• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu eve ilk geldiğinde ne yapılmalıdır?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Muhabbet kuşu eve ilk geldiğinde ne yapılmalıdır?
Bu konuda eve yeni gelen kuşlar için yazılmıştır ilk konu dışında diğerleri birleşiktir.

★Evde farklı tür veya aynı tür başka kuşunuz var ise; en önemli madde budur. Eve yeni gelen kuş ile evinizde ki kuş asla yan yana getirilmemelidir! Yeni gelen kuş da ki hastalık sizin dostunuza da geçebilir. En az 1 hafta karantina da kalmalıdır. Bulaşıcı hastalıklar olduğunu asla unutmamalısınız.

Eve geldiğinin ilk günü; eve ilk geldiklerinde oldukça stres ve korkulu olurlar. İlk gün sadece yem ve su tazeleyin. Onun dışında fazla yaklaşmayın. Kafesten salmayın. Etrafa çarpıp kendine zarar verebilir. Salmak kesinlikle yanlıştır. Kafes içi eğitime 3 gün sonra başlayabilirsiniz. Elinize kafes içinde olmak şartıyla alışır.

Geldikten 1 hafta sonra; kuşunuza elinize alıştırdıysanız yavaş yavaş kendinize de alıştırmaya başlamışsınız demektir. Ancak dostumuzu sürekli kafeste tutmak yanlıştır. Etrafa alışmış olduğu için salabilirsiniz. İlk uçuşta çarpmalar gerçekleşebilir dikkatli olmalısınız.

Geldikten 1 ay sonra; tahminen hem eve hem size alışmıştır. Sağlık problemi ve eğitimde sorun yaşamıyorsanız artık yavaş yavaş eğitim düzeyini arttırabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin !

Moderatör tarafında düzenlendi:

Eylül

Yasaklı
Bilinçsizce limonu geldiği ilk gün salmıştık ve o da inadına ışıkların olduğu kolon gibi bir yer var oradan inmemişti😅

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Ben yapacaktım böyle bir paylaşım demekki kısmet sanaymış şimal kardeşim ,eline emeğine sağlık.

Üst Alt