• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet Kuşu İshali İçin İlaç Önerisi

Sakkuscocuk

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun birkaç aydır ishali var ve daha önce bununla ilgili forumda konu açmıştım. Forumda hocalarım çeşitli ilaçlar önerdiler. Ben veterinerlere danıştım fakat kuşlarla ilgili yardımcı olmuyorlar. Bu sebeple kendim bir şeyler yapmaya karar verdim. Son olarak aklımdaki soru işaretlerini çözerseniz çok sevinirim.

Forumda bana şu ilaçlar önerildi:

→ Baytril %2,5
→ Doksimis
→ Sulphamezathine %16
→ Tetramezatin

Şu probiyotikler önerildi:

→ Entrobac Probiyotik
→ Diazyme 256 Probiyotik

Bir de takviye olarak şunları önerildi:

→ Versele-Laga Calci-Lux kalsiyum takviyesi
→ Nekton MSA kalsiyum ve aminoasit takviyesi

Benim tüm bu önerilenlerle ilgili sorularım var çünkü veteriner yardımı alamadığım için kafama göre ilaçlar vermek istemiyorum. Hangi ilaçları nasıl vermem gerekiyor hocalarım yardımcı olursa çok sevinirim.

Sakkuscocuk

Yeni Üye
Öncelikle ilaçları hangi üstad önerdi ise onun devam etmesi daha sağlıklı olur karıştırmayayım. Probiyotik haftada 1 kere şeklinde herzaman kullanılan bir ürün kuşa bir zararı yok. Aynı şekilde kalsiyumlarda vitamin kuşa bir zararı yok.
İlaçları @Şehmus BAKIR hocam önermişti ama kesin tanı olmayınca ve ilaç da ağır olunca ben çekindim. O yüzden tekrar sormak istedim. Kuşun durumu ise iyi değil maalesef.

AlicanG

Paylaşımcı
Bu ilaçlardan kullandınız mı hiç yada aldığınız var mı?.Birde kuşun dışkı genel halini gösterecek kısa video eklerseniz daha iyi yardımcı olurlar.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İlaçları @Şehmus BAKIR hocam önermişti ama kesin tanı olmayınca ve ilaç da ağır olunca ben çekindim. O yüzden tekrar sormak istedim. Kuşun durumu ise iyi değil maalesef.
Bu ilaçların hepsini ben nerede tavsiye etmişim 🤔 kuşun durumu nedir bize bir video yollayın bakalım 👍

AlicanG

Paylaşımcı
Hocam hepsi değil de Baytril ve Doksimis önermiştiniz
Bu saydığın ilaçlardan doksimis hiç bilmiyorum.Baytril solunum yolu enfeksiyonlarında kullanıyordum. Sulphamezathine %16, Tetramezatin bu ikisi aynı etkide ilaç sindirim yolu enfeksiyonlarında kullanılıyor.Kuşun durumu hatırlamadığım için üstadlar ne dediyse onlardan birini almanı tedaviye başlamanı öneririm.İlaç tedavisinden sonra imkanın varsa sıvı probiyotik yoksa entrobac'da kullan ve iyi bir vitamin takviyesi yap.Kalsiyum niçin önerildiğini bilmiyorum.Kuşta tedaviye başlamakta ne kadar geç kalırsan o kadar tedavisi zor oluyor.Bir tane video ekleyebilirsen @Şehmus BAKIR gerekeni söyleyecektir.Geçmiş olsun

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İshal bakteriyel ishalmi protazal ishalmi mantarlara mayalara bağlı ishalmi bilmek lazım. Böbrek sorunu da olabilir. Uzun süreli ishalin altında bir neden yatar