28 gr dı şimdi de 27 yle 28 arası gidip geliyoKaç gram kuşunuz
Ailemize hosgeldiniz kuşun resmini paylasirmisiniz ve kilosunu ölcünüz ona göre yardım edelim size
Yeminde aspur yoksa ekleyin daha fazla karbonhidrat saglayacaktir. Elle besleme yaparsaniz da cok guzel olur gunde bir kezMuhabbet kuşumun yem yemesi çok iyi yiyor yem daldarı veriyorum, haftada birdefa multivitamin veriyorum ama hala çok zayıf başka ne verebilirim kilo alması için yoksa cinsiyle mi alakalı 11 aylık erkek çek.
Wold wings in yemini kullanıyorumYeminde aspur yoksa ekleyin daha fazla karbonhidrat saglayacaktir. Elle besleme yaparsaniz da cok guzel olur gunde bir kez
Daha önce hiç açık yem almadım mamaist nedir pek bilgim yok açık yemler zararlı diyolar ama denemekte fayda vardır yemin linkini atar mısınızÇok zayıf, mamaistten özel karışım temin edebilirsiniz kilo alması için
Arada yapıyorum ama pek fazla tüketmiyorÇok zayıf Bahar hocamın dediği gibi ve ekstra dal darı kullanın ve mama verebilirsin yumurta maması gibi kusa iyi gelir
Kapalı yemlerden daha tozsuz buna emin olabilirsiniz, açık yemlerde önemli olan tazelik ve tohum çeşitliliği mamaistte zaten kurucumuz @Şehmus BAKIR ın sitesi mama ist. Com yazarak alışveriş yapabilirsinizDaha önce hiç açık yem almadım mamaist nedir pek bilgim yok açık yemler zararlı diyolar ama denemekte fayda vardır yemin linkini atar mısınız
Kendi konu aç bakalım kusa tam olarak konular karışmasın çünküArkadaşlar merhaba kuşumu alalı 1 hafta olacak. Kuş geldiği günden beri halsiz durgun. Ötmüyor öylece duruyor. Bir yavru için normal değil. Yem olarak yemine baktığımda sadece aspur yiyor. Kafeste herşey var. Yemden ziyade dal darıyada ağzını sürmüyor. Kumlu mineral bloğu yiyor ama sorun yok.
yavru olduğu için elime alınca göğüs kemiği tarafı normal yani kuruma hastalığı belirtisi yok çok şükür ki. Öyle olsa hiç yemez sürekli dururdu muhtemelen ve aşırı iştahsız olurdu.
ne yaptıysam 1 haftadır kilo aldıramıyorum çünkü az yiyor.
kullandığım vitaminler ise
Röhnfried gervit-w multivitamin
Avisol b ( yalnız sadece gervit veriyorum bunu yedek olarak tutuyorum
Multimix-s toz vitamin ( bu kuşlarda üreme artırıcı kullanılıyor ama bumdan ziyade içinde kas iskelet gelişimi, stres, tüy gelişimi ve uçuş performansı olarak kullanıyorum. Yanlış anlaşılmasın konu.)
hepsi suyuna koyuluyor.
Son olarak malum 2 dişim var bu kuş dışında ve birbirlerini görünce zaten bu kuş başlıyor azda olsa hareket etmeye ve ötmeye.
Son olarak dışkısı normal lakin yinede foto yükledim. Arkadaşlar.
Bende işk aldığımda 30 günlüktü yem yemiyodu dal darı da yemiyodu sadece aspur yiyodu sonradan diğer yemleride yeöeye başladı şu an az da olsa daldarı da yiyo bende endişeleniyodum ama zamanla normalleşiyorArkadaşlar merhaba kuşumu alalı 1 hafta olacak. Kuş geldiği günden beri halsiz durgun. Ötmüyor öylece duruyor. Bir yavru için normal değil. Yem olarak yemine baktığımda sadece aspur yiyor. Kafeste herşey var. Yemden ziyade dal darıyada ağzını sürmüyor. Kumlu mineral bloğu yiyor ama sorun yok.
yavru olduğu için elime alınca göğüs kemiği tarafı normal yani kuruma hastalığı belirtisi yok çok şükür ki. Öyle olsa hiç yemez sürekli dururdu muhtemelen ve aşırı iştahsız olurdu.
ne yaptıysam 1 haftadır kilo aldıramıyorum çünkü az yiyor.
kullandığım vitaminler ise
Röhnfried gervit-w multivitamin
Avisol b ( yalnız sadece gervit veriyorum bunu yedek olarak tutuyorum
Multimix-s toz vitamin ( bu kuşlarda üreme artırıcı kullanılıyor ama bumdan ziyade içinde kas iskelet gelişimi, stres, tüy gelişimi ve uçuş performansı olarak kullanıyorum. Yanlış anlaşılmasın konu.)
hepsi suyuna koyuluyor.
Son olarak malum 2 dişim var bu kuş dışında ve birbirlerini görünce zaten bu kuş başlıyor azda olsa hareket etmeye ve ötmeye.
Son olarak dışkısı normal lakin yinede foto yükledim. Arkadaşlar.
Değerli esnaf arkadaşım hoşgeldin dikkate alacağım dediklerini ve ürünlerimi senden bizzat alıyorum ki memnunum. En son siparişimi bekliyorum nasipse senin özel üretim yemlerini sağlık tohumunu vereceğim nasipse bu hafta gelince.Normal bir muhabbet kuşunun ağırlığı 30 - 40 gram arasındadır. Bunun üstünde olması muhabbet kuşunuzun yağlandığını gösterir. Yavrusu yumurtası olan bir muhabbet kuşunun kilo kaybetmesi normaldir. Yavrusu yumurtası olmayan bir muhabbet kuşunu haftada 2 veya 3 gün mama verebilirsiniz. Veya ek tohum olarak çok sevecekleri Dal darı , Japon Darısı , Deve dikeni tohumu , Sağlık tohumu vb ürünleri haftada 1 -2 gün yeminden ayrı bir şekilde önüne servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederim ki inşAllah öyledir ve düzelir. Daha 1 hafta oldu ve bende düzelir diyip kendimi avutuyorum. Malum bazı kuşlar ne yapsanızda değişmiyor nasıl alıştıysa öylece gidiyor vesselam.Bende işk aldığımda 30 günlüktü yem yemiyodu dal darı da yemiyodu sadece aspur yiyodu sonradan diğer yemleride yeöeye başladı şu an az da olsa daldarı da yiyo bende endişeleniyodum ama zamanla normalleşiyor
Öncelikle hoş buldum hocam , esnaf değil de Utku veya üretici diyelim biz işin her zaman bu kısmındayız hocam Benim esnaflığa soyunmam bile bazı kişilerin sizlere yaptığı yanlışlardı emin olun , öncelikle özel üretici yemi geldiğin de kuşunuz direk yiyecektir. Kuşlar sürekli aynı tohumlar ile beslendiği için bazı tohumlara alışır ve onu yemin içinden sürekli seçmeye çalışırlar. Bu alışkanlığı kaybetmek için kuşunuz gerekirse biraz aç kalacak belli bir zaman sonra onu yemesi gerektiğini anlayacak ve yiyecektir. Ve de siparişin içinde benim numaram gelecek zaten oradan da yemezse tekrar bana yazarsınız. 2 - Kuşunuzda o tarz problemler olduğun da yıkamak yerine makas ile popo etrafındaki tüm tüyleri kesin , kurutucu kuşunuza zarar verecektir. Kuşunuz daha yeni olduğu için alışma sürecini atlatana kadar bu tarz durumlar normal. İshal eğer ki bakterisiz ise bunu Röhnfried Entrobac gibi kaliteli bir probiyotik ile çözebilirsiniz bana siparişleriniz geldiğin de o numaradan mesaj atın kuşunuzun dışkısına bakayım. Diğer konularda da çekinmeden yazabilirsiniz keyifli hobilerDeğerli esnaf arkadaşım hoşgeldin dikkate alacağım dediklerini ve ürünlerimi senden bizzat alıyorum ki memnunum. En son siparişimi bekliyorum nasipse senin özel üretim yemlerini sağlık tohumunu vereceğim nasipse bu hafta gelince.
başka bir konu ise sizi burada görmekten sevindim açıkcası ve eksik olmayınız.
Size soru sormak isterim üretici olduğunuz için:
bir sorum olacak yani fikir almak açısından. Şimdi bu benim kuş evet sadece aspur yiyor. Tabi dal darıyıda yiyor sıkıntı yok. Yalnız bunu karışık yemlere nasıl alıştırabilirim. Sizden aldığım özel üretici ürün gelince yer mi yoksaki üretici yemi ile sağlık yemini karıştırsam versem yer mi ? malum sadece darı ve aspur olmaz vitamin ve diğer tohumlardan yararlanması için. Kesin çözümü nedir. Bu gün aspur olmayan yem verdim ama içinde küçük taneli kızıl dal darı vardı yem olarak. Onda bile kızıl darıyı aradı ve sadece onu yedi. Diğerlerine dokunmadı bile cidden. Sadece aspur darı harici full karışık yeme nasıl alıştırabilirim. Cidden büyük sıkıntı benim için. Dişiler MaşAllah herşeyi yiyor sıkıntı yok ama erkek kuşum hem zayıf hemde aspur ve darı yiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim.
ikincisi ise; Malum kuşum isaldi ve yıkarken poposu isalden dolayı pislikti ve erkek kuşumu bügun ılık suda yıkadım ve kurutma makinası ile kuruttum sıkıntı olmadan. Ayrıca salonda kombiyi bileiyice ısınsın diye. Ama yaklaşık 4 saat sonra baktığımda poposu yine yeşillenmiş ve yine isal devam ediyor anlaşılan. 3 gündür de bugün hariç hep aspur verdim ve zayıflığından dolayı da vitamin verdim taze taze akşamdan sularını alıp.
sonuç olarak bu isali nasıl çözebilirim ve Kesin olarak gözlemlediğim isalden dolayı kilo alamıyor kuşum.
Kuruluk olduğunu sanmıyorum yoksa yem yemez su içmez mineral blok yemezdi ve ayrıcada alalı 1 hafta oluyor kuşumu, ve bu 1 haftada iyice halsizleşip birşey yapamazdı. Gözlemliyorum ve hatta uçuşu bile iyi, güzelde ötmeye başladı çok şükür. Birde muzdarip olduğum konu ise kafes gündüzleri hep açık kendisi girip çıkıyor problem yok ama elime alıp ki ele geliyor sıkıntı yok yine. Ama ele alıp salınca kafese kaçıyor kendisi bunuda çözemedim hiç.
NOT : dişilerim ayrı kafesteler birlikte sıkıntı yok onlarda çok şükür ve artık yavaştan kızışmaya başlıyorlar ufaktan ve cereleri kahverngiyedeğişiyor.
Erkek kuşumun fotosunu ayrıca koydum bakarsanız.
sizden aldığım; multimşx-s , gervit-w, kızıştırıcı tohumunu kullanıyorum dişiler için. Erkeğime bile verdim gervit ve içiyor ama lakin vitamin alıyor ama isalden dolayı kilo alamıyor böylelikle gervit dahil yediklerinden bile faydalanamıyor doğal olarak.
lakin erkeğe daha geçemedim ishalden dolayı bilginize.