• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kanat altı dökülme, kabarıklar

gartengardgar

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanadında tüy dökülmesi/eksilmesi, Kabarık benzeri deri görünümü, Pasiflik ve genel hareketsizlik durumu
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ara 2024
Selamlar, görseldeki kuşumuzun bir kanadının altının görüntüsü bu şekilde. Bu kuşumuz bize alışık değildir bizimle yıllardır olmasına rağmen. Kendisine dokunulmaktan hoşlanmaz, tepki olarak bağırır ve ısırır. Son zamanlarda kuşta görseldeki gibi bir dökülme ve kabarıklık tarzı bir durum söz konusu. 2 adet kuşçuya danışıp bilgi aldım bunun karşılığında bir tanesi suyuna kattığımız Multisol vitaminden verdi, diğeri ise mevsimsel tüy dökülmesi olduğunu söyledi.
Kuş önceden düzenli olarak uçup ve hareketliyken bir anda pasifleşti ve uçmayı artık istemiyor. Kafesi açık olsa dahi çoğu zaman kafesten çıkmıyor veya evin bir köşesinde oturup bekliyor sadece. Bir veteriner ile daha danışıldı fakat o veteriner kuşlar ile ilgilenmediğini söyledi. Aynı sorundan muzdarip olan veya olmuş olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi ona göre daha uzak bir lokasyonda bulunan veterinere göstermeyi düşünüyorum, eğer standart tüy dökülmesi söz konusu değil ise.
Aynı zamanda kuş uçarken bazen kendini düzgünce durduramıyor ve bir yerlere çarpıyor. Bazı zamanlarda ise gardını tamamen bırakıyor, ne kadar insanlara alışık olmasa ve korksa da, ve elimize almamıza bağırıp tepki vermiyor.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar ben o kısımda akar oluşumu gözlemledim. Eczaneden rif ampul alıp günde 2-3 kez o kanat akarı olan yere sürün 🙏 İçinden bir ampul çıkıyor, siz birden fazla alın. Yese bile zararsızdır 🙂🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Burçak hocamızın teşhisi net👍
Canlı akar(parazit) yerleşmiş, biran evvel uygulayın
Deri altı, doku, kaslar, iç organları sarar😔
Antibiyotik ve antibakteriyeldir
Yanetkisi yoktur
Ücretli veriliyor, eczanelere sorun lütfen

Ekli dosyalar