• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusu kafes :(

addec.1

Yeni Üye
Herkese hayırlı akşamlar 50 günlük muhabbet kuşum var kafese alıştırmadim sadece yemekten yemeye kafese giriyordu ele geliyordu ve seviyordum sonra hata yaptım 4-5 defa avuclayarak kafese koymam gerekti cunku kafese kapatinca ofke nobeti geciriyordu şimdi kafesten beni al diye deliye dönüyor ve hiç bir şekilde yaklaşmiyor napmam lazım ( kafeste ve dışarıda sorun çıkarmadan durmasını istiyorum ) teşekkürler

Mert.

Eski Forumcu
Herkese hayırlı akşamlar 50 günlük muhabbet kuşum var kafese alıştırmadim sadece yemekten yemeye kafese giriyordu ele geliyordu ve seviyordum sonra hata yaptım 4-5 defa avuclayarak kafese koymam gerekti cunku kafese kapatinca ofke nobeti geciriyordu şimdi kafesten beni al diye deliye dönüyor ve hiç bir şekilde yaklaşmiyor napmam lazım ( kafeste ve dışarıda sorun çıkarmadan durmasını istiyorum ) teşekkürler
Keşke avuclamasaydiniz kafeste. Nasıl nöbet geçiriyordu birde siiz sevmiş dışarı çıkmak için kendini vuruyordu saniirm ben öyle anladım önce güveni kazanın ondan sonra sırasıyla

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar hoşgeldiniz kuşunuzun videosunu streamable.com dan yükleyip linkini mesaj bölümünden paylaşır mısınız.

addec.1

Yeni Üye
Keşke avuclamasaydiniz kafeste. Nasıl nöbet geçiriyordu birde siiz sevmiş dışarı çıkmak için kendini vuruyordu saniirm ben öyle anladım önce güveni kazanın ondan sonra sırasıyla
Kafeste avuclamadim
1) kafese koymak için avuçlamak zorunda kaldım
2) yemlerini az yiyor geri kalanı dışarı savuruyor
3) temizlik yapmam gerektiği zamanlarda kafeste olması gerekiyordu art niyetim olsa yardım talebinde bulunmazdim

addec.1

Yeni Üye
Merhabalar hoşgeldiniz kuşunuzun videosunu streamable.com dan yükleyip linkini mesaj bölümünden paylaşır mısınız.
Öncelikle hoş bulduk WhatsApp verebilirseniz video atayım daha sağlıklı olur diye düşünüyorum niyetim az ceza ama eşimde dahi bende çok üzülüyoruz:(

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Streamable.com dan videoyu yükleyin. Video yüklendikten sonra videonun linkini kopyalayacaksiniz sonra forumun mesaj kısmına girip baglantiyi paylaşçaksiniz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz yavru oncelikle kafes içi eğitim vermelisiniz. Kafesten bir hafta çıkarmayın. Herhangi bir risk durumuna karşı. Çünkü evi sizi henüz tanımıyor. Kafeste de avcunuza yem alın korkutmadan elinizi kafese sokmadan kafesin kapağını açarak bekleyin dikkatini çekip gelecektir. Daldari da olur sevdiği meyve sebze bu işlemi gün içinde çok sık tekrarlayın. Zamanla alisacaktir. Ama sürekli salarak ta kafesten sogutmayin. Çünkü kafes onların evi. Ayrıca her kuşun karakteri farklıdır. Zaman tanıyın kusunuza.

Mert.

Eski Forumcu
Kuşunuz yavru oncelikle kafes içi eğitim vermelisiniz. Kafesten bir hafta çıkarmayın. Herhangi bir risk durumuna karşı. Çünkü evi sizi henüz tanımıyor. Kafeste de avcunuza yem alın korkutmadan elinizi kafese sokmadan kafesin kapağını açarak bekleyin dikkatini çekip gelecektir. Daldari da olur sevdiği meyve sebze bu işlemi gün içinde çok sık tekrarlayın. Zamanla alisacaktir. Ama sürekli salarak ta kafesten sogutmayin. Çünkü kafes onların evi. Ayrıca her kuşun karakteri farklıdır. Zaman tanıyın kusunuza.
Aslı abla haklı onu yapmanız gerekiyor yoksa alisamaz

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Her gün dışarı salmayın. Zilli oyuncak takın kafese onlarla vakit geçirmeyi öğrensin. Kafese alışana kadar gün boyu kafes dışında tutmayın

addec.1

Yeni Üye
Hepinize teşekkürler evine alışsın sonrası bakalım hayırlısı artık ama gene olmadı evini sadece yemek olarak takılacak gerisi eş bulana kadar hovarda :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Mert lütfen önce durumu anla ondan sonra yorum yap 🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle hoş geldiniz 🙂 kuşlarımıza yaptığımız en büyük kötülüklerden biri 7/24 dışarıda tutmak, sonrasında kafese girmesi gereken zamanlarda malesef bu şekilde davranış bozuklukları görülebiliyor 😔 zararlı çünkü her saniye yanlarında olamayabiliyoruz, insanız hastalık, bayram, tatil vs evde olmadığımız dönemler olabiliyor ve bu sürede kuşlarımızın kafesinde durması gerekiyor. Sizin eviniz onun için dışarısı, park gibi düşünün. Onun evi kafesi. Biz nasıl ki zamanımızın çoğunu evimizde geçiriyorsak, onun da çoğu zaman kafeste, sizin ilgileneceğim süre zarfında günde 2-3 saati geçmeyecek şekilde dışarıda durması gerek. Birkaç gün dışarı salmayın, kafesini benimsesin önce. Sonrasında salmaya başlarsınız ama düzenli bir saati olmalı 😇

Üst Alt