• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu genel

Rocky

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Umarım herkesin kuşları sağlıklı ve iyidir. Kuşum bir ishal geçirdi. Hastalık geçti ancak biraz yorgun ve hareketsizdi. Şuan o durumlar bir nebze geçti. Ancak kafasında tüyler biraz tuhaf geldi sanki noktalar çoğaldı gibi. İshal durumuyla alakalı bir konu açmıştım ve hormon bozukluğu olabileceği ile ilgili bir iddia geldi. Açıkçası aklım biraz o konuya takıldı. Fotoğrafları ekliyorum bilgisi olan yorumlayabilirse sevinirim.Göğüs renkide çok koyu geldi bana boyun altı rengi daha açık kuruluk da beni korkutuyor. Birde benim gibi detay bilmeyenler için vitamin, probiyotik kaç damlar ayrı ayrı günlerde mi verilir arada bir kaç gün sadece su mu vermeli bilgilendirirseniz sevinirim. Suluk ml sinden anlamıyorum ama normal bir suluk heralde 100 ml diye düşünüyorum. Kumlu tünek kullanmalı mıyız? Vs vs genel ne eklemek istiyorsanız yazabilirsiniz. Öğrenmek istiyorum

beyyza02

Müdavim
Kumlu tünek ayakları tahriş edebilir kullanmamanızı tavsiye ederim.ben düzenli olarak multivitwmin, b vitamini probiyotik kullanıyorum. yarım suluğa 3 4 damla şeklide, en fazla 7 8 saat duruyor su. probiyotik de yarım suluğa çay kaşığı ucu kadar. bir gün verdiyseniz diğer gün takviye vermeyin. ben haftada 2 gün veriyorum.

onun dışında başında bir soeun yok yoğun tüye girmiş sadece biraz yulaf ve b vitamini iyi olur. ğöğsünü özellikle görelim diye mi açtınız yoksa normalde böyle tüysüz mü? iştahı, enerjisi nasıl,zayıflama var mı? dışkışı nasıl, ishal mi? biraz kafeste dursun çok çıkarmayın tüyü geçene kadar.

Rocky

Yeni Üye
Göğüs rengini çekmek için açtım zorla yoksa görmek çok zor. Kuruluk olanları gördükçe bende acaba dedim o yüzden çektim. İshali geçti şuan artık yok. Enerjisi de yavaş yavaş yerine gelmeye başladı hastalık biraz yordu onu. Yulaf yediğimiz olandan mı etinin falan şuan aspur ekliyorum yemine birde darılı karışık olan normal yemi var. Çok tombik değildi zaten şuanda da öyle gibi. Ek b vitaminin nasıl vericem nereden bulabilirim?

beyyza02

Müdavim
Göğüs rengini çekmek için açtım zorla yoksa görmek çok zor. Kuruluk olanları gördükçe bende acaba dedim o yüzden çektim. İshali geçti şuan artık yok. Enerjisi de yavaş yavaş yerine gelmeye başladı hastalık biraz yordu onu. Yulaf yediğimiz olandan mı etinin falan şuan aspur ekliyorum yemine birde darılı karışık olan normal yemi var. Çok tombik değildi zaten şuanda da öyle gibi. Ek b vitaminin nasıl vericem nereden bulabilirim?

ishal var gibiyse yulaf vermeyin. röhnfried b vitamini kullanabilirsiniz. bence her ihtimale karşı dışkı atın bir baksınlar.

EnesGenç

Eski Forumcu
İshal için haşlanmış patates kullanabilirin

Üst Alt