• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Gaga Kesimi

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Merhaba Muhabbet Kuşumun uzayan gagasını kestim uzamıştı sizce nasıl kesmissim YouTubedan videolar izledim baktım bide yemek yiye bilir deilmi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Neden müdahale ettiniz 🥺 çok mu uzundu önceki halini görebilir miyiz. Ve açıkçası gaga ucu daha sivri şekilde olmalıydı. Siz ucunu yuvarlak şekilde kesmişsiniz.

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Neden müdahale ettiniz 🥺 çok mu uzundu önceki halini görebilir miyiz. Ve açıkçası gaga ucu daha sivri şekilde olmalıydı. Siz ucunu yuvarlak şekilde kesmişsiniz.
Önceki haliyle ilgili fotom yok amaki bunu yapınca ısırmasıda azalıyor denildi ve uzundu yem yiyebilir deilmi? sormadan yaptım ☹

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Önceki haliyle ilgili fotom yok amaki bunu yapınca ısırmasıda azalıyor denildi ve uzundu yem yiyebilir deilmi? sormadan yaptım ☹
Ama kuş bu ısırması çok doğal bir durum. Nerden aldınız bu bilgileri ısırıyor diye gaga ucu kesilmesi. Gözlemleyin yiyip yemediğinden emin olun.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ne yaptınız siz. Gayet normaldi kuşun gagası. Bu halde inşallah yem kırar. İsırsa ne olurdu ki. Neden kesmeden sormadınız. Şuan ne anlamı kaldı. Elim ayağım boşaldı cidden ya 😥

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Gaga kesimi öyle kafanıza göre yapabileceğiniz bir şey değil. Bu şekilde yanlış keserseniz çok fazla sorun yaşabilirsiniz. Mümkün olduğunca kaçınmalısınız. Kuşun gagası anormal uzuyorsa da veterinere kestirmelisiniz. Keşke sorsaydınız…

Son düzenleme:

Omerke

Paylaşımcı
Merhaba Muhabbet Kuşumun uzayan gagasını kestim uzamıştı sizce nasıl kesmissim YouTubedan videolar izledim baktım bide yemek yiye bilir deilmi?
Haddimi aşıyorum belki ama başka gönderilerde yazdıklarınızada dayanarak bir kuş sahibi olmanın ciddiyetinden uzak gibisiniz neyse bundan sonrası için lütfen böyle hamlelerde bulunmayın ve kuşnuzu olduğu gibi kabul edin bir hata yapmışsınız herkes hata yapar sorun yok önemli olan bunu farketmek kuşu karşınıza alın ve onunda bir canlı olduğunu unutmayın davranışsal eğitimler harici onu fiziksel olarak değiştirmeye çalışmayın onu huyuyla suyuyla kabul edin

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Yemi çok güzelde yiyor ona zarar veriyor gibiydi gagası evet sormadan yaptım keşke sorsaydım güzelce yiyor yemini 👍🏻

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Bide bu kuşu komşumuzun kuşuyla değiştireceğim başka komşunun dişi kuşu ölmüş oda onlara vermiş onunlada bunu değiştireceğim arkadaşlar kuş çok bakılmamış korkaktı ama uysal neler yapmalıyım nasıl alıştırmalıyım diğer kuşumla ayrımı tutmalıyım bununla ilgili bilgiler verirmisiniz ona nasıl davranmalıyım bazı hatalarımı anladım oyüzden onlarda daha dikkatli olacağım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Gaga bana göre bir kuşun Dişleri, ellerii, ayakları, savunma silahı, yaşam kaynağıdır. Siz onun bu özelliklerini kısıtlamışsınız😩Yani 40 gr lık bir kuş sizi ısırsa ne olur ne kadar acıtacak ki😬Herhangi bir hastalığı yoksa Gaga kesimi yapılmaz.Kan gelmedi mi? Normalde bu kadar kesimde kanaması gerekiyordu🤔Kuşu neden değiştireceksiniz?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gaga bana göre bir kuşun Dişleri, ellerii, ayakları, savunma silahı, yaşam kaynağıdır. Siz onun bu özelliklerini kısıtlamışsınız😩Yani 40 gr lık bir kuş sizi ısırsa ne olur ne kadar acıtacak ki😬Herhangi bir hastalığı yoksa Gaga kesimi yapılmaz.Kan gelmedi mi? Normalde bu kadar kesimde kanaması gerekiyordu🤔Kuşu neden değiştireceksiniz?
Diğer kuşuyla anlaşamadığını düşünüyor. Olanda bu yavrucağa oludu. 😥

Bhcrdm

Yeni Üye
Hocam hayvancağızın gagası, el serçe parmak tırnağına dönmüş bir manikürü eksik kalmış :oops:

Zeus

Müdavim
Hocam hayvancağızın gagası, el serçe parmak tırnağına dönmüş bir manikürü eksik kalmış :oops:
Manikür demişken zaten kuşların gagası normalden fazla uzadıysa kağıt törpüyle törpülenmesi yeterli oluyor, tırnakları da aynı şekilde kesme imkanınız yoksa kağıt törpüyle kısaltabiliyorsunuz.

Üst Alt