• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kabarma ve durgunluk

meishi

Aktif Üye
dişi muhabbet kușum 1 hafta önce 11. yumurtasını yumurtladı sonra terketti yumurtaları. birkaç gün bekledim belki oturur diye oturmadı. yuvalığı çıkardım şimdi çok durgun duruyo. Kafesin kapisi her zaman açık ama çikmak istemiyor. tüyleri kabarmış uyukluyo sadece. arada tabanda yatıyor. hasta olabilir mi 😔

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun. Poposunda yumurta var mi diye bakar mısınız? Yumurta sıkışması olabilir belki.
Hava akımında kaldı mı? Takviye kullanıyor musunuz?

meishi

Aktif Üye
Merhaba geçmiş olsun. Poposunda yumurta var mi diye bakar mısınız? Yumurta sıkışması olabilir belki.
Hava akımında kaldı mı? Takviye kullanıyor musunuz?
daha yumurta yok. rüzgarda kalmadı sıcak ortamda duruyo. bt amin forte gerwit entrobac veriyorum sadece

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
daha yumurta yok. rüzgarda kalmadı sıcak ortamda duruyo. bt amin forte gerwit entrobac veriyorum sadece
Yumurta sıkışması yok , rüzgarda kalmadı ise aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef. @Demet bükay @Şehmus BAKIR etiketliyorum. Gördükleri zaman daha sağlıklı bilgi verirler. Eğer yem yemiyorsa siz elle besleme yapın güç toplasın.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Muhtemelen kalsiyumsuz kaldı, kalamar kemiği tüketiyor muydu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim tavsiyem kanatlıoil d vitamini ve haftada iki gün calcilux verin bana çok yorulmuş gibi geldi

meishi

Aktif Üye
dışkısi normal duruyo ama poposuna bayağı yapışmış. hala iştahsız, kabarıp tabanda uyuyo bütün gün.

Ekli dosyalar

hayvanseverrr

Aktif Üye
Yumurta sıkışması olmadığına eminmisiniz? Bence anlayan biri kontrol etsin tekrar. Eğer yumurta varsa elle müdahale edilip çıkarılması gerekiyor. Bunun dışında bakteriyel fungal yada protozoal hastalıklardan kaynaklı bir sorunda olabilir. Mutlaka veterinere götürün kuşu.

meishi

Aktif Üye
Yumurta sıkışması olmadığına eminmisiniz? Bence anlayan biri kontrol etsin tekrar. Eğer yumurta varsa elle müdahale edilip çıkarılması gerekiyor. Bunun dışında bakteriyel fungal yada protozoal hastalıklardan kaynaklı bir sorunda olabilir. Mutlaka veterinere götürün kuşu.
genelde yumurta olup olmadığını kontrol ettiğimde hissedebiliyordum zaten sonraki gün yumurtluyordu. Bayağı hissetmeye çalıştım ama bi sertlik hissedemedim bilmiyorum yanlista olabilirim,, veterinere göturmeye çalisacağım

meishi

Aktif Üye
Siz kanatlı uzmanına götürün dışkı analizi yapılsın 🙏🌸
ya daha veterinere goturemedim ama diskisinda sindirilmemis yemler var, poposuna cok yapismis hatta kapatmiș orayi. probiyotik veriyorum belki gecer diye ama olmuyor. az once inler gibi bi ses cikardi ölüyor mu hayvan

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
ya daha veterinere goturemedim ama diskisinda sindirilmemis yemler var, poposuna cok yapismis hatta kapatmiș orayi. probiyotik veriyorum belki gecer diye ama olmuyor. az once inler gibi bi ses cikardi ölüyor mu hayvan
Götürmeniz lazım, enfeksiyon var parazit, mantar bunlar etkiler 🙏 Lütfen acilen götürün beklemeyin

Üst Alt