• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu halsizlik, kabarıklık ve öğürme

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
1 tatlı kaşığı suya 1 damla koyun ondan 1 damla çekerek verin kıvamı yoğundur. İlk gün böyle yapın diğer günler suluktan vermeniz önerim.

AliGöktürk

Yeni Üye
Ağızdan damla şeklinde veremeyeceğinizi düşündüğümden yarım suluğa 8 damla. Geceden suyu çekin, sabah ilk saatlerde taze olarak günlük yenileyin. 3 gün devam edelim herhangi bir gelişme olacak mı bakalım.
3 4 gündür ilacı kullanıyorum. İlk gün ağızından verdim sonraki günler suyuna koydum. Şuan öğürmesi azalmış gibi Çok yapmıyor. Bide akşamları salıncakta uyuyordu kuş ama artık kafes tabanında uyumaya başladı genelde de kafes tabanında duruyor su içmek için yukarı çıkıyor bazen tunekte uyurken tek ayağının üstünde duruyor.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kısa bir videosunu paylaşabilir misiniz? İlacı 5 güne tamamlayın.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kursağında sıvı birikmesi mi var?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Vallahi bilmiyorum onu nasıl anlayacağız ki
Kuşun gagasını açıp ağız içine bakın peynirimsi sarımsı bir doku varmı inceleyin. Bende kursak mantarı ve pamukçuk olabilir gibi düşünüyorum Ahmet didik önerdiği ilaç bu tür hasyltaliklar için ideal

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlacı bir hafta veya duruma göre 10 gün kullanın birlikte diyazm suyuna bir nohut tanesi kadar koyun ve elle besleme yapın..bide kuşu salmayin kafesinde tedavi 👍 geçmiş olsun

AliGöktürk

Yeni Üye
Kuşun gagasını açıp ağız içine bakın peynirimsi sarımsı bir doku varmı inceleyin. Bende kursak mantarı ve pamukçuk olabilir gibi düşünüyorum Ahmet didik önerdiği ilaç bu tür hasyltaliklar için ideal
Tam içine bakamadım açtırmıyor . ısırıyor gagasını elleyince. Biraz acabildim tükürük tarzı yapışkan sıvı vardı. Bide videoda attığım gibi gagasınin hemen altından pat pat diye ses geliyor sonra gagasını açıp kapıyor Streamable Video

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tam içine bakamadım açtırmıyor . ısırıyor gagasını elleyince. Biraz acabildim tükürük tarzı yapışkan sıvı vardı. Bide videoda attığım gibi gagasınin hemen altından pat pat diye ses geliyor sonra gagasını açıp kapıyor Streamable Video
Dedigim gibi önerilen ilaç ideal bir ilaç. Son durumu nedir.

AliGöktürk

Yeni Üye
Dedigim gibi önerilen ilaç ideal bir ilaç. Son durumu nedir.
İlacı kullandıktan sonra öğürmesi azaldı baya . Dün dediğim gibi kafes tabanında uyumaya başladı . Halsizligi ve kabarikligi geçmedi hala. Bide dediğim gibi ağızını temin attığım videodaki gibi yapıyor suanlik durum bu

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlacı kullandıktan sonra öğürmesi azaldı baya . Dün dediğim gibi kafes tabanında uyumaya başladı . Halsizligi ve kabarikligi geçmedi hala. Bide dediğim gibi ağızını temin attığım videodaki gibi yapıyor suanlik durum bu
Elle besleme yapın yem yemiyorsa. Vücut direnci düşmesin

AliGöktürk

Yeni Üye
Yem yiyor yemligini temizlerken bakıyorum boş kabuklar var yemiş yani. Dal darida aldım geçen gün forumdan bı arkadaş söylemişti onuda yiyordu . Eğer yememeye başlarsa elle beslemeye başlarım teşekkürler.

AliGöktürk

Yeni Üye
Elle besleme yapın yem yemiyorsa. Vücut direnci düşmesin
Kuşun ağızınin kenarlarında yem kabukları birikmiş ağızındaki tükürük tarzı şeyden sanırım. Biraz daha baktım baya var agizinda beyazımsı yapışkan bişey. Dediğiniz hastalıktan kaynaklı mi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun ağızınin kenarlarında yem kabukları birikmiş ağızındaki tükürük tarzı şeyden sanırım. Biraz daha baktım baya var agizinda beyazımsı yapışkan bişey. Dediğiniz hastalıktan kaynaklı mi
Evet canker hastalığı belirtisi mikostatin bu hastalığı durdurmaya elverişli bir ilaç. Yemi tazeleyin yemde bakteri olabilir günlük az miktarda taze yem verin

AliGöktürk

Yeni Üye
Evet canker hastalığı belirtisi mikostatin bu hastalığı durdurmaya elverişli bir ilaç. Yemi tazeleyin yemde bakteri olabilir günlük az miktarda taze yem verin
Tamam teşekkürler bide kuş baya halsizleşti bugün vitamin vardı ondan versem mi? Suyunda ilaç var ama

Üst Alt