• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu hastalıkları

Esra999

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma, halsizlik, kanatlarını titretme, sulu dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
20 Ocak 2021
Muhabbet kuşum 2,5-3 yaşında dişi. Dün sulu bir şekilde hapşırıyordu bugün sabah kalktığımda kusmaya başlamış olarak gördüm. Şu an sulu şekilde dışkı yapıyor. Hava çok soğuk bu havada veterinere götürmek istemedim ne yapmam gerekiyor acil yardım:(

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Dışkı resmi ve bir fotoğraf ya da video ekler misiniz? İştahı nasıl?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Dışkı fotoğrafı ve kendi fotoğrafını ekledim. İştahı yok bugün ama dün baya iyiydi iştahı. Haşlanmış patates iyi gelir mi sizce?
Gördüğüm kadarıyla ishal gibi bir dışkı. Haşlanmış patates ishal için evet ama yazdığınız belirtiler sadece ishal olmuş olan bir kuş gibi görünmüyor. @Sehmus BAKIR @Ronay Ayk daha isabetli tahminler yaparlar.

Esra999

Yeni Üye
Üşütmüştür diyecektim ancak kabarık durmuyor. Yem yemesi içmesi ve duruşu nasıl. Birde kuyruk sanki yumurta var gibi geldi. Tek mi yoksa eşi var mı
Sabah kabarık duruyordu üşütmüş olabilir gibi geldi bana da. Eşi yok tek ve sanırım eş istiyor burnu bu hafta birden kahverengileşti

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba kuşunuza bağırsak duzenliyici avıdear verin bir hafta boyunca eğer etkisi olmazsa daha etkili ilaç tavsiye edecez..kusma nasıl yemli mi, sıvı mı? Yem harici ne veriyorsunuz? Kum var mı? Verdiğiniz gıdaları kontrol ediniz skt geçen var mı?

Esra999

Yeni Üye
Merhaba kuşunuza bağırsak duzenliyici avıdear verin bir hafta boyunca eğer etkisi olmazsa daha etkili ilaç tavsiye edecez..kusma nasıl yemli mi, sıvı mı? Yem harici ne veriyorsunuz? Kum var mı? Verdiğiniz gıdaları kontrol ediniz skt geçen var mı?
Şu an dışkısı kıvamlı haşlanmış patates yedirdim ve sıcak olmasını sağladım akşam daha iyi oldu ötmeye başladı dışkısı düzeldi iştahı da arttı ama korkuttu beni çok teşekkür ederim yardımcı olan herkese:)

Esra999

Yeni Üye
Şu an dışkısı kıvamlı haşlanmış patates yedirdim ve sıcak olmasını sağladım akşam daha iyi oldu ötmeye başladı dışkısı düzeldi iştahı da arttı ama korkuttu beni çok teşekkür ederim yardımcı olan herkese:)
Kumu yemliğine bir çay kaşığı kadar koyuyorum ayrı bir yemlikte yemiyor, vitamin koyuyorum arada bir suyuna onun dışında genellikle meyve yediriyorum ama çok yemiyor zaten. Kusması da biraz sulu şekilde yem kusuyordu fazla korktum sanırım hiç böyle olmamıştı teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kumu yeme değilde bir sulukta verebilirsiniz yemin içinde dipe çöktüğü için bulamayabilir