• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kanat kesmek

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Muhabbet Kuşunda ve Kuşlarda Kanat Kesmek
kuşlarda kanat kesme.jpg

Muhabbet kuşu ve kuşlarda eğitim için kanat kesmek çok yanlıştır, bunu hiç uygun görmüyoruz! Çünkü kuşların kanatları onların canıdır.Kanat uçmak içindir ve kuşlar uçmalıdır.Eğitim için kanatlarını kesmek yerine,onlara sevgi ile yaklaşmak, onlarla göz teması kurmak,yavaş ve ağır hareketler ile parmak uzatarak size güvenini sağlayabilirsiniz.Kuşların kanatlarını kesince hem strese girerler hemde kesilen kanatların yapısı bozulur yani tekrar uzaması çok zaman alır ayrıca tüyler canlılığını yitirir.

Kanat tüyleri kuşların uçmasını sağladığı gibi ,manevra yapmasında da çok etkisi vardır.Kanatlar kesildiğinde canının yandığını ve acı çektiğini hesaba katmıyorum bile ki tüy değiştirdikleri zamanlar çok sakin ve stresli oluyorlar bu yüzden çabuk atlatsinlar ve harcadıkları enerjiyi tekrar alsınlar diye vitamin ve yulaf veririz daha iyi besleriz uçurmayip dinlendiririz.Kesilen kanatların tekrar eski haline gelmesi nerdeyse 2 ay kadar bir süre ve bu süre zarfında kuş uçamadığından dolayı kanatlarda kireçlenme, tutulma,ur ve yağlanma gerçekleşir, böylece kuşu eğitmek için kesilen kanatların başka hastalıklara yol açtığını ve belkide bir daha uçamayacağını belirtmek istiyorum.Muhabbet kuşunuzun kanadını kesmeden önce bir düşünün bir canlıya zarar vermek caniliktir.Lutfen zarar vermeden ve geleceğini etkilemeden sabırla,şevkatle severek eğitmeye çalışın

Moderatör tarafında düzenlendi:

MERVE

Paylaşımcı
Bir şey söylemek istiyorum bunu yapan var mı gerçekten? Varsa neden yani amaçları nedir? Ben buna canilik derim. Kuşların canı acımasa bile -ki bence acıyordur- kendine ait bir uzvu bu denli kesmeye nasıl cürret edebilir? 🙄

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Biraz ağır konuşacağım, özür dilerim şimdiden.

Bunu yapan kesinlikle ya cani bir *insafsızdır*. Ya da kesinlikle cahildir. Kendini sevdirmek istiyor ise. İnsancıl yöntemler kullansın. Bu kesinlikle çok iğrenç bir yöntem. Kendi keyfine yapılabilecek en iğrenç yöntemlerden.

Yetkililerimiz ve okuyan herkesten tekrardan özür diliyorum. Ama gerçekten hayvanlara yapılan işkence ve bu tarz davranışlara dayanamıyorum...

Üst Alt