• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu halsiz bacakları tutmuyor

Berkan

Yeni Üye
Merhaba acil desteğe ihtiyacım var muhabbet kuşu 3yaşında erkek
1yil önce kendini kanatmasi tüy yolmasi vardi uzun süre uğraşı ile vitamin iğnesi ile fln birkaç ayda tüyleri düzeldi o arada gut çıktı veterinerin söylediği ne göre acil olarak götürdüğüm veteriner vitamin vermişti ondan dedi bir toz verdi oda normale döndü tam iyilesi tüyü çıktı gut u azaldı 1hafta sonra kuş hızlı nefes alıyordu ucamiyor tünek de duruyor konuşmuyor sürekli yatıyordu yeme içme normaldi ( diğer kus sanirim bulastirdi) soğuk algınlığı hava yolu akarı teşhisi koyuldu ivermectini ve bagzi doğal yağların olduğu damlalikla karıştırıp verdi haftada 2 2damla kulandim 3.kullanisi veterinere götürdüm o döktü 3. Kez eve getirdim
!!!!!Yardım lazım dün ve bugün ki durumu
2saat sonra sağ bacağı güçsüzlük tünek de sağ tarafa yatık bir şekilde duruyor dari ile besliyorum elimde yedi suyu az içmeye başladı 1saatte bir kontrol ediyordum sabaha karşı düşmüş tabanda yatıyordu bugün 2.gun ayakta duramiyor suluktan su içmiyor şırınga ile vitamin aldım tüm vitaminlerin bulunduğu bir vitamin onu ve antibiyotik sarı bir toz vermişti veteriner onu veriyorum ve kızıl dal darı yediriyorum birkaç saatte bir tabanda yan yatıyor ayakda duramiyor sağ devriliyor
Ne yapabilirim tedavi etmeye çalıştıkça birşeyler çıkıyor ama pes edemem

Bir yıllık süreçte
Vitamin iğnesi oldu ve tüy yolma kanatma dökülmesi geçti

su hergun degistim ev suyu
1gun a vitamini ve mineral
1gun gut için toz suya kattim

Guttan ayaklar şişmişti azaldı 1haftada

Soğuk algınlığı teşhisi koydu antibiyotik toz ve ivermectin 1cc. İçine attığı yağlı(tarçın ve 3yag daha var) bir şişe icine katti
Onu 3. Kendisi damlatti eve getirdim ve ayak da duramama başladı tıksırma var sürekli yatiyor dışkısı 2gundur. Büyük yapıyor arada ishal oluyor ama kızıl darı yiynce düzeliyor rengi yeşil , yeşil kısımda hafif beyazlık oluyor üstünde ortası beyaz
karışık anlattım istenilen şeyleri atarım

Son düzenleme:

Berkan

Yeni Üye
Streamable Video. Bir hafta önce
şimdi yan yatıyor hep sağ tarafa düşüyor. Elime aldığımda ayakları can isteyince çok sıkı tutuyor parmağımı ama ayakda duramiyor. Şuan darı yedirdim şırınga ile vitaminli su verdim yatcak yer hazırladım yan yatıyor hafif tiksirmalari var

Son düzenleme:

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşa 1 sene içinde fazla vitamin ve sanırım antibiyotik tedavisi uygulanmış. Kuşun organları zarar görmüş olabilir ve ayakları da tutmuyor ise felç geçirmiştir vücudunda his kaybı oluşmuş çünkü. Kuşun stresmble.com dan kısa bir videosunu çekebilir ve linkini buraya paylaşabilir misiniz. Ve kursak kontrolü yapmanızda fayda var. Kursak boş ise elle besleme maması ve aparatı şart. Üzmek istemem ama kuş son demlerini de yaşıyor olabilir. Gut hastaligi tehlikelidir onun bir tedavisi yoktur diye biliyorum geçici bir süre düzeltir tekrar tetikler yani gut hastalığına maruz kalmış bir kuşun kurtulma durumu çok düşük

sasha

Aktif Üye
Acil bir şekilde kanatlı uzmanına gitmelisiniz. ciddi rahatsızlıklar yaşıyor maalesef. Çok fazla ilaç kullanmış ve yukarıda denildiği gibi gut hastalığının kesinleşmiş bir çözümü yok. Düşük proteinli yem yemeli ve dehidrasyon olmaması için düzenli su içmeli ve tuzlu şeylerden uzak durulmalıdır.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşa önce elle besleme yapın. Su kaybı olduysa zeolit kullanabilirsiniz. Kuş bence çok yorulmuş. Kuşa dışkı analizi yaptırıp bence röntgen çektirtin neyi var ne yok daha iyi çıkar. Soğukalgınlığına daha etkili ilaç kullanmak gerekiyor ama siz kuşu dinlendirip bağışıklığını desteklemeniz lazım

Berkan

Yeni Üye
Mesajlar için teşekkür ederim kuş dan anlayan çok az götürdüğüm veteriner bilgili ama üst üste bissuru şey çıktı. Kafası hep sağ tarafa gidiyor diski 30 dk civarı yapıyor 3 gün önce diskoya baktı bişey yok dedi antibiyotik ve ivermectin damlar dedi eve geldim akşam kuş tunekde duramiyor 2 gündür darı su vitaminli su veriyorum suyu çok az içiyor kasılmaları fazla elimde sürekli durum berbat Streamable Video. nasil bir yol izlemeliyim bayram yarın kapalı heryer Ankara Çankaya öner veteriner varmi

Berkan

Yeni Üye
Kuşa önce elle besleme yapın. Su kaybı olduysa zeolit kullanabilirsiniz. Kuş bence çok yorulmuş. Kuşa dışkı analizi yaptırıp bence röntgen çektirtin neyi var ne yok daha iyi çıkar. Soğukalgınlığına daha etkili ilaç kullanmak gerekiyor ama siz kuşu dinlendirip bağışıklığını desteklemeniz lazım
Kuş dal sarıyı yiyor bir saate bir 40 tohuma yakın yiyor ama kafasını hep sağa yasliyor şırınga ile şu veriyorum zorla. İstemiyor içmek salla baş için d vitamini ve 2ilac öneriyordu youtuber ona baslayimmi veterineri aradım dönecek düzenli gidiyoruz eczane kapanmadan
bunları alsammi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuş dal sarıyı yiyor bir saate bir 40 tohuma yakın yiyor ama kafasını hep sağa yasliyor şırınga ile şu veriyorum zorla. İstemiyor içmek salla baş için d vitamini ve 2ilac öneriyordu youtuber ona baslayimmi veterineri aradım dönecek düzenli gidiyoruz eczane kapanmadan
bunları alsammi
Bence bi süre ilaç kullanmayın çok ilaç karışım vs kullanmışsınız normalde kuşu dinledirerek kullanmak gerekiyor

Berkan

Yeni Üye
Bence bi süre ilaç kullanmayın çok ilaç karışım vs kullanmışsınız normalde kuşu dinledirerek kullanmak gerekiyor
Ondan 2 hafta önce 2gun sarı tozu antibiyotik 2gun normal su 2 gün gut verdim 2haftadir vermiyorum 3gun önce ivermectin verdim birde dün suyla karışık vitamin verdim 3 5 damla

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tuğçe hanımın dediğine katılıyorum. İlaç vs. Şeylerden bence bir süre uzak durun yoksa kuş bu ilaçlarla direk ölebilir. Sizin yapmanız gereken şey sürekli kursak kontrolü yapıp yemiyorsa elle besleme maması ve aparatı temin edip o şekilde beslemek. Yapabileceğiniz başka birşey yok. Bu kuş iyi dayanmış 1 sene bu kadar fazla ilaçlarla organları da kesinlikle zarar görmüştür. Bulunduğu odayı kontrol edin Cereyana maruz kalacağı bir yer olmasın tunekte duramiyorsa eğer tunekleri de kafesten çıkartın kafes altına bir bez serip yemini suyunu koyun.

Berkan

Yeni Üye
Tuğçe hanımın dediğine katılıyorum. İlaç vs. Şeylerden bence bir süre uzak durun yoksa kuş bu ilaçlarla direk ölebilir. Sizin yapmanız gereken şey sürekli kursak kontrolü yapıp yemiyorsa elle besleme maması ve aparatı temin edip o şekilde beslemek. Yapabileceğiniz başka birşey yok. Bu kuş iyi dayanmış 1 sene bu kadar fazla ilaçlarla organları da kesinlikle zarar görmüştür. Bulunduğu odayı kontrol edin Cereyana maruz kalacağı bir yer olmasın tunekte duramiyorsa eğer tunekleri de kafesten çıkartın kafes altına bir bez serip yemini suyunu koyun.
2gundur kafes altına bez serdim 3hafta önce herşey düzelmişti gut azalmış ayakta tüyleri yolma bitmişti ve tüyleri çok fazla çıktı 3 gündür de bu salla baş belirtileri var bayram heryer kapalı veterineri aradım 2gun once tunekde zor duruyordu aradım antibiyotik. Ve ivermectin. Ver vermedim 2gundur zor besliyorum şırınga ile suyu çok az içiyor. Besleme aparatını alacağım

Üst Alt