• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kanadını kanatıyor

ogzhan

Yeni Üye
Muhabbet kuşu son 1 ay içinde 4 kere kanadını ısırıp kanat maya başladı sürekli sağ kanadını kasıyor bende keçe kağıtdan boyunluk yaptım ulaşamıyor 4 gündür boyunluk takıyorum sorun nedir ne yapmam gerek

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

ogzhan

Yeni Üye
Video resim yükledim ve kullandıklarımıda ekledim sağ kanadı altı kırmızı kan kurumuş oraya dokundurmadığı için ellemedim

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Video resim yükledim ve kullandıklarımıda ekledim sağ kanadı altı kırmızı kan kurumuş oraya dokundurmadığı için ellemedim
Geçmiş olsun, bit spreyi önermiyoruz çünkü faydası az ve kuşunuzun solunum yoluna rahatsızlık verebilir, vilmectin kullanmanızı tavsiye ederim enseye 1 damla şeklinde ovalayarak uygulanıyor 2 hafta sonra tekrar 1 damla ardından 4 ayda bir yapılıyor bu şekilde, kan olan bölgelere eczaneden rif ampül temin ederek uygulayabilirsiniz yakıcı değildir ve hızlı iyileştirir, pamukla pansuman yapabilirsiniz

ogzhan

Yeni Üye
Geçmiş olsun, bit spreyi önermiyoruz çünkü faydası az ve kuşunuzun solunum yoluna rahatsızlık verebilir, vilmectin kullanmanızı tavsiye ederim enseye 1 damla şeklinde ovalayarak uygulanıyor 2 hafta sonra tekrar 1 damla ardından 4 ayda bir yapılıyor bu şekilde, kan olan bölgelere eczaneden rif ampül temin ederek uygulayabilirsiniz yakıcı değildir ve hızlı iyileştirir, pamukla pansuman yapabilirsiniz
Vilmectin aldım gelecek yakında rif ampul birkeremi kullanmalıyım yoksa içindeki bitene kadar hergün yapsam olurmu bide kuş yaraları ne kadar zamanda iyileşir boyunluğu ona göre takmaya devam edicem yoksa hemen ısırıyor yarayı

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Vilmectin aldım gelecek yakında rif ampul birkeremi kullanmalıyım yoksa içindeki bitene kadar hergün yapsam olurmu bide kuş yaraları ne kadar zamanda iyileşir boyunluğu ona göre takmaya devam edicem yoksa hemen ısırıyor yarayı
İçindeki tamamen bitene kadar günde 3-4 kez yapabilirsiniz , ağzı streç veya bir poşet parçası ile iyice gererek toz girmemesini sağlayınız , boyunluk yara iyileşince çıkarılsın rif ampül çok hızlı iyileştirir

ogzhan

Yeni Üye
İçindeki tamamen bitene kadar günde 3-4 kez yapabilirsiniz , ağzı streç veya bir poşet parçası ile iyice gererek toz girmemesini sağlayınız , boyunluk yara iyileşince çıkarılsın rif ampül çok hızlı iyileştirir
Teşekkürler son olarak kanbalizim olabilir yazan yerler var böyle durum olabilirmi

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkürler son olarak kanbalizim olabilir yazan yerler var böyle durum olabilirmi
Yamyamlık olarak anladım doğru mu ? , maalesef nadir de olsa oluyor ve öyle bir durumda kuşu yalnız tutmanız gerekir yanında başka kuş olmamalı aynı kafeste, maalesef geçen yaz başıma geldi çok sevecen evcil bir dişi kuştu ama bir gün eve geldim , kardeşinin kafasını komple yemişti hala da yemeye devam ediyordu kafa komple yoktu 😔 bu durumda kendisine zarar verir mi onu bilmiyorum maalesef

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Nerden alabilirim site ismi varmı nerden satılır
Ben eminönünden almıştım ama siz @mamaist ile iletişime geçebilirsiniz. İvermektin almışsınız zaten ama onu tavsiye etmem, kuşlarda kısırlık yapma dahi bir kaç yan etkisi varmış. Sonu mec mac ile biten dış parazit ense damlalarını kullanın bundan sonrası için. :)

Büyük ihtimalle dış parazit etken ama kullanmanıza rağmen geçmez ise yazarsınız yine. 😊

Üst Alt