• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusu hızlı nefes alma yardım lütfen

Brkbcn

Aktif Üye
Herkese hayırlı ramazanlar iyi akşamlar arkadaşımda 4 yaşında muhabbet kuşu var bir kac gündür bu sekilse nefes alıp veriyor ve burun üstünde koyulaşma mevcut yem yemesi su icmesi gayet iyi dışkısı aynı hicbir degisiklik yok gayet normal sadece bu sorun var yardımcı olabilecek birisi varsa cok sevinirim bir de çıt çıt şeklinde dikkatli dinlerseniz bir ses geliyoe

Son düzenleme:

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kursakta ki anormal şişlik nefes almasını zorlaştırıyor gibi. Çevrenizde kanatlı veteriner hekim mevcut mu?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun güncel dışkısini gönderebilir misiniz. Birde kuşun popo kısmında şişlik varmı? Yanındaki kuşla eş olduğunu ve sanirsam kuşta ya yumurta var yada sıkışma olmuş olabilir. Ama dediğinize göre kuştan ses de geliyor nefes alıp verirken, o zaman diskiyi görmeden bişey diyemem.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kanatlı uzmana götürün röntgen tahlil yapılması gerekiyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Petshoplarin bazıları ürün satmak için de böyle şeyler söylüyor olabilirler. Sizin kanatlı uzmana goturup tahlil yaptırmanız röntgen cektirmeniz şart. Çünkü kanatlı uzman size ona göre farklı bir ilaç da verebilir. Her söylenilen şey doğru olmayabilir. Uzmana götürmek lazım kuşu

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi varmış orda hemde hayvan hastanesi.

Yenice Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Akçakale Caddesi Eyyübiye Yerleşkesi, 63200 Eyyübiye/Şanlıurfa

Telefon (0414) 318 39 60
Arkadaşlar elinizde telefon varken benim burda veteriner yok demekte biraz saçma gerçekten. Telefonunuzu alıp sizde internete girip araştırırsanız zaten bulursunuz.

Brkbcn

Aktif Üye
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi varmış orda hemde hayvan hastanesi.

Yenice Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Akçakale Caddesi Eyyübiye Yerleşkesi, 63200 Eyyübiye/Şanlıurfa

Telefon (0414) 318 39 60
Arkadaşlar elinizde telefon varken benim burda veteriner yok demekte biraz saçma gerçekten. Telefonunuzu alıp sizde internete girip araştırırsanız zaten bulursunuz.
O bahsettiğiniz hayvan hastanesinde 3 tane kuşum öldü burda yaşamıyorsunuz durumu ben iyi biliyorum hasta kuşa iğne vuran doktorlar var orda saçmalık falan diyorsunuz da daha önceki açtıgım konulara bakarsanız orda bende hayvan hastanesine götürdüm diye bahsetmistim tek bildikleri kedi köpek sadece diploma alıp doktor olmuşlar yaptıkları şeyleri bizde yapabiliyoruz

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
O bahsettiğiniz hayvan hastanesinde 3 tane kuşum öldü burda yaşamıyorsunuz durumu ben iyi biliyorum hasta kuşa iğne vuran doktorlar var orda saçmalık falan diyorsunuz da daha önceki açtıgım konulara bakarsanız orda bende hayvan hastanesine götürdüm diye bahsetmistim tek bildikleri kedi köpek sadece diploma alıp doktor olmuşlar yaptıkları şeyleri bizde yapabiliyoruz
Ülkemizde Papağanlardan anlayan veteriner hekim ne kadar az olsa da ilk önce veteriner hekim eşliğinde ilerlemenizi önermemiz çok normal. Sanırım yaşadığınız şehirdeki hayvan hastanesi kuşlar veya egzotik hayvanlar konusunda uzman hekimler yok. İlk yorumda da belirttiğim gibi kursakta anormal bir şişlik var. Bu şişliğin solunumunu zorladığını düşünüyorum. Teşhis olmadığı gibi önerdiğimiz etken madde şans işi. Normal bir veteriner hekime de kursak sıvısını mikroskop ile incelemesini söyleyebilirsiniz. Dilerseniz şehrinizde ki üreticilere sosyal medya yardımı ile ulaşıp kombi mix gibi geniş etken madde bulunan ürün kullanılabilir.

Brkbcn

Aktif Üye
Ülkemizde Papağanlardan anlayan veteriner hekim ne kadar az olsa da ilk önce veteriner hekim eşliğinde ilerlemenizi önermemiz çok normal. Sanırım yaşadığınız şehirdeki hayvan hastanesi kuşlar veya egzotik hayvanlar konusunda uzman hekimler yok. İlk yorumda da belirttiğim gibi kursakta anormal bir şişlik var. Bu şişliğin solunumunu zorladığını düşünüyorum. Teşhis olmadığı gibi önerdiğimiz etken madde şans işi. Normal bir veteriner hekime de kursak sıvısını mikroskop ile incelemesini söyleyebilirsiniz. Dilerseniz şehrinizde ki üreticilere sosyal medya yardımı ile ulaşıp kombi mix gibi geniş etken madde bulunan ürün kullanılabilir.
Kombi mix bulamazsam harici bi öneriniz olabilirmi

Grpet

Müdavim
Üretici
Kombi mix bulamazsam harici bi öneriniz olabilirmi
kombi mix de bulmak mümkün değil cok az miktarda ülkeye geliyor geldiği gibide gidiyor benimde elimde son 20-25 gr kaldı bulamazsan sitemizden alabilirsiniz

Üst Alt