• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu ishal ve halsizlik

Rocky

Yeni Üye
Selamlar kuşum daha 1 2 hafta falan önce hasta oldu. Uyuyordu ishaldi. Ge oral diye bir ilaç kullandım. Amacı İshalde vücuttan kaybolan su ve elektrolitlerin yerine koyulmasını sağlamak. Sirkeli su da verdim biraz. Topladı ama malesef tam iyileşmemiş. Şuan yine ishal gibi kötü değil ama biraz keyifsiz duruyor. Normalde dışkısı baya simetrik olurdu. Beyazı tam ortada dengeliydi :) Şuanda tam öyle değil. Yine ge oral kullandım patates yedirdim. Yoğurt suyunu suya koyup biraz içirdim(probiyotik kullanımını bilmediğim için kullanıyordum ). Bunu probiyotik amaçlı verdim. Dışkının daha katı olduğu kısım gece yattığı tarafta. Su ile karışım vermeyi kesmelimiyim Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Murat Halisdemir

Müdavim
Röhnfried Entrobac Probiyotik al piyasada en iyisi sayılır probiyotik bakteriler ve özel prebiyotikleri içerir.Entrobac gerginlik, yem değişikliği, stresli evreler ve tedaviler sırasında ve sonrasında bağırsak florasının eski haline getirilmesi idealdir.

Rocky

Yeni Üye
İlk olarak ge oral vermeyin daha fazla. Elektrolitlerin fazla kullanımı yarardan ziyade zarara sebep olur. Sirkede ishal durdurmaz tam tersi bağırsakları çalıştırır. Bugün hiçbir ürün vermeyin yem su harici tekrar bakalım dışkılara. Kuş yem yiyor mu yeteri kadar besleniyor mu. Eğer beslenmiyor ise mama yapıp elle beslemek gerekiyor
Yem yiyor ellede arada yediriyorum. Ama tabi normalde olduğu kadar fazla yemiyor.

Rocky

Yeni Üye
Röhnfried Entrobac Probiyotik al piyasada en iyisi sayılır probiyotik bakteriler ve özel prebiyotikleri içerir.Entrobac gerginlik, yem değişikliği, stresli evreler ve tedaviler sırasında ve sonrasında bağırsak florasının eski haline getirilmesi idealdir.
Probiyotik ve vitamini nasıl vermeliyim? ayrı ayrı günlerde mi olacak

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Arkadaşlar gaga rengini farkettinizmi hormonal değişiklikler de olmuş kuşta

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Özellikle kafesteki oyuncağı cikarmaniz gerekiyor sanırsam gördüğüm kadarıyla şuan hijyenik olmadığını düşünüyorum tozlu veya kirli kuşunuz bundan mikrop kapmış da olabilir.

Rocky

Yeni Üye
Özellikle kafesteki oyuncağı cikarmaniz gerekiyor sanırsam gördüğüm kadarıyla şuan hijyenik olmadığını düşünüyorum tozlu veya kirli kuşunuz bundan mikrop kapmış da olabilir.
Tamamdır buna dikkat edeceğim teşekkürler. Gaga rengi biraz benimde dikkatimi çekti ne olabilir?

Bahar Y.

Müdavim
Mutasyonu sebebiyle cere rengi öyle olabilir önden net görebilir miyiz
İlk olarak ge oral vermeyin daha fazla. Elektrolitlerin fazla kullanımı yarardan ziyade zarara sebep olur. Sirkede ishal durdurmaz tam tersi bağırsakları çalıştırır. Bugün hiçbir ürün vermeyin yem su harici tekrar bakalım dışkılara. Kuş yem yiyor mu yeteri kadar besleniyor mu. Eğer beslenmiyor ise mama yapıp elle beslemek gerekiyor
Ek olarak Taha abime katılıyorum