• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşu kanat altı yarası

jessy

Yeni Üye
merhaba herkese, muhabbet kuşumda sanırım kanat altı yarası var, normal veterinerler tümör olduğunu söylemişti, hemen kanatlı hekim bulup götürdüm röntgen çektirdik tümör değil kaşıya kaşıya yara yapmış dedi. antibiyotik ve antiinflamatuar damlalar ve kremler içeren tedaviye başladık 2 gün önce fakat yarası daha da büyüyör gibi. sürekli titriyor ve korkuyor. forumu incelediğimde sadece yara diyen var, kötü huylu tümör olduğunu söyleyenler var. hekim önerebilecek ya da yorum yapabilecek birileri varsa çok sevinirim

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
merhaba herkese, muhabbet kuşumda sanırım kanat altı yarası var, normal veterinerler tümör olduğunu söylemişti, hemen kanatlı hekim bulup götürdüm röntgen çektirdik tümör değil kaşıya kaşıya yara yapmış dedi. antibiyotik ve antiinflamatuar damlalar ve kremler içeren tedaviye başladık 2 gün önce fakat yarası daha da büyüyör gibi. sürekli titriyor ve korkuyor. forumu incelediğimde sadece yara diyen var, kötü huylu tümör olduğunu söyleyenler var. hekim önerebilecek ya da yorum yapabilecek birileri varsa çok sevinirim
Merhaba ne bir tümör nede bir yara
Deri altına yerleşmiş canlı parazit olan akar yani halk dilinde uyuz
Eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün, günde 4-5 defa sürün lütfen, 1 hafta içinde kurur, akarlar ölür ve iyileşme başlar😊🤲
Yeter ki Rifi temin edip hemen başlayın sonucu göreceksiniz
Antibiyotik ve verdiği ilaçları kesin vermeyin
Rif kesin çözüm Allah ın izniyle 😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Forumumuza kimse tümör demez, akar olduğu belli, tedavi edilmezse kaslara iner ve çok zor kurtulur, biran evvel Rif Ampul 👍gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim

jessy

Yeni Üye
çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız, ney doğru ney yanlış şaşırdım çünkü. şimdi almaya gidiyorum hemen deneyeceğim. ilaçları kesme konusunda kararsız kaldım veteriner aksatmadan kullanmalı yarasının kuruması lazım demişti. röntgenlerini eklemeyi unutmuşum onları da bırakıyorum.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Rontgen yorumu yapamam ama
Kesinlikle fotoğraflarda ki canlı parazit akar%100

Rif ampül antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
İçtiği antibiyotik de etki eder fakat bir yandan da bağışıklık düşer, bağırsak florasını bozar ve zor toparlar, tedavi çok zorlaşır
Hızlı çözüm Rif tir
Bakın makalemize örnekler var
Rif deriye temas ederek paraziti öldürüp hızlıca deri ve kas oluşumunu destekler ve çözüm süreci çok hızlı olur😊🤲

jessy

Yeni Üye
rif ampul istedim bunu verdi, gidip bi sorayım tekrar

jessy

Yeni Üye
rif ile değiştirdik dün gece ampulleri, uyguluyorum geceden beri. peki kuşumu nasıl temizleyebilirim yaraya zarar vermeden biliyor musunuz

jessy

Yeni Üye
🤍🤍 hem yarayı hem üstteki tüylere gelen kremleri temizlemek istiyorum, kaşımaya çalışıyo sürekli nemli kalması hoşuna gitmiyor sanırım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
🤍🤍 hem yarayı hem üstteki tüylere gelen kremleri temizlemek istiyorum, kaşımaya çalışıyo sürekli nemli kalması hoşuna gitmiyor sanırım
Eski kremler yağlı dır, rif sürünce kurur yağlı değildir, hatta geriyor dokuyu, oksijenli su ile dezenfekte edebilirsiniz, ardından rif sürün, krem de zamanla gider, 1 hafta sabır, boyunluk dursun, antibiyotik kestiniz mi? İshal var mı?

jessy

Yeni Üye
evet rif sürüyorum ama rengi kıpkırmızı olduğu için yarayı göremiyorum, ne durumda olduğunu merak ediyorum. antibiyotiği kesmeye cesaret edemedim, veteriner aksatmadan vermen gerekiyor dedi yaranın enfeksiyonu için. arada kaldım hiç içmek istemiyor damlaları, yarasına ilaç sürerken bile kırk takla atıyorum ama yine korkuyor. ishal değil tam olarak ama dışkısının rengi yeşil oldu biraz. iştahı bu gün baya yerinde yeminin üstüne atlıyor resmen ona çok sevindim

jessy

Yeni Üye
tekrar merhaba az önce limona ilaçlarını vermek için kalktım elime kan geldi, yara kaynaklı sandım ama sanırım dışkısı kanlı bi şekilde geldi. ne yapabilirim her yer kapalı bu saatte

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun. Kanlı dışkı için evde yapılabilecek bir şey yok maalesef ama rif sürdüyseniz rifi yemiş olabilir mi? Son durum nedir?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
tekrar merhaba az önce limona ilaçlarını vermek için kalktım elime kan geldi, yara kaynaklı sandım ama sanırım dışkısı kanlı bi şekilde geldi. ne yapabilirim her yer kapalı bu saatte
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen

jessy

Yeni Üye
merhaba yazdıktan sonra sabah veterinere götürdüm, kitlesi bağırsağa sıçramış olabilir dedi, sebebini bulamadık. elle beslemem için mama ve kanama durdurucu ilaç verdi. bu seferde dışkısı yem şeklinde, sanırım sindiremiyor. veteriner pek iyi konuşmadı maalesef. halsiz, durgun, çok zayıfladı. ayaklarını iki yana açarak duruyor dik duramıyor eskisi gibi sürekli uyuyor. umarım iyileşecek başka napabilirim bilmiyorum.