• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu hırıltı

Cherryche

Yeni Üye
Merhabalar, kuşumun solunum yolu rahatsızlığı olduğu için doxymix %20 yi 5-6 gün boyunca kullandık. Viklemesinin biraz kronik olduğunu düşünüyorum ben o yüzden onun geçmesini beklememiştim. Ama balgam varmış gibi ses çıkartıp geçene kadar hapşırıyordu. Bu durum ilaç kullandığımız sürede hiç olmadi ama ilacı bırakalı 3 gün oldu tekrar başladı. Ne yapacağımı bilmiyorum😞 probiyotik kullanamadım daha ama bugün multivitamin alacağım bilmiyorum bir etkisi olur mu ama en azından ilaçtan sonra kullanılması gerektiğini biliyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Solunum yolu enfeksiyonlarında doxymix fayda sağlıyor. Antibiyotik sonrası probiyotik ve multivitamin öneriyoruz. Ama bu solunuma etki etmez. Sadece zararlı bakterilerin yanında yararlı bakterileri de yok etmesin diye tavsiye ediyoruz. İlaç kullanımından sonra tekrar nüksettiyse kronikleşmiştir. Bunun maalesef pek bir çaresi yok. Yine kullansanız düzelecek sonra yine başlıcak. 😔 Yapmanız gereken bağışıklığı sürekli güçlü tutmak. Nefes açıcı takviyeler kullanmak.

Cherryche

Yeni Üye
Solunum yolu enfeksiyonlarında doxymix fayda sağlıyor. Antibiyotik sonrası probiyotik ve multivitamin öneriyoruz. Ama bu solunuma etki etmez. Sadece zararlı bakterilerin yanında yararlı bakterileri de yok etmesin diye tavsiye ediyoruz. İlaç kullanımından sonra tekrar nüksettiyse kronikleşmiştir. Bunun maalesef pek bir çaresi yok. Yine kullansanız düzelecek sonra yine başlıcak. 😔 Yapmanız gereken bağışıklığı sürekli güçlü tutmak. Nefes açıcı takviyeler kullanmak.
Önceden de birçok tedavi uyguladık ama dediginiz gibi kronikleştiği için tekrar nüksediyor 😞
Vitamin aldım ama sizin de tavsiye ettiginiz dogal takviyeler var mı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Okaliptüs yaprağı alıp kafes tabanına serpebilirsiniz. Rahat nefes alabilmesi adına. Yada buhar yöntemi de yapıyorlar. Onu bir araştırın isterseniz. Turbo respiratory nefes açıcı takviyesi alın. Onu da suluğuna koyun ve arada suyla seyreltip burun deliklerine spreyleme yapabilirsiniz. Bunlar tabikide iyileştirmez ama en azından rahatlatır bağışıklığı güçlü tutar. Probiyotik entrobac multivitamin gervit zaten olmalı. Aklıma gelenler bunlar 🌸

Cherryche

Yeni Üye
Okaliptüs yaprağı alıp kafes tabanına serpebilirsiniz. Rahat nefes alabilmesi adına. Yada buhar yöntemi de yapıyorlar. Onu bir araştırın isterseniz. Turbo respiratory nefes açıcı takviyesi alın. Onu da suluğuna koyun ve arada suyla seyreltip burun deliklerine spreyleme yapabilirsiniz. Bunlar tabikide iyileştirmez ama en azından rahatlatır bağışıklığı güçlü tutar. Probiyotik entrobac multivitamin gervit zaten olmalı. Aklıma gelenler bunlar 🌸
Tamamdır teşekkürlerr 🌸💖

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Aynı şeyleri bende kullandım geçmedi dediğiniz gibi oldu suan kusunuz iyilesti mi
Takviye olarak. Orta boy yuvarlak borcama sıcak su koyup içinede 10 12 damla okaliptüs yağı damlatarak odanın kapısını kapatıp buharını çektirebilirsiniz. Buharından sizde faydalanabilirsiniz.

Üst Alt