• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu dışkısında gaga taşı var

Şerbet

Paylaşımcı
Dün akşam farkettim dışkısında birşey vardı elimle ovaladım yem mi diye değil gaga taşı sonraki dışkı normaldi bu sabah yanıma gelip yaptığında da gaga taşı vardı. Bu normal mi bir süredir ishali vardı tam ishali kesildi derken böyle oldu lütfen yardım ediniz

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
dışkının normal fotosunu ve gaga taşının fotosunu paylaşabilir misiniz?
İshali yeni geçtiyse sindirim sistemi henüz normale dönmemiştir. Kafesinizde kuş kumu var mı ve tüketiyor mu?

Şerbet

Paylaşımcı
dışkının normal fotosunu ve gaga taşının fotosunu paylaşabilir misiniz?
İshali yeni geçtiyse sindirim sistemi henüz normale dönmemiştir. Kafesinizde kuş kumu var mı ve tüketiyor mu?
Gaga taşı bu kuş kumunu bazen yeme karıştıryoruz

Şerbet

Paylaşımcı
Dışkının son hali bu şuankinde bişey yok
Bazen normal dışkı gibi parmağımla ezdiğimde içinde taş var

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Dışkının son hali bu şuankinde bişey yok
Bazen normal dışkı gibi parmağımla ezdiğimde içinde taş var
dışkıda bir problem yok, herşey yolunda, merak etmeyin.
Kuş kumunu yeme karıştırmayın, sürekli kafeste olsun, kumluklar var onlardan tedarik edin , ilaveten kalamar kemiği edinin.

Sağlıklı günler.

Şerbet

Paylaşımcı
dışkıda bir problem yok, herşey yolunda, merak etmeyin.
Kuş kumunu yeme karıştırmayın, sürekli kafeste olsun, kumluklar var onlardan tedarik edin , ilaveten kalamar kemiği edinin.

Sağlıklı günler.
Çok teşekkür ederim iyi günler 🙂

Şerbet

Paylaşımcı
Kuşum kusuyor tekrar ishal oldu ne yapacağımı bilmiyorum yardım edin lütfen kanatlarını açıyor ve titretiyor nefesi sıcak geliyor hapşırık krizi gibi oldu sonra kusmaya başladı @Serkhan79

Şerbet

Paylaşımcı
Yem değişikliği yapmıştım ishali düzeldi sonra birden dışkıda taş ve ardından tekrar ishal başladı dün gece hapşırık krizi oldu sonra kusturdu kendini sulphamezathine aldım suluk boyutunu da attım lütfen yardım edin ilacını ne kadar koymalıyız veteriner şırınga vermiş eşime orandan tam emin olamadım yardım edin lütfen @Şehmus BAKIR

Şerbet

Paylaşımcı
Niye kimse yardım etmiyor bana oğlum çok hasta lütfen birileri bişey desin ne yapacağımı bilmiyorum

Semihzz123

Tutkulu
Niye kimse yardım etmiyor bana oğlum çok hasta lütfen birileri bişey desin ne yapacağımı bilmiyorum
Size yardımcı olmak isterdim ama ilaç hakkında benim kullandıklarım haric bilgim yok sulphamezatine de hic kullanmadım.

Soner

Aktif Üye
Yem değişikliği yapmıştım ishali düzeldi sonra birden dışkıda taş ve ardından tekrar ishal başladı dün gece hapşırık krizi oldu sonra kusturdu kendini sulphamezathine aldım suluk boyutunu da attım lütfen yardım edin ilacını ne kadar koymalıyız veteriner şırınga vermiş eşime orandan tam emin olamadım yardım edin lütfen @Şehmus BAKIR
Sulphamezathine degilde bende sulphamega kullandım veteriner tavsiyesiyle hemen hemen işlevi aynı suluguna 0.5 CC koymanız yeterli olacaktır 7 gün boyunca günlük suyunu değiştirmek şartıyla kullanın tedavi bitiminde mutlaka önce probiyotik ve ardından vitaminle destekleyin gecmis olsun

Şerbet

Paylaşımcı
Size yardımcı olmak isterdim ama ilaç hakkında benim kullandıklarım haric bilgim yok sulphamezatine de hic kullanmadım.
Anlıyorum cevap verdiğiniz için teşekkür ederim kuşum hasta ve hapşırmalar kesilmiyor yardım edebilecek birileri varsa lütfen yardım etsin çok geç olmadan oğlumu kaybetmek istemiyorum çok küçük

Şerbet

Paylaşımcı
Sulphamezathine degilde bende sulphamega kullandım veteriner tavsiyesiyle hemen hemen işlevi aynı suluguna 0.5 CC koymanız yeterli olacaktır 7 gün boyunca günlük suyunu değiştirmek şartıyla kullanın tedavi bitiminde mutlaka önce probiyotik ve ardından vitaminle destekleyin gecmis olsun
Çok sağolun şuan sulphamezathine kullanıyorum inşallah bu işe yarar

Soner

Aktif Üye
Çok sağolun şuan sulphamezathine kullanıyorum inşallah bu işe yarar
Rica ederim ve özellikle bu dönemde kafesi ve ekipmanları temiz tutmakta fayda var tekrardan gecmis olsun iyi yada kötü yönde gelisme olursa bizide bilgilendirin lütfen

Şerbet

Paylaşımcı
Rica ederim ve özellikle bu dönemde kafesi ve ekipmanları temiz tutmakta fayda var tekrardan gecmis olsun iyi yada kötü yönde gelisme olursa bizide bilgilendirin lütfen
Evet elma sirkesiyle temizliyorum çok sağolun Allah razı olsun