• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu İshal mi?

lvdd

Yeni Üye
Merhaba,
Bugün eve geldiğimde her zamanki gibi kuşu elime aldım sevmek için, üstüme dışkıladı. Ancak dışkısı beyaz-yesil karışık şekilde sıvı kıvamdaydı. Ancak şu an her zamanki gibi hareketli, neşesi yerinde. Sadece, dün dal dari almıştım pet shoptan, onu verdim. Bugun ise böyle oldu. Ne yapmam gerekiyor?

İlk fotoğraftaki önceki dışkılardan da olabilir, takip etmedim.
Ekli dosyayı görüntüle 18699
Ekli dosyayı görüntüle 18700

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dışkıyi net görebilmemiz için altına kağıt havlu koyun dışkı resmi görelim 👍 probiyotik ve grit kum veriyor musunuz? Ne marka yem yiyor?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kağıt havlu üstünde dışkı fotosu atarsanız daha iyi olur. Cereyanda vs kaldı mı? Yada yeşillik yedi mi?

EnesGenç

Eski Forumcu
İlk önce dal darıyi açık mı alıyorsunuz yeşillik veya çok su içmiş olabilir

lvdd

Yeni Üye
Dışkıyi net görebilmemiz için altına kağıt havlu koyun dışkı resmi görelim 👍 probiyotik ve grit kum veriyor musunuz? Ne marka yem yiyor?
Şu anda dışkılamasıni bekliyorum. Hayir vermiyorum. Yemi pet shoptan almıştım. Geldiğinden beri aynı yemden veriyorum, ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Bu arada yem paketliydi ama markası yoktu.
Kağıt havlu üstünde dışkı fotosu atarsanız daha iyi olur. Cereyanda vs kaldı mı? Yada yeşillik yedi mi?
Hayır, cereyanda kalmadı. Yeşillik hiç vermedim
İlk önce dal darıyi açık mı alıyorsunuz yeşillik veya çok su içmiş olabilir
Paketli almıştım. Suyu çok az içiyor, yeşillik hiç vermedim dediğim gibi.Ekli dosyayı görüntüle 18703
Bundan vermiştim

EnesGenç

Eski Forumcu
Niye ishal oldu bilemiyorum siz doskiyi gozlemleyin arada yapabiliyorlar

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
kuş yeni mi geldi?
normalde vermediğiniz yeni bir şey olabilir ( örneğin dal darı) , yada son 1-2 günde ısı değişimi, ortam değişimi , yediği farklı bir şey.

probiyotik vermekte fayda var, ayrıca beyaz havlu kağıt ile dışkı takibi sıkı bir şekilde yapılmalı

lvdd

Yeni Üye
Dışkısı:Ekli dosyayı görüntüle 18704

Normalden daha sulu.

kuş yeni mi geldi?
normalde vermediğiniz yeni bir şey olabilir ( örneğin dal darı) , yada son 1-2 günde ısı değişimi, ortam değişimi , yediği farklı bir şey.

probiyotik vermekte fayda var, ayrıca beyaz havlu kağıt ile dışkı takibi sıkı bir şekilde yapılmalı
Yok, yaklaşık 3 haftadır bizle ve alıştı.
Dün ilk kez dal darı verdim, dediğiniz gibi ondan oldu sanırsam.

Probiyotik olarak ne vermeliyim? Ve ishal geçtikten sonra dal darı verebilir miyim?