• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu eşlemesi

veli

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba bu iki kuşu yeni eşledim erkek kırmızı göz lutino dişi ise vasıf olarak biraz daha iyi herhangi bi problem yaşar mıyım eşlemde 2 side junbo ama dişi daha iri bi junbo 2 side saglam kandan gelme yavruların boyutları babaya mı döner anneyemi yoksa ortaya 2 sinin karışımı bişimi çıkar şimdiden degerli yorumlarınız için tşekür ederim,

Özkan

Aktif Üye
arkadaşlar merhaba bu iki kuşu yeni eşledim erkek kırmızı göz lutino dişi ise vasıf olarak biraz daha iyi herhangi bi problem yaşar mıyım eşlemde 2 side junbo ama dişi daha iri bi junbo 2 side saglam kandan gelme yavruların boyutları babaya mı döner anneyemi yoksa ortaya 2 sinin karışımı bişimi çıkar şimdiden degerli yorumlarınız için tşekür ederim,
Keşke bunu bilebilme imkanı olsa herkez es seçerken istediği yavruyu alabileceği es vursa 2 tane albino dan grey papağan çıktığını söylesem belkide inanmaz sin ama gerçek o ve de kuşların kanında başka renk varsa muhakkak o renkleri yavrular da görür sun

veli

Yeni Üye
Keşke bunu bilebilme imkanı olsa herkez es seçerken istediği yavruyu alabileceği es vursa 2 tane albino dan grey papağan çıktığını söylesem belkide inanmaz sin ama gerçek o ve de kuşların kanında başka renk varsa muhakkak o renkleri yavrular da görür sun

veli

Yeni Üye
demek istedigim yavruların cinsi degil zahten 2 kuşumun soy hatını biliyorum sorum şudur erkek vasıf ve yapı olarak dişiden biraz daha küçük bu sorun teşkil edermi yavrular yapısal olarak erkekden mi alır dişiden mi

Özkan

Aktif Üye
demek istedigim yavruların cinsi degil zahten 2 kuşumun soy hatını biliyorum sorum şudur erkek vasıf ve yapı olarak dişiden biraz daha küçük bu sorun teşkil edermi yavrular yapısal olarak erkekden mi alır dişiden mi
Aslında renk olarak söylediğim yapı için de geçerli yani ne ana dan ne babadan alacağı geni kimse bilemez demek istiyorum cunki geriye doğru en az 3 kuşak bilmeniz lazım kuşun soy unu kuşak dan kastım 1 takımın yavruları değil o yüzden ne söylersek yalan olur bu konuda

veli

Yeni Üye
Önçelikle bu dediğin kriterleri hepsi önemli benim için yanlız aynı renk evet ama aynı tüy yapısı degil belirgin araların da fark var ayak yapısı dişinin daha büyük göz büyüklügü dişinin daha büyük ve gaga boyutu ve yapısı daha farklı

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşların genlerindeki atalarındaki renklere göre çıkıyor ama genellikle albino yada lutino atar :)

veli

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim bilgi ve ilgi için okuyucam çok başarılı bi platform çok sağolun erinmeyip cevap yazdığımız için sayğılar sağlıçakla kalın

Üst Alt