• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Hapşırık krizi

Tuna688

Aktif Üye
Arkadaşlar hergün böyle 1-2 kere Hapşırıyor ne yapmam lazım halsizlik gibi bir sorunu yok hareketli ve hep ötüyor.

Kuşun videosu: Streamable Video

Mert.

Eski Forumcu
Ailemize hosgeldin iki şey diycem. Kraker zararlı vermeyin kimyasal var ikincisi yem yedikten sonrami hapsuruyor boyle

Mert.

Eski Forumcu
Kraker yine zararlı kullanmayın solunum sıkıntısı yapıyor. Hapşırık içinde bana şey gibi geldi nezle olmuş gibi birde usutmus gibi hocalarım görünce yorumlayacaktir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu hareketi bana hiç normal gelmedi. Hapşırık değilde boğazında bir şey kalmış izlenimi verdi. Kusma hareketi de yapıyor çünkü o sesle birlikte. Bu hareketi ne kadar sıklıkla yapıyor.

Mert.

Eski Forumcu
Bu hareketi bana hiç normal gelmedi. Hapşırık değilde boğazında bir şey kalmış izlenimi verdi. Kusma hareketi de yapıyor çünkü o sesle birlikte. Bu hareketi ne kadar sıklıkla yapıyor.
Yem yedikten sonra yapıyor deseydi bende takılıyor diycektim ama herzaman yapıyor diyince nezle geldi aklıma usutmek geldi

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bulunduğu odada ve kafesinde, yemliğinde ne sıklıkla temizlik yapılıyor? Tozdan veya sinirsel gibi geldi bana 🤔

Mert.

Eski Forumcu
Banada boğazda birşey takılmış gibi geldi

Tuna688

Aktif Üye

Tuna688

Aktif Üye
Odayı temizlerken ne kullanıyorsunuz?
Annem toz alma spreyi ile temizliyor eskiden dikkat etmiyordum ama uzun zamandır artık annem benim odamı temizlerken kuşu cereyan olmayan başka bir odaya koyuyorum sonra odam havalaninca kuşu geri odama koyuyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Annem toz alma spreyi ile temizliyor eskiden dikkat etmiyordum ama uzun zamandır artık annem benim odamı temizlerken kuşu cereyan olmayan başka bir odaya koyuyorum sonra odam havalaninca kuşu geri odama koyuyorum
Sprey kuşların solunum yolları için zararlı... Parfümlü ve yüksek dozdaki kimyasal maddeli temizlik malzemelerden uzak duralım... Eğer kuşunuz tüydeyse hapşırıklar meydana gelebilir...

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence o kimyasallar zarar vermiş kuşa 😔 ayrıca özellikle de yemlik ve suluk temizliği günlük yapılmalı, tozlar etkiler çok

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bu bence hapsirik degil solunumla ilgili bir sorun da olabilir tabii ki ama bu videodan net anlasilmaz. Bana sindirim sıkıntısı gibi geldi. Agiz acip kapamalar vs iyi goruntuler degil kafeste grit kum yoksa takin ve gozlemleyin. Sindirilmemis yem kusuyor mu?

Tuna688

Aktif Üye
Bu bence hapsirik degil solunumla ilgili bir sorun da olabilir tabii ki ama bu videodan net anlasilmaz. Bana sindirim sıkıntısı gibi geldi. Agiz acip kapamalar vs iyi goruntuler degil kafeste grit kum yoksa takin ve gozlemleyin. Sindirilmemis yem kusuyor mu?
Bilmiyorum ama hapşırdıktan sonra ağzını açıp kapatıp yem yeme sesi çıkarıyor çıtır çıtır bir ses yapıyor sanki ağzında yem varmış gibi.

Üst Alt