• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet Kuşu Göğüs Tüylerini Yoldu

kusumveben

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy Yolma-Dökme
Hastalık Belirti Tarihi
1 Mar 2026
Merhaba, dişi muhabbet kuşum bir süredir tüylerini yoluyor. Kafesinde her gün taze su, düzenli olarak 10 günde 1 Gerwit W vitaminli su, kuş kumu, gaga taşı, farklı aralıklarla verdiğim japon darısı ve karışım yemler bulunuyor. Uzun zamandır kalamar kemiği bulunmuyor, alıp takacağım. Yeni gaga taşı taktım. Onu 1 saat içinde parçalayarak yedi ve yere döküp bitirdi.

Bir süredir evdekilerin işleri nedeniyle gün içinde yalnız kaldığı günler fazla oldu. Tüy dökme-yolma durumu başladığından beri stres ve yalnızlık kaynaklı olabilir diye evde yokken tv ve radyo açıyoruz.

İştahında ve neşesinde bir sorun yok. Dışkı formu da iyi. Altına temiz beyaz kağıt koyup takip ettim ve bit gibi bir duruma rastlamadım.

Geçen ay küçük bir bölümü yolmuşken bu hafta sağ alt tarafı da dökmüş gözüküyor ancak yolma işini bırakmış gibi duruyor.

Şuanki durumu görsel olarak ekledim. Tahminlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

IMG_20260331_224344.jpgIMG_20260401_220901.jpg

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, dişi muhabbet kuşum bir süredir tüylerini yoluyor. Kafesinde her gün taze su, düzenli olarak 10 günde 1 Gerwit W vitaminli su, kuş kumu, gaga taşı, farklı aralıklarla verdiğim japon darısı ve karışım yemler bulunuyor. Uzun zamandır kalamar kemiği bulunmuyor, alıp takacağım. Yeni gaga taşı taktım. Onu 1 saat içinde parçalayarak yedi ve yere döküp bitirdi.

Bir süredir evdekilerin işleri nedeniyle gün içinde yalnız kaldığı günler fazla oldu. Tüy dökme-yolma durumu başladığından beri stres ve yalnızlık kaynaklı olabilir diye evde yokken tv ve radyo açıyoruz.

İştahında ve neşesinde bir sorun yok. Dışkı formu da iyi. Altına temiz beyaz kağıt koyup takip ettim ve bit gibi bir duruma rastlamadım.

Geçen ay küçük bir bölümü yolmuşken bu hafta sağ alt tarafı da dökmüş gözüküyor ancak yolma işini bırakmış gibi duruyor.

Şuanki durumu görsel olarak ekledim. Tahminlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 103685Ekli dosyayı görüntüle 103686
Merhaba geçmiş olsun
Dış parazit damlası uyguladınız mı?
Stres kaynaklı ise arkadaş çok fayda eder, yalnız kalmaz mutlu zaman geçirir dikkati dağılır🤗🤲

kusumveben

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Dış parazit damlası uyguladınız mı?
Stres kaynaklı ise arkadaş çok fayda eder, yalnız kalmaz mutlu zaman geçirir dikkati dağılır🤗🤲
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Dış parazit damlası uygulamadım. O sebeptendir diyorsanız alırım. :) Bit pire tozlarından mı bahsediyoruz ve önerdiğiniz bir ürün var mıdır?

Sultan papağanım 3 sene önce öldükten sonra bir daha arkadaş almadım. Birlikte takılıyoruz, asıl arkadaşı salıncağındaki zil :LOL: Bu yaştan sonra başka sorumluluk istemiyorum sonra üzülüyoruz. Eskisi kadar çift kuşla ilgilenmeye de vakit yok, oda üzer sonra alıp ilgilenemeyince. :)

Şahin_tutuş

Paylaşımcı

Ekli dosyayı görüntüle 103685Ekli dosyayı görüntüle 103686
Geçmiş olsun. Herkesin yaşadığı deneyim farklı bu yüzden kesin bundandır diyemem. Bende bir kuş vardı, Biraz kuvvetli beslense hemen kendini yolardı göğsünü. Mümkün olan en zayıf şekilde besliyordum hayvancağızı. Alerjisi mi vardı bir şeye hiçbir fikrim yok. Sizin yavrunuzda da bir şey eksik ya da fazla olabilir yorumundan öteye gidemiyorum. Tavsiye değil elbette. Başımdan geçeni anlattım sadece.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Dış parazit damlası uygulamadım. O sebeptendir diyorsanız alırım. :) Bit pire tozlarından mı bahsediyoruz ve önerdiğiniz bir ürün var mıdır?

Sultan papağanım 3 sene önce öldükten sonra bir daha arkadaş almadım. Birlikte takılıyoruz, asıl arkadaşı salıncağındaki zil :LOL: Bu yaştan sonra başka sorumluluk istemiyorum sonra üzülüyoruz. Eskisi kadar çift kuşla ilgilenmeye de vakit yok, oda üzer sonra alıp ilgilenemeyince. :)
Dış parazit damlası
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur

⚠ Not: bazen çok yoruluruz sorumluluklarımız artar
Siz üzülüyorsunuz haklısınız ama minicik kalbi arkadaş istiyor stres yapıyor ve minik meleğimizde üzülüyor yalnız😔😔
Tek arkadaşı zil 😔😔
Düşünün yslnızsınız ve bir oyuncağını var ne kadar mutlu olursanız o da o kadar mutludur🤲
Zamanınız da yok
Bırakın o arkadaşı ile mutlu olsun, sizden ve zilden ilgi beklemesin😔
Son söz sizindir
Stres çok ağır bir depresyondur kuşlar için😔

Üst Alt