• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Kaşınma

Melikçelik

Aktif Üye
Muhabbet kuşum sürekli kaşınıyor kendini parçalarcasına kaşınıyor vilmectin almayı düşünüyorum aldıktan sonra nasıl kullanmalıyım

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşum sürekli kaşınıyor kendini parçalarcasına kaşınıyor vilmectin almayı düşünüyorum aldıktan sonra nasıl kullanmalıyım
Bir vıdeo görebilir miyiz. Tüyde olabilir. Kanat altlarına baktınızmı böcek var mı diye. Vilmectin bir damla ensesine damlatıp ovalıyorsunuz.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, bildiğim kadarıyla Vilmectin'i kuşun ense tüylerini aralayıp sadece 1 damla deriye damlatılıp ovalanmalı, Derinin ilacı alması gerekiyor, ilacı uyguladıktan sonra 3-4 gün banyo yapmamalı. 10 gün sonra 2.doz uygulanıyor. İlk uygulama parazit varsa parazitleri, 2. uygulama yumurta varsa yumurtaları yok ediyor diye biliyorum🌸

Melikçelik

Aktif Üye
Bir vıdeo görebilir miyiz. Tüyde olabilir. Kanat altlarına baktınızmı böcek var mı diye. Vilmectin bir damla ensesine damlatıp ovalıyorsunuz.
Uzun bir süredir böyle tüy de daha fazla kaşınıyor kanatlarını açtığı zaman bişey gözükmüyor vilmectini temin edemedim bi türlü bulamıyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, bildiğim kadarıyla Vilmectin'i kuşun ense tüylerini aralayıp sadece 1 damla deriye damlatılıp ovalanmalı, Derinin ilacı alması gerekiyor, ilacı uyguladıktan sonra 3-4 gün banyo yapmamalı. 10 gün sonra 2.doz uygulanıyor. İlk uygulama parazit varsa parazitleri, 2. uygulama yumurta varsa yumurtaları yok ediyor diye biliyorum🌸
Ececiğim çok güzel açıklamış 🙏🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Uzun bir süredir böyle tüy de daha fazla kaşınıyor kanatlarını açtığı zaman bişey gözükmüyor vilmectini temin edemedim bi türlü bulamıyorum
Avromec, zimec, baymec bunlardan birisi de olur 😊

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Arkadaşlarıma ek olarak;
Tüy için bt-amin forte ve takviyelerini temin edip düzenli kullanınız. Haftada 3-4 gün ''az miktar'' yemine yulaf serpebilirsiniz. Çekirdeksiz elma da verebilirsiniz.
Vilmectin bulmakta sorun yaşıyorsanız mamaist whatsapp hattıyla iletişime geçebilirsiniz, yardımcı olabilirler. Vilmectin için arkadaşlarımızın bahsettiği uygulamayı yaparken de kafesi ve tüm kafes malzemelerini sirkeli suyla iyice yıkayın. Tahta tünek kullanıyorsanız tütsüleyin. Ne kadar etkili bilmiyorum ancak ben bu süreçte kafes tabanına ara ara kuşa gelmeyecek şekilde beyaz sirke ve su ile fısfıs yapıyordum, tavsiye ederim.

Son düzenleme: