• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kilo

Yamakasi

Aktif Üye
Öncelikle hoş buldum hocam , esnaf değil de Utku veya üretici diyelim biz işin her zaman bu kısmındayız hocam :) Benim esnaflığa soyunmam bile bazı kişilerin sizlere yaptığı yanlışlardı emin olun , öncelikle özel üretici yemi geldiğin de kuşunuz direk yiyecektir. Kuşlar sürekli aynı tohumlar ile beslendiği için bazı tohumlara alışır ve onu yemin içinden sürekli seçmeye çalışırlar. Bu alışkanlığı kaybetmek için kuşunuz gerekirse biraz aç kalacak belli bir zaman sonra onu yemesi gerektiğini anlayacak ve yiyecektir. Ve de siparişin içinde benim numaram gelecek zaten oradan da yemezse tekrar bana yazarsınız. 2 - Kuşunuzda o tarz problemler olduğun da yıkamak yerine makas ile popo etrafındaki tüm tüyleri kesin , kurutucu kuşunuza zarar verecektir. Kuşunuz daha yeni olduğu için alışma sürecini atlatana kadar bu tarz durumlar normal. İshal eğer ki bakterisiz ise bunu Röhnfried Entrobac gibi kaliteli bir probiyotik ile çözebilirsiniz bana siparişleriniz geldiğin de o numaradan mesaj atın kuşunuzun dışkısına bakayım. Diğer konularda da çekinmeden yazabilirsiniz keyifli hobiler :)

Tamamdır utku bey. Muhtemelen aynı yaştayız lakin yaşın önemi yok. Ben Selçuk Arslankaya bu arada müşteriniz. Daha doğrusu müşteriden ziyade anlattıkların mantıklı ve bu işin içerisinde olup YouTube’dan sizi izlediğim için ve bende hobi amaçlı başladım ki kısa sürede hastalık oldu cidden ama güzel birşey kuşlarla uğraşmak 😀. Evet o dediğiniz sonraki siparişim kombi mix + entrobac + tollyman adlı setiniz olacak. Bulunsun diye ne olur ne olmaz kür niyetine vereceğim. Tedbir bizden takdir Allah’tan vesselam.
Son olarak az önce aldığım dışkıyı atıyorum size bakarsanız anlarsınız nitekim. Ve kafesten dışkıya bakarken kuşu elime alıp poposuna baktım ve gördüm ki; poposunda dışkı atıkları yoktu tüyler temizdi ama dışkı çıkarken yarısıda poposunun dibinde kalmış. Şimdi poposunun resmî değilde dışkıyı atıyorum bakarsan sevinirim vesselam.
Son olarak sitende CERAMYCİN tozunu göremedim. Aklında varsa yada onuda eklersen sevinirim malum hepsi Alman menşei olduğu için zor bulunuyor. Bulanlarda senin gibi değilde direk paket olarak satmaya çalışıyor nitekim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum Utku kardeşim hayırlı bol bereketli haftan olsun inşAllah.

Dışkının resmî Ve son olarak kuşum erkek değil mi yanılmıyorum

Ekli dosyalar

Yamakasi

Aktif Üye
Normal bir muhabbet kuşunun ağırlığı 30 - 40 gram arasındadır. Bunun üstünde olması muhabbet kuşunuzun yağlandığını gösterir. Yavrusu yumurtası olan bir muhabbet kuşunun kilo kaybetmesi normaldir. Yavrusu yumurtası olmayan bir muhabbet kuşunu haftada 2 veya 3 gün mama verebilirsiniz. Veya ek tohum olarak çok sevecekleri Dal darı , Japon Darısı , Deve dikeni tohumu , Sağlık tohumu vb ürünleri haftada 1 -2 gün yeminden ayrı bir şekilde önüne servis edebilirsiniz.
birde Utku kardeşim sizde olan; Karadeniz üretim özel üretici yemi, sade ak darı, japon darısı, elenmiş dal darı, sade kanarya yemi aspur, keten tohumu ve deve dikeni tohumu alıp ve bunların hepsini karıştırıp versem diyorum sadece nasıl olur fayda alırmıyım ve kuşlar için besleyici ve yeterli olur mu.

yada sizin Karadeniz üretim özel üretici yemi hariç olup, diğerlerinin karışımı nasıl olur.

ikisi için açıklama yaparsan sevinirim şimdiden teşekkür ederim sağol ve hayırlı sabahlar hayırlı işler dilerim.

Utku K.

Aktif Üye
Tamamdır utku bey. Muhtemelen aynı yaştayız lakin yaşın önemi yok. Ben Selçuk Arslankaya bu arada müşteriniz. Daha doğrusu müşteriden ziyade anlattıkların mantıklı ve bu işin içerisinde olup YouTube’dan sizi izlediğim için ve bende hobi amaçlı başladım ki kısa sürede hastalık oldu cidden ama güzel birşey kuşlarla uğraşmak 😀. Evet o dediğiniz sonraki siparişim kombi mix + entrobac + tollyman adlı setiniz olacak. Bulunsun diye ne olur ne olmaz kür niyetine vereceğim. Tedbir bizden takdir Allah’tan vesselam.
Son olarak az önce aldığım dışkıyı atıyorum size bakarsanız anlarsınız nitekim. Ve kafesten dışkıya bakarken kuşu elime alıp poposuna baktım ve gördüm ki; poposunda dışkı atıkları yoktu tüyler temizdi ama dışkı çıkarken yarısıda poposunun dibinde kalmış. Şimdi poposunun resmî değilde dışkıyı atıyorum bakarsan sevinirim vesselam.
Son olarak sitende CERAMYCİN tozunu göremedim. Aklında varsa yada onuda eklersen sevinirim malum hepsi Alman menşei olduğu için zor bulunuyor. Bulanlarda senin gibi değilde direk paket olarak satmaya çalışıyor nitekim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum Utku kardeşim hayırlı bol bereketli haftan olsun inşAllah.

Dışkının resmî Ve son olarak kuşum erkek değil mi yanılmıyorum
Eğer ki fotoğraf yanıltıcı değilse kuşun beyaz olması gereken flora kısmında sarılaşma var buda bize hayvanın karaciğerinde problem olabileceğini gösteriyor , aldığınız tollyamin zaten karaciğer ile alakalı olacağı için o ilaçlar ile düzeleceğini varsayıyorum . Kuşun cinsiyetine gelecek olursak yaşını almış bir kuş ise erkek diyebiliriz fakat daha yavru bir kuş ise fotoğraf yanıltmıyorsa beyazlıklar açılıyor dişiye dönebilir :)

Utku K.

Aktif Üye
birde Utku kardeşim sizde olan; Karadeniz üretim özel üretici yemi, sade ak darı, japon darısı, elenmiş dal darı, sade kanarya yemi aspur, keten tohumu ve deve dikeni tohumu alıp ve bunların hepsini karıştırıp versem diyorum sadece nasıl olur fayda alırmıyım ve kuşlar için besleyici ve yeterli olur mu.

yada sizin Karadeniz üretim özel üretici yemi hariç olup, diğerlerinin karışımı nasıl olur.

ikisi için açıklama yaparsan sevinirim şimdiden teşekkür ederim sağol ve hayırlı sabahlar hayırlı işler dilerim.
Özel üretici yemi , sade ak darı , elenmiş dal darı ve sade kanarya yemini karıştırıp verebilirsiniz fakat keten tohumu ve deve dikeni tohumunu haftada 2 gün ayrı bir kapta vermeniz yeterli olacak :)

Yamakasi

Aktif Üye
Eğer ki fotoğraf yanıltıcı değilse kuşun beyaz olması gereken flora kısmında sarılaşma var buda bize hayvanın karaciğerinde problem olabileceğini gösteriyor , aldığınız tollyamin zaten karaciğer ile alakalı olacağı için o ilaçlar ile düzeleceğini varsayıyorum . Kuşun cinsiyetine gelecek olursak yaşını almış bir kuş ise erkek diyebiliriz fakat daha yavru bir kuş ise fotoğraf yanıltmıyorsa beyazlıklar açılıyor dişiye dönebilir :)
tamamdır çok teşekkür ederim tekrardan eksik olmayın. Tollymain forte zaten ilk aklımda olan takviye kuşlarım için 👍.
evet o beyazlıklardan bende şüpheliyim daha bugün çok kez gözüme ilişti. Nasip kısmet artık vesselam.

Yamakasi

Aktif Üye
Özel üretici yemi , sade ak darı , elenmiş dal darı ve sade kanarya yemini karıştırıp verebilirsiniz fakat keten tohumu ve deve dikeni tohumunu haftada 2 gün ayrı bir kapta vermeniz yeterli olacak :)
anladım. O zaman gerek yok zaten üretici yeminiz başlı başına full dolu depo MaşAllah iyide yemler. He ama sadece bunlarla beslemiyorum bu arada. Sağlık tohumunuz ve azda olsa kızıştırıcı yemlerinizide veriyorum belli aralıklarla daha ne olsun 👍 MaşAllah MaşAllah 🧿

Yamakasi

Aktif Üye
Son olarak bunlar benim dişi kuşlarım ve yeşil olan kuşum geceleri sürekli böyle yumurtaya yatar gibi tüneğe seriliyor vücut olarak. Sıkıntısı yoktur umarım. Onu sormak istedim sizlere.
Birde kilosu mu var yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Lakin ötüşü uçuşu ve sağlıkları gayet iyi MaşAllah 🧿.
ağırlığını ölçmedim terazim olmadığı için.

Ekli dosyalar