• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kanlı ishal ve halsizlik

ismail123

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese selam,

Dün muhabbet kuşum kanlı ishal ile hasta olduğunu fark ettim. Aşağıda resimlerde dışkısının ilk hali mevcut. Daha sonra kuşa pirinç lapası verdim ayrıca suyuna bir kaç damla sirke ekledim. Halen dahi dışkısı normale dönmedi. Görüleceği üzere ishali devam ediyor. Tüylerini şişirip oturuyor. Az biraz yem kırıyor.

Şehre uzak bir yerde yaşıyorum ve şehir merkezinde kuşlardan anlayan düzgün bir veteriner yok. Daha önce bir kuşum daha hastalıktan öldü. Gezmediğim veteriner kalmadı. Hiçbirinin kanatlılardan haberi yok.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar hoşgeldiniz uzmanlarımız müsait olduklarinda dönüş yaparlar çok geçmiş olsun 🙏🏻 @Şehmus BAKIR @Bahar Y.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ailemize hoş geldiniz
Kuşun durumu iyi görünmüyor önce tahlil gerektirir dışkı kanlı olmadan önceki resim var mı? Kuşunuza takviye destek olarak kursaktan besleme gerekir 👍 ve ilaç olarak sulphamezatin uygundur ayrıca entrobac alınmalı acil bir durum olduğu için kanatlı uzmanı ve tahlil önemlidir.. nerede ikamet ediyorsunuz

ismail123

Yeni Üye
Hoş buldum,

Sakarya'da yaşıyorum. Daha önce kuşlarımı kursaktan besledim. İlaçları nasıl uygulayabilirim ve nereden temin edeceğim ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun yabancı cisim yutmuş olabilir mi.suyuna sirke koyma

ismail123

Yeni Üye
Kuşun yabancı cisim yutmuş olabilir mi.suyuna sirke koyma

ben bu kuşu dışarıda buldum. Geçmişi hakkında pek bir bilgim yok. İlk bulduğumda dışkısı zift gibi koyuydu 1 hafta sonra kanlı ishale döndü. Şimdi yukarıdaki gibi sulu ve açık kahverengi. Sirkeden sonra toparladı gibi ama. Koymayayım mı ? yani toparladı derken kanlı değil artık halen ishal devam ediyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Güncel dışkı görelim o zaman

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkıda hastalık var imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün 👍