• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Kanatlarını Altta Tutma ve Sırtın Alt Bölgesinde Kabarma

NecatiSalik

Yeni Üye
Merhaba,

Muhabbet kuşum yaklaşık 11 gündür kafesinden çıkmama, ele ve kafaya gelmeme, uçmak istememe sorunu var. (Kuşumun öğlen kafes kapağını açarım akşam yatana kadar açık olur genelde, dışarda olmayı normalde çok severdi). 2.5 yıldır bizle beraber, petshoptan daha yavruyken aldık.
Bu süreçte kafesinde sürekli, kanatlarını aşağıda tutarak, sırt kısmının biraz daha alt tarafını kabartarak duruyor.
Yem yemesinde su içmesinde herhangi bir problem yok, uçarken eski kondisyonunu kaybetmiş gibi uzak mesafe uçamıyor, inmek istiyor, uçmak istemiyor, ishalde değil ama eskiye nazaran bazen sıvı dışkılama artmış gibi ama kesinlikle ishal değil.

Yaklaşık bir haftadır Röhnfried entrobac probiyotik ve röhnfried gervit-w multivitamin kullanıyorum. Temiz suyla beraber dönüşümlü olarak bi ondan bi ondan veriyorum.
Bu durum neden kaynaklanabilir, neler yapmak gerekir yardımcı olur musunuz
Öksürmesi hapşırması vb yok. Yaklaşık bir ay önce çok fazla tüy dökümü yaşamıştı

WhatsApp Image 2025-02-27 at 22.15.28.jpeg

WhatsApp Image 2025-02-27 at 22.15.28(1).jpeg

WhatsApp Image 2025-02-27 at 22.15.28(2).jpeg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Muhtemelen kızgınlık yumurtası var nohut kadar bir şişlik elinize geliyor mu ☺

Artemis

Paylaşımcı
Merhaba,

Muhabbet kuşum yaklaşık 11 gündür kafesinden çıkmama, ele ve kafaya gelmeme, uçmak istememe sorunu var. (Kuşumun öğlen kafes kapağını açarım akşam yatana kadar açık olur genelde, dışarda olmayı normalde çok severdi). 2.5 yıldır bizle beraber, petshoptan daha yavruyken aldık.
Bu süreçte kafesinde sürekli, kanatlarını aşağıda tutarak, sırt kısmının biraz daha alt tarafını kabartarak duruyor.
Yem yemesinde su içmesinde herhangi bir problem yok, uçarken eski kondisyonunu kaybetmiş gibi uzak mesafe uçamıyor, inmek istiyor, uçmak istemiyor, ishalde değil ama eskiye nazaran bazen sıvı dışkılama artmış gibi ama kesinlikle ishal değil.

Yaklaşık bir haftadır Röhnfried entrobac probiyotik ve röhnfried gervit-w multivitamin kullanıyorum. Temiz suyla beraber dönüşümlü olarak bi ondan bi ondan veriyorum.
Bu durum neden kaynaklanabilir, neler yapmak gerekir yardımcı olur musunuz
Öksürmesi hapşırması vb yok. Yaklaşık bir ay önce çok fazla tüy dökümü yaşamıştı

Ekli dosyayı görüntüle 80197

Ekli dosyayı görüntüle 80198

Ekli dosyayı görüntüle 80200
Kuşunuzun rengi çok güzel maşallah bulut gibi 🥰

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Şimdi kontrol ettim sanki şişlik var gibi ama açıkcası çokda anladığım bir konu değil eminde olamadım.
Böyle durumda ne yapmak gerekir. Ne kadar sürer ?
Genelde son birkaç günde bu kadar belli olur, birkaç güne gelir ama denge kaybı, kusma, nefes almada zorlanma gibi belirtiler olursa sıkışma demektir o zaman ya siz çıkarın ya da kanatlı uzmanına götürün 🙏

Üst Alt