• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Kanat Titremesi + Uçamama

saydinoz

Yeni Üye
Muhabbet kuşuma yaklaşık 3 yıldır bakıyorum ve hiç bir sorunu yoktu ta ki sol kanadından 1 tüy kopmasıyla başladı.Danıştığım kişiler çıkacağını söyledi merak etme dediler. ancak çıkmadı ve yakın zamanda kanadında titremeler başladı nolursunuz fikir verin. videoda ekledim. videoda gözünü kapatıp açması uykusundan dolayı onuda söyleyeyim. lütfen bana yardımcı olun Allah rızası için ne yapmalıyım ?

https://www.youtube.com/watch?v=xgw3LGA9F8Y

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelike aramıza hoşgeldiniz :) size bir kaç soru soracağım
Kuşunuz uçabiliyor mu?
Düşen kanat tüyü kırık mi?
Kanat hafif sarkık duruyor daha önce böylemiydi?
Sizden bir ricam kuşunuzu tutup sorun olan kanadı açıkta bırakarak oynatabiliyormu diye bir bakın
Sorularıma cevap alınca sorunu inşallah birlikte çözeceğiz  ;)

saydinoz

Yeni Üye
Merhaba Hoşbuldum Şeref duydum ilginizden ötürü.
1-) Malesef uçamıyor. sadece tünekler arası zıplama...
2-) Düşen kanat tüyünün kırık olup olmadığını bilemiyorum sadece bidiğim bir yer boş gibi.
3-) Kanadın hafif sarkık olması tüy düştükten sonra oldu daha önceden böyle değildi malesef.
4-) bu soruya gelecek olursam açma germe yapabiliyor harekette bir problem yok tek problem titreme ve uçamama Şehmus bey.

Sizden cevap bekliyorum. Teşekkürler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kanatta kırık yok sanırım ama kırılıp yamuk kaynama da olmuş olabilir uçamamasi muhtemelen ondandir bu yüzden bu şekilde görünüyor sizin yapacağınız sadece b vitamini desteklemenizdir.Uzun tüy çıktıktan sonra tekrar durumu ile ilgili bize yazarsınız.
Not.kanadina bakınız eğer düşen tüyün yeni filizi çıkmışsa tüy daha çabuk uzayacaktır.yok eğer kirilmissa onu cımbızla dikkatli bir şekilde çekmek gerekiyor geçmiş olsun

saydinoz

Yeni Üye
Malesef canımı kaybettik.. Teşekkürler yinede  :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
saydinoz' Alıntı:
Malesef canımı kaybettik.. Teşekkürler yinede  :(
Bu nasıl olur sadece kanattan ölmesi mümkün değil başka hastalığı varmış ilerlemiştir. :-\ geçmiş olsun kuş almayı düşünürseniz yerim 4.levent istanbul buyrun gelin yardımcı olurum  :)

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Üzüldüm ama ustanında dediği gibi telek düşmesinden ölünmez kesin başka bir hastalık vardı :(

Üst Alt