• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet Kuşu Kanat Kırığı

Bayankod

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kırık kanat
Hastalık Belirti Tarihi
27 Tem 2025
Merhabalar, muhabbet kuşum fana çarpıp kanadını kırdı. Hemen veterinere götürdüm, orada röntgen çekip vitamin (avicare multimineral )ve ağrı kesici (avicare tanacetum Parthenium) verdiler. Yanlış kaynamasından korktukları için sarmadılar ve küçük bir kafese koymamı ve birkaç ay çıkarmamamı söylediler. İki hafta sonra kontrol var ama daha hızlı iyileşmesi için ne yapabilirim? Teşekkürler Ekli dosyayı görüntüle 91671

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar, muhabbet kuşum fana çarpıp kanadını kırdı. Hemen veterinere götürdüm, orada röntgen çekip vitamin ve ağrı kesici verdiler. Yanlış kaynamasından korktukları için sarmadılar ve küçük bir kafese koymamı ve birkaç ay çıkarmamamı söylediler. İki hafta sonra kontrol var ama daha hızlı iyileşmesi için ne yapabilirim? Teşekkürler Ekli dosyayı görüntüle 91671
Merhaba geçmiş olsun
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Gervit-w/ multivitamin

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kanat kırıkları hemen hızlıca iyileşen bir yer değil. Aslında kırılan yerden sarmaları ve sabitlemeleri gerekirdi yanlış kaynamaması için. Ama vardır hekimin bir bildiği. Birde nereden kırıldığı da önemli. Telafisi edilen bir yerden kırıldıysa kaynayıp tekrardan eskisi gibi uçabilir. Ama değilse üzgünüm ki hayatı boyunca uçamaz. Ben bunu bizzat yaşayıp tecrübe ederek söylüyorum size. D vitamini b vitamini takviyelerini eksik etmeyin. Çok geçmiş olsun 🌸

Bayankod

Aktif Üye
Kanat kırıkları hemen hızlıca iyileşen bir yer değil. Aslında kırılan yerden sarmaları ve sabitlemeleri gerekirdi yanlış kaynamaması için. Ama vardır hekimin bir bildiği. Birde nereden kırıldığı da önemli. Telafisi edilen bir yerden kırıldıysa kaynayıp tekrardan eskisi gibi uçabilir. Ama değilse üzgünüm ki hayatı boyunca uçamaz. Ben bunu bizzat yaşayıp tecrübe ederek söylüyorum size. D vitamini b vitamini takviyelerini eksik etmeyin. Çok geçmiş olsun 🌸
doktor küçük bir kırık olduğunu söyledi.Yanlış kaynamasın diye sarmadılar.

Bayankod

Aktif Üye
Merhaba geçmiş olsun
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Gervit-w/ multivitamin
Teşekkürler bunları nasıl kullanmalıyım veterinerin verdikleri ile birlikte?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
@Şehmus BAKIR bey kırığı yorumlar diye düşünüyor.

İnce kemik kırılmış ama o kanadı vücuda sabitlemesi daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Kanatlı uzmanı mıydı gittiğiniz yer.

Bayankod

Aktif Üye
@Şehmus BAKIR bey kırığı yorumlar diye düşünüyor.

İnce kemik kırılmış ama o kanadı vücuda sabitlemesi daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Kanatlı uzmanı mıydı gittiğiniz yer.
Özel kanatlı doktoru değil ama yaşadığım yerde en yakın ve kuşlardan anlayan burası vardı.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kanat kırıklarında bazen bandajlıyorlar bazen bandajlamıyorlar ancak karaciğeri için bir şey söylemedi mi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
biraz ödem olduğunu söyledi ama çarpmadan dolayıdır ve kendi kendine düzelir dedi
Karaciğer büyümüş, hava keselerine de baskısı var şimdilik diyet yapmayın, hareket de edemez ama iyileşince mutlaka diyet yapması lazım, meyve vermeyin, sebze verin haftada 2 gün ☺ Bir de avichol kullanın ☺

Bayankod

Aktif Üye
Karaciğer büyümüş, hava keselerine de baskısı var şimdilik diyet yapmayın, hareket de edemez ama iyileşince mutlaka diyet yapması lazım, meyve vermeyin, sebze verin haftada 2 gün ☺ Bir de avichol kullanın ☺
Teşekkürler ne kadar uğraştıysam da sebze meyve pelet yem yediremedim. Sadece yem ve dal darı yiyor. Daldarıyı iki haftada bir veriyorum yağlanma yapmasın diye. Hangi dozlarda, nasıl ve kaç gün kullanmalıyım? Son tarttığımda 42gram falandı.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkürler ne kadar uğraştıysam da sebze meyve pelet yem yediremedim. Sadece yem ve dal darı yiyor. Daldarıyı iki haftada bir veriyorum yağlanma yapmasın diye. Hangi dozlarda, nasıl ve kaç gün kullanmalıyım? Son tarttığımda 42gram falandı.
Pelet yem ben önermiyorum gıda boyası oluyor, vitamin ve mineraller eksik kalıyor ☺ Avicholü b vitamini ile dönüşümlü verin mesela bir hafta bt amin forte bir hafta avichol ☺

Bayankod

Aktif Üye
Pelet yem ben önermiyorum gıda boyası oluyor, vitamin ve mineraller eksik kalıyor ☺ Avicholü b vitamini ile dönüşümlü verin mesela bir hafta bt amin forte bir hafta avichol ☺
dedikleriniz gelince hemen mi başlayayım yoksa doktorun verdikleri bitince mi? Çok fazla ilaç bünyesine ağır gelmez mi?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
dedikleriniz gelince hemen mi başlayayım yoksa doktorun verdikleri bitince mi? Çok fazla ilaç bünyesine ağır gelmez mi?
B vitaminini rutin devam edin vücutta depolanmıyor o nedenle sorun olmaz ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bt amin forte : Yarım suluk suya 8 damla
Avichol : Yarım suluk suya 5 damla ☺

Bayankod

Aktif Üye
Merhaba, acaba İstanbul kartal-tuzla- Pendik ilçelerinde bu çocuk için bir şeyler yapabilecek veteriner hekim tanıyan var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu ikisini öneririm ☺🌸

Bayankod

Aktif Üye
güncelleme: kuşumu ekol veteriner kliniğine götürdüm, küçük ve birbirlerine yakın bir kırık olduğu için sarmaya gerek görmediler. Büyük kemiğin atel görevi göreceğini söylediler.

Üst Alt