntısı olabilir mi? Enerjisi kuduruklugu yerinde ama😆

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
hocam merhabalar, benim kuşların kuluçka dönemi yeni bitti. her zaman kuluçka dönemi biter bitmez hemen yeni kuluçkaya başlıyorlar. Dişinin dış görünüşünden ne kadar yorulduğu belli olsada ne erkek ne disi ciftlesmekten vazgecmiyor. İkisinide önceden alır severdim şu an yanlarına bile yaklaşılmıyor. Ikisinide ayırdım farklı odalardalar ama birbirlerinin seslerini duyuyorlar maalesef, yavru daha 34 günlük yem kıramıyor, uçamıyor. Babayla birlikte kalıyor ama baba yavruyada kur yapıyor ara sıra kovalıyor. Yavruda babaya benzedi üçü birden hiç durmadan evde bağırmalar başlıyor. Kızgınlık dönemini nasıl geçiricem yardımcı olabilir misiniz? 3. bir kafesimde yok alma imkanımda yok yavruyuda ayıramam babadan.

Son olarakta yavru 34 günlük olmasına ragmen hala kuyruk kısmı küçük ve gordugu her nesneye gidip yem kusuyor sonra geri yiyor. Ara sırada agzı acik sekilde nefes alıp veriyor, solunum sıkıntısı olabilir mi? Enerjisi kuduruklugu yerinde ama😆
Merhaba kuluçka bitince soy için hemen yeni kuluçka başlar
Malesef ayrı bir kafes olmalı yada anne babayı birleştirin yuvalık takmayın çifleşme olur yumurtayı alıp atın 3/4 ten sonra durur, yumurta kuşta yorgunluk yapmaz, kuluçka dönemi gibi yatarsa yorulur
Yavrulara vitamin takviyesi yapın
Hepsini suluğuna
Entrobac probiyotik
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte katın
Hem büyümelerine hem sağlığına çok etki eder
34 günlük yavruya ve diğerlerine günde en az 2 defa su içirin çay kaşığı ile
Yemi yere serpin yada kap içinde kafes zeminine koyun içinden yerler
Gardenmix yavru yemi, aspur yulaf katın

mentquik

Paylaşımcı
Merhaba kuluçka bitince soy için hemen yeni kuluçka başlar
Malesef ayrı bir kafes olmalı yada anne babayı birleştirin yuvalık takmayın çifleşme olur yumurtayı alıp atın 3/4 ten sonra durur, yumurta kuşta yorgunluk yapmaz, kuluçka dönemi gibi yatarsa yorulur
Yavrulara vitamin takviyesi yapın
Hepsini suluğuna
Entrobac probiyotik
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte katın
Hem büyümelerine hem sağlığına çok etki eder
34 günlük yavruya ve diğerlerine günde en az 2 defa su içirin çay kaşığı ile
Yemi yere serpin yada kap içinde kafes zeminine koyun içinden yerler
Gardenmix yavru yemi, aspur yulaf katın
Merhaba Demet Hanım, tamamdır çok teşekkür ederim, bir tane yavrum var zaten teşekkürler çok sağ olun

mentquik

Paylaşımcı
Rica ederim 😊Rabbim sağlıklı mutlu huzurlu ömür versin inşallah 😊🤲
Demet abla merhaba yine ben😅, Abla erkek kuşum ve yavru kuşum aynı kafesteydiler. Yavruyla birlikte kaldigi geceler kendini kafeste saga sola vuruyordu korktugunu dusunuyorduk, yavruya da hircin davranmaya basladi yavruyu annenin yanina koyduk ama sanirim bit sorunu varmis. Yavruda dün gece popo kısmında bir siyahlik gordum elimle almaya calistim ama dıskı gibi tuye yapismis sekildeydi alamadim sonra bir anda kayboldu. Bit oldugunu dusunuyorum ama baktigimda bisey goremedim. Üç kusumda fazla kasiniyor ama bit olduguna dair eminde degilim ne yapmam lazim ve 37 gunluk yavruya bit agir gelir mi? Komsudan yeni kafes almistim, iyice yikamama ragmen sanirim gectiyse oradan gecmistir diye dusunuyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet abla merhaba yine ben😅, Abla erkek kuşum ve yavru kuşum aynı kafesteydiler. Yavruyla birlikte kaldigi geceler kendini kafeste saga sola vuruyordu korktugunu dusunuyorduk, yavruya da hircin davranmaya basladi yavruyu annenin yanina koyduk ama sanirim bit sorunu varmis. Yavruda dün gece popo kısmında bir siyahlik gordum elimle almaya calistim ama dıskı gibi tuye yapismis sekildeydi alamadim sonra bir anda kayboldu. Bit oldugunu dusunuyorum ama baktigimda bisey goremedim. Üç kusumda fazla kasiniyor ama bit olduguna dair eminde degilim ne yapmam lazim ve 37 gunluk yavruya bit agir gelir mi? Komsudan yeni kafes almistim, iyice yikamama ragmen sanirim gectiyse oradan gecmistir diye dusunuyorum
Merhaba ablacığım
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin et hemen
Ensesine 1 damla damlat ve masaj yap, 2/3 ay sonra tekrarla
10 gün sonra tekrar uygula
Yavruya yumurtaya hepsine gelir
ACİL temenni etmelisin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsin yada mamaist.com dan alabilirsin
Kafesi malzemeleri yıka tünekleri yıka ocakta tütsüle kurut

mentquik

Paylaşımcı
Merhaba ablacığım
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin et hemen
Ensesine 1 damla damlat ve masaj yap, 2/3 ay sonra tekrarla
10 gün sonra tekrar uygula
Yavruya yumurtaya hepsine gelir
ACİL temenni etmelisin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsin yada mamaist.com dan alabilirsin
Kafesi malzemeleri yıka tünekleri yıka ocakta tütsüle kurut
tamamdır abla çok teşekkür ederim🥹🙏🏻

mentquik

Paylaşımcı
Rica ederim hemen alıp kullanmalısın
Bitler kan ile beslenir, damladan sonra yapılamaz ölürler
şimdi almaya gidip kullanıcam abla, doğru anlamışım dimi bir damla damlatıyorum masaj yapıyorum, 10 gün sonra tekrardan bir damla damlatıp masaj yapıyorum. 37 günlük yavruya zararı olmaz dimi🥹

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
şimdi almaya gidip kullanıcam abla, doğru anlamışım dimi bir damla damlatıyorum masaj yapıyorum, 10 gün sonra tekrardan bir damla damlatıp masaj yapıyorum. 37 günlük yavruya zararı olmaz dimi🥹
20 günlükten itibaren yavruya uygulanır😊zararı olmaz 🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla dışarıda bulamadım, mamaist.coma baktım yine bulamadım. Nereden bulabilirim başka bildiğin bir site var mı?
Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsin yardımcı olur

Ekli dosyalar

mentquik

Paylaşımcı
Rica ederim geçmiş olsun 🥰
Abla yine ben kusura bakma çok rahatsız ediyorum seni ama erkek kuşum cileden cikardi hepimizi. Sabah aksam asla susmuyor, yavru oldugundan beri hem anneyi hem yavruyu surekli dovuyor. Ayri odalara koydum yine olmadi asla bir saniye bile susmuyor. hayvanlarin gozlerine gaga atıyor. Cok seviyorum yaklasik 2 yildir benimle beraber ama son 2 aydır bu durumda. Anne kusunda tum ilgisi yavrunun ustunde artik, babayı gram umursamıyor. Baska birine sahiplendirmeli miyim ne yapmam lazim?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla yine ben kusura bakma çok rahatsız ediyorum seni ama erkek kuşum cileden cikardi hepimizi. Sabah aksam asla susmuyor, yavru oldugundan beri hem anneyi hem yavruyu surekli dovuyor. Ayri odalara koydum yine olmadi asla bir saniye bile susmuyor. hayvanlarin gozlerine gaga atıyor. Cok seviyorum yaklasik 2 yildir benimle beraber ama son 2 aydır bu durumda. Anne kusunda tum ilgisi yavrunun ustunde artik, babayı gram umursamıyor. Baska birine sahiplendirmeli miyim ne yapmam lazim?
Merhaba ablacığım Estağfurullah ne rahatsızlığı 😊çiftleşmek istiyor erkek, yavru kaç günlük oldu? Verme kuşunu senden iyi bakan olmaz, gerekirse yavruyu başka kafese alıp sen büyüteceksin

mentquik

Paylaşımcı
Merhaba ablacığım Estağfurullah ne rahatsızlığı 😊çiftleşmek istiyor erkek, yavru kaç günlük oldu? Verme kuşunu senden iyi bakan olmaz, gerekirse yavruyu başka kafese alıp sen büyüteceksin
yavru tam 41 gunluk oldu abla. Yavruya bakmakta sorun yok bana çok alışık zaten ama anne ve baba asla anlasamıyor, anne kaciyor babadan, babada kactigi icin gagalıyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
yavru tam 41 gunluk oldu abla. Yavruya bakmakta sorun yok bana çok alışık zaten ama anne ve baba asla anlasamıyor, anne kaciyor babadan, babada kactigi icin gagalıyor
O zaman ayırabilirsin kavga kanlı olur Allah korusun 🤲🤲

Üst Alt