• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Kedi Saldırısı!

mervedzn

Yeni Üye
Herkese merhaba. Acil bir durumdan ötürü yazıyorum. Yanıtlarınız benim için çok kıymetli. İvedi şekilde dönüş yapabilirseniz minnettar olurum. Beş seneye yakın bir süredir kedi ve kuş bakıyorum ilk defa ufak bir dikkatsizlik sonucu kedim kafesteki muhabbet kuşlarıma saldırmış. Işık kapalı olduğu için de kendilerini savunamamışlar. İki muhabbet kuşumun da tek kanadındaki uzun uçma tüyleri kopmuş. Büyük ihtimalle patisi ile tuttu. Şu an iyi görünüyorlar genel olarak fakat forumda kedi saldırısı sonrası antibiyotik tedavisi uygulanmazsa kuşların bakteri kaynaklı ölebileceklerini okudum. Kafeste oldukları için ağzına alma gibi bir durum yok. Sadece pati ile kanatlarını tutmuş. Bir kuşumun kanadında sorun yok bir kuşumun ise kanat altında tüylerin kopmasına bağlı sanırım kanama oluşmuş. Sizce antibiyotik tedavisi uygulanmalı mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Eczaneden rif ampul alın yarın şırıngaya çekin kanayan, kopan yerlere günde 2-3 kez damlatın, kullandıktan sonra ağzını kapatın hava almasın. Evinizde oksijenli su ve baticon var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle sakin olun şu an müdahale etmek için sorularıma yanıt verin lütfen 🙏🌸

mervedzn

Yeni Üye
@Burçak A. Maalesef batikonum yok. Sterilize edemedim bu yüzden. Nasıl olduğunu görmediğim için bilemiyorum. Tüylerini çektiği için mi kanattı yoksa tırnağı mı temas etti bilmiyorum. Tırnak ve ağız temas ederse ölümcül olur şeklinde yorumlar okudum bu yüzden endişe ediyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
@Burçak A. Maalesef batikonum yok. Sterilize edemedim bu yüzden. Nasıl olduğunu görmediğim için bilemiyorum. Tüylerini çektiği için mi kanattı yoksa tırnağı mı temas etti bilmiyorum. Tırnak ve ağız temas ederse ölümcül olur şeklinde yorumlar okudum bu yüzden endişe ediyorum.
Evet doğru, bir sürü bakteri geçebilir, yara yeri enfekte olabilir bu nedenle yara yerine pansuman lazım aslında veterinere götürme imkanınız varsa götürün derim 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Normalde batikon önermeyiz onun yerine rif öneririz ama mecburen önerdim bunu da belirteyim 🙏🌸

mervedzn

Yeni Üye
@Burçak A. Bulunduğum bölgede çok az veteriner var ve ne yazık ki egzotik kuşlar hakkında fazla tecrübeleri bulunmuyor. Götürdüğümde bir şeyleri yok deyip geri gönderirlerse ne yapmalıyım? Tedbir amaçlı ne kullanmam gerektiğini de bilmiyorum. Antibiyotik de hassas bir konu olduğu için bilmeden uygulama yapmak istemiyorum. Bu arada çok teşekkür ederim bu saatte geri döndüğünüz için.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
@Burçak A. Bulunduğum bölgede çok az veteriner var ve ne yazık ki egzotik kuşlar hakkında fazla tecrübeleri bulunmuyor. Götürdüğümde bir şeyleri yok deyip geri gönderirlerse ne yapmalıyım? Tedbir amaçlı ne kullanmam gerektiğini de bilmiyorum. Antibiyotik de hassas bir konu olduğu için bilmeden uygulama yapmak istemiyorum. Bu arada çok teşekkür ederim bu saatte geri döndüğünüz için.
Estağfurullah her zaman, şu an normal bir veteriner de aslında pansuman yapar çünkü bu yara çok önemli, rifi alın tabiki şu an durumları nasıl, yara derin mi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Aklıma geldi şu an demlikte çay varsa, ona pamuğu batırın onunla da pansuman yapabilirsiniz idare eder, antibiyotik etkisi vardır 🙏 Papatya çayı da olur 🙏

mervedzn

Yeni Üye
@Aslı Ö. Hayır derin değil. Daha önce de çarpmaya bağlı bu sorunu yaşamıştım aynı kuşumda. Kanadının içinde tüylerin kopma yerine yara var. Yani tabiki darbe almış çünkü bütün uzun tüyleri kopmuş kaçmaya çalışırken. Dıştan gözükmüyor iç kısımda kalıyor. Diğer kuşumda herhangi bir kanama yok kontrol ettim. Onun da olayın olduğu ilk an bir burun deliğinden kan geldi fakat durdu. Çarpmaya bağlı olabilir diye düşündüm. Genel durumları da iyi görünüyor. Absürt bir halsizlik yok tepki veriyorlar. Üzerlerine çok titreyerek bakıyorum senelerdir. İlk defa başıma böyle bir şey geldi fazlasıyla etkilendim bu yüzden.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
@Aslı Ö. Hayır derin değil. Daha önce de çarpmaya bağlı bu sorunu yaşamıştım aynı kuşumda. Kanadının içinde tüylerin kopma yerine yara var. Yani tabiki darbe almış çünkü bütün uzun tüyleri kopmuş kaçmaya çalışırken. Dıştan gözükmüyor iç kısımda kalıyor. Diğer kuşumda herhangi bir kanama yok kontrol ettim. Onun da olayın olduğu ilk an bir burun deliğinden kan geldi fakat durdu. Çarpmaya bağlı olabilir diye düşündüm. Genel durumları da iyi görünüyor. Absürt bir halsizlik yok tepki veriyorlar. Üzerlerine çok titreyerek bakıyorum senelerdir. İlk defa başıma böyle bir şey geldi fazlasıyla etkilendim bu yüzden.
Siz dediğim şekilde çay ile pansuman yapın en azından antiseptik olur 🌸🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamam Burçak hanım. Çok teşekkür ediyorum. Teramisin sürmüştüm ilk panik anı ile. Üzerine çay ile pansuman ediyorum o zaman yine de 🙏🏻
Ilık çay demi ile pansuman yapın sonra azıcık sürün minicik terramycin yine de, sonrasında yarın rif ampul alın 🙏🌸 Rica ederim her zaman ☺🥰 Çok geçmiş olsun 🌹