Merhaba. O zamandan beri bazı şeyler oldu ve düşündüm ki başkaları da böyle şeyler yaşayabilir bu yüzden biraz uzunca anlatacağım. Kuşumun birkaç saat sonra iyileştiğini söylemiştim. Ama bir türlü eski hareketliliğine kavuşmadı. Sürekli uyuyup durdu. Dediğim gibi fazla tüy döktüğü için ben buna bağlamıştım. Sonra Pazar günü tekrar ishal oldu, hastalandı. O güne kadar hep iştahsızdı, elime aldığımda kursağı bomboştu, yağlı bir kuş olmasına rağmen kısa süre içinde küçücük kaldı. Ama ilginç bir şekilde verdiğim meyveleri yiyordu hatta sadece kafes dışındaki yemine değil kafesin içindeki yemine de sık sık gidiyor hatta hiç yüzüne bakmadığı bal çubuğunu da yemeye çalışıyordu. Yani bu halleri hiç iştahsız bir kuşa benzemiyordu. Pazar günü tekrar hasta olunca yeminin içinden yemeyi aşırı sevdiği aspurdan biraz seçip belki yer diye önüne koydum. Kuş yeme geldi ama sadece kabuğunu açıp içlerini yemedi. Bu durum beni çok şaşırttı. Acaba yutamıyor mu dedim ama durumu o kadar kötü gözükmüyordu. Acaba yemi mi beğenmemiş diye düşündüm ve eski yeminden az bir şey vardı onu önüne koyduk. Kuş tam anlamıyla yeme saldırdı. Yeni yemini birkaç ün önce almıştık. Yem ballı yemmiş ve kuşçu bunu sevmeyen kuş yoktur diyerek vermiş. Anlayacağınız kuş ikinci seferinde açlıktan hastalanmış. BALLI YEMİ YEMEMİŞ! Ballı yem alacaklar bu yüzden iki kere düşünsün. Yeni yem aldıktan sonra toparlandı çok şükür. Bir iki güne eski hareketliliğine de döndü. Her kuş mu böyle bilmiyorum ama sanırım normal yemden şaşmamak lazım.