• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi muhabbet kuşu kızgınlık

mentquik

Aktif Üye
hocam merhabalar, benim kuşların kuluçka dönemi yeni bitti. her zaman kuluçka dönemi biter bitmez hemen yeni kuluçkaya başlıyorlar. Dişinin dış görünüşünden ne kadar yorulduğu belli olsada ne erkek ne disi ciftlesmekten vazgecmiyor. İkisinide önceden alır severdim şu an yanlarına bile yaklaşılmıyor. Ikisinide ayırdım farklı odalardalar ama birbirlerinin seslerini duyuyorlar maalesef, yavru daha 34 günlük yem kıramıyor, uçamıyor. Babayla birlikte kalıyor ama baba yavruyada kur yapıyor ara sıra kovalıyor. Yavruda babaya benzedi üçü birden hiç durmadan evde bağırmalar başlıyor. Kızgınlık dönemini nasıl geçiricem yardımcı olabilir misiniz? 3. bir kafesimde yok alma imkanımda yok yavruyuda ayıramam babadan.

Son olarakta yavru 34 günlük olmasına ragmen hala kuyruk kısmı küçük ve gordugu her nesneye gidip yem kusuyor sonra geri yiyor. Ara sırada agzı acik sekilde nefes alıp veriyor, solunum sıkıntısı olabilir mi? Enerjisi kuduruklugu yerinde ama😆

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
hocam merhabalar, benim kuşların kuluçka dönemi yeni bitti. her zaman kuluçka dönemi biter bitmez hemen yeni kuluçkaya başlıyorlar. Dişinin dış görünüşünden ne kadar yorulduğu belli olsada ne erkek ne disi ciftlesmekten vazgecmiyor. İkisinide önceden alır severdim şu an yanlarına bile yaklaşılmıyor. Ikisinide ayırdım farklı odalardalar ama birbirlerinin seslerini duyuyorlar maalesef, yavru daha 34 günlük yem kıramıyor, uçamıyor. Babayla birlikte kalıyor ama baba yavruyada kur yapıyor ara sıra kovalıyor. Yavruda babaya benzedi üçü birden hiç durmadan evde bağırmalar başlıyor. Kızgınlık dönemini nasıl geçiricem yardımcı olabilir misiniz? 3. bir kafesimde yok alma imkanımda yok yavruyuda ayıramam babadan.

Son olarakta yavru 34 günlük olmasına ragmen hala kuyruk kısmı küçük ve gordugu her nesneye gidip yem kusuyor sonra geri yiyor. Ara sırada agzı acik sekilde nefes alıp veriyor, solunum sıkıntısı olabilir mi? Enerjisi kuduruklugu yerinde ama😆
Merhaba kuluçka bitince soy için hemen yeni kuluçka başlar
Malesef ayrı bir kafes olmalı yada anne babayı birleştirin yuvalık takmayın çifleşme olur yumurtayı alıp atın 3/4 ten sonra durur, yumurta kuşta yorgunluk yapmaz, kuluçka dönemi gibi yatarsa yorulur
Yavrulara vitamin takviyesi yapın
Hepsini suluğuna
Entrobac probiyotik
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte katın
Hem büyümelerine hem sağlığına çok etki eder
34 günlük yavruya ve diğerlerine günde en az 2 defa su içirin çay kaşığı ile
Yemi yere serpin yada kap içinde kafes zeminine koyun içinden yerler
Gardenmix yavru yemi, aspur yulaf katın

mentquik

Aktif Üye
Merhaba kuluçka bitince soy için hemen yeni kuluçka başlar
Malesef ayrı bir kafes olmalı yada anne babayı birleştirin yuvalık takmayın çifleşme olur yumurtayı alıp atın 3/4 ten sonra durur, yumurta kuşta yorgunluk yapmaz, kuluçka dönemi gibi yatarsa yorulur
Yavrulara vitamin takviyesi yapın
Hepsini suluğuna
Entrobac probiyotik
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte katın
Hem büyümelerine hem sağlığına çok etki eder
34 günlük yavruya ve diğerlerine günde en az 2 defa su içirin çay kaşığı ile
Yemi yere serpin yada kap içinde kafes zeminine koyun içinden yerler
Gardenmix yavru yemi, aspur yulaf katın
Merhaba Demet Hanım, tamamdır çok teşekkür ederim, bir tane yavrum var zaten teşekkürler çok sağ olun

Üst Alt