• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kanat, kuyruk cikmama problemi ve dışarıda bağırıyor

Celallee

Yeni Üye
[video loop=false autoplay=false width=640 height=480]https://kafeskuslari.com/upload/video/Video-1586608821.mp4[/video]

kuşum da kanatlari çıksa bile yinede dökülme oluşuyor 17 temmuz 2019 da yeme düştüğü gün aldım. Kuyrukları bu şekilde çıkıyor ve kopuyor ne yapmam gerekli

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Kuşunuz tüy hastalığı var bu genetik kayaklı hastalık , paraziter kaynaklı olsa tüylerin uçları siyah ve kanlı olurdu.
Bu french moltta benziyor.Ama kesin şudur demek doğru değil tüy rahatsızlığı ve sürekli olucak bir durum.
Yeterince B ve selenyum takviyesi ile biraz toparlanabilir ama kesin çözümü yok.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ailemize hoşgeldiniz :) ronaya katılıyorum kuşunuzda tüy hastalığı var bağışıklığı güçlü tutun iyileşmesine çok zaman var sabırlı olun inşallah düzelecek  :up:

Celallee

Yeni Üye
Veterinere götürdüm enfeksiyon var dedi ilk baş antibiyotik verdi şırınga ile 5 gun boyunca onu yaptım terramycin kremi verdi kanatlarına ve kuyruk bolumune sürdüm. Daha sonra subatın 15 inden götürdüm sprey selenyum ve b vitamini verdi. O günden beri 15 gunde sprey yapıyorum ve 1 gün selenyum 1 gün vitamin olarak sürekli suyuna karıştırarak veriyorum. Bir an önce kendini toparlaması icin ne yapabilirim. Sarımsaklı su yapsam ne gibi faydasi olabilir Teşekkürler verdiginiz cevaplar için

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Selenyum ve B vitamini yeterli sarımsaklı su vb sakın yapmayın riskli şeyler , kuşunuzun hayati
tehlikesi yok bu sorunlar genetiktir genelde...

Celallee

Yeni Üye
teşekkürler kanat altlarında yara var kantron yağı sürüyorum  herhangi bir sakıncası olur mu ? Mama yapsam faydası olur mu bu süreçte

Celallee

Yeni Üye
fransız tüy hastalığı olabilirmi bilmiyorum, genetik olarak böyle bir sorun varsa diğer kuşlarında da bu sorun olmalı kuşu kuzenimden aldım onceki kuşlarında ve benim bu kuşun kardeşlerinde de böyle bir sorun yok anne babası aynı, üretimede devam ediyor tek sorun benim kuşum da

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Fransız tüy dökümü şu bu demeyi seviyor insanlarımız kesinlikle tüy sorunu var bence tahminim genetik,
şöyle düşünün renk körlüğü bulunan bir çiften illa renk körü çocuk olmayabilir ama taşıyıcı olur.
French moltlu yavrusu çıkan bir çifti eşleştirmek ve yavrularını eşleştirmek doğru değildir.
Her yavru french moltlu çıkmayabilir ama taşıyıcıdır.Kesin french molt vb  demek için analizler şart bu tür durumda selenyum ve B vitamini verilip.Elma sirkeli banyo iyi bakımla toparlanmalar oluyor ama kalıcı değil ve çözüm değil.

Yaşamını böyle devam ettiricektir.Unutmayalım kurduğumuz bağ önemli  ;)

Celallee

Yeni Üye
Teşekkürler verdiginiz bilgiler için iyi günler.

GurkanA

Yeni Üye
Fransız tüy hastalığı ise iyileşmiyor diyenler olduğu kadar, bu hastalığın iyileştiğini söyleyen veterinerler de mevcut.