• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşu kafese girmek istemiyor

Kuşsever71

Yeni Üye
Merhaba, 1.5 hafta önce 40-50 günlük bir yavru aldım. 3-4 gun sonra elıme kendısı geliyor ve atlıyordu. dedemin vefatı üzerine köye gittim yaklaşık 4 gün yalnız kaldı. Bu süreçte kafesinin yerini bildiğnden emin olup camı kapatıp kafesini açtım sıkılmaması için. ama sanırım daha yalnız kalmaya alışık olmadığından sürekli bağırıp çırpınıyordu. kafese koyduğumda kendini yere atıyor, bağırıp çırpınıyor. benim odamda kaldığı için sabah 6da dışarı çıkmak içi bağırıyor ve benı uyutmuyor. kafesini açtığımda hemen uçuyor ve belli 2-3 yeri var oralarda duruyor. sanıyorumki petshopta birsürü kuş olduğu için sıkılmıyordu . ancak sürekli dışarda olmak için çabalıyor kafesine nasıl alıştırabilirim?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
4 gun yanlız kalması hiç iyi olmamış, sanırım kafes kapağını acık bırakıp gıttıgınız için bir süre bu yönden sıze sorun yaratacak ama alışacaktır. Kuşunuza istersenız kafes içine uygun oyuncak alabilirsiniz dikkatini dağıtması için, ve kafesten cıkmaması için. Bu arada kafes ortamını ve kusunuzun resmını görebilir mıyım ?

Kuşsever71

Yeni Üye
Yakın zamanda kafesi değiştirmeyi düşünüyorum. bu boyutlarda alacağım. pirinç uygunmudur kuşum için?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ballı kraker kullanmayın kımyasal ile yapıştırıyorlar kuşa zarar verir, kuş kumu olarak hangisini kullanıyorsunuz ? Ve vit spreyi kullanmayın kafes temızlıgı ıcın virkon s alabilirsiniz , ona bir salıncak alabilirsiniz

Kuşsever71

Yeni Üye
Kuş kumu garden mix zaten normal sıcak su ve köpükle yıkıyorum sadece en sonda sıkıyorum spreyi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuşun kafes ortamında rahat etmesını istersenız tavsiyem 34*45 kafeslerden tercih edebilirsiniz. Oyuncak olarak zilli top ve kullanabılmesı için salıncak tercih edebilirsiniz, kuşlar çok seviyor bu tür şeyleri

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuş kumu garden mix zaten normal sıcak su ve köpükle yıkıyorum sadece en sonda sıkıyorum spreyi
spreyı kullanmanıza hiç gerek yok, çünkü kuşlarımız bazen kafes demırlerını kemırmek ıstıyor ve o spreyın ıcınde kımyasal oldugu ıcın zehırlenme olasılığı yuksek olur

Kuşsever71

Yeni Üye
birde suluğuna a,c ve k3 vitamini olan oral toz kullanıyorum. acaba damla mı alsam buda olurmu?

Kuşsever71

Yeni Üye
Biliyorum uzadı ama bir şey daha soracağım bu parçacıklı kuçük taşalr olan gaga taşımı yoksa benim kafesteki gibi mineral blokmu mantıklı olur?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
röhnfried sağlık ürünleri alabilirsiniz bunu kesınlıkle herkese öneriyorum. Çünkü o vitamınlerde probiyotık multıvitamın ( tüy dönemi için ) vb. vitamınler var

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
o mineral blok , gaga taşını ayrı alabilirsiniz, ikiside faydalı ve gereklı urunler.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
mineral blogu kullanma grit kum ve gaga taşı kullan mineral blok bakteri barındırabilir

Üst Alt