• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu kanatları açık titriyor

Fatih Özkal

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanatlar açık titreme,gözlerini kapalı tutma ve bacakları dik duruş
Hastalık Belirti Tarihi
19 Ocak 2026
Kullanılan İlaç
Neftor(kullanmaya başlamadan önceki gün probiyotik verdim)
Önceki konumda verilen öneri üzerine mavi kuşum için neftor kullanıyordum bugün 4. Gün.Kuşlara yeni bir kafes aldım göründüğü gibi.Duruo dururken bu sabah gri kuşum kanatları açık titremeye başladı.Yemek yiyor bi sorun yok onda ama suluğa yanaşırken görmedim ikisini de.Şans eseri görmemiş olabilirim ama düşündüm ki ilacın kokusu ve tadından dolayı yanaşmıyorlar mı.Bu sabah da neftor koymuştum ama korkup değiştirdim avi-chol lü su koydum.Fikriniz nedir acaba susuz mu kaldı?

Ekli dosyalar

Fatih Özkal

Yeni Üye
Şimdi de tekrar yapıyor.Ayrıca sürekli yemliğe girip yem yiyor çıkıyor titriyor sonra tekrar giriyor.
Kanadı da sanki incitmiş gibi düşük.Acaba birşeyden korktu da ondan panik halinde mı?Dün günün çoğunda evde değildim dün birşey olduysa bilemiyorum.Suyu günlük içme suyu koyuyorum(tabi son günler ilaçlaydı).Gagasını gıcırdatıp hafif hafif otüyor ninni söyler gibi.Bu hareketler kuşun keyfi yerindeyken yaptiğı şeyler değil mi?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet gaga gıcırdatma huzurlu keyifli olduklarında yaparlar. Oda ısısı nasıl sanki sıcaklamışta o yüzden kanat havalandırma yapıyor gibi geldi. Dışkılar problemli durmuyor. Bir neftor bir avı chol vermeyin. Yani neftor a başladıysanız devam ettirin yedi güne tamamlayın. Siz bu hareketi birkaç gün gözlemleyin.

Üst Alt