• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu dışkısı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kabarma var mı? İştahı nasıl kuşun tunekte resmini görebilir miyiz?

Sametemre 24

Yeni Üye
Kabarma var mı? İştahı nasıl kuşun tunekte resmini görebilir miyiz?
İştahi iyi gibi yemek yiyor öğlen evde yokum fazla gözlemleyemiyorum ilk geldiği günden nedense kaçmıyor kafasını sevdiriyor şuan saat 6:38 uyuyor kafasını arkaya gömmmüş bir şekilde bugün öğleden yarına kadar evde olamıyacağım yeterli yemi koysam sıkıntı olurmu?Ekli dosyayı görüntüle 8238

Ondercltp

Aktif Üye
Veterinere götürdünüz mü ? İshal olmuş gibi. Son resimde kanlı ishal sanki. Tecrübem yok araştırmalarım üzerine yorum yapıyorum. İnternetten bir koksidiyozu araştırın. Belirtiler benzer mi diye bakın.

Sametemre 24

Yeni Üye
Veterinere götürdünüz mü ? İshal olmuş gibi. Son resimde kanlı ishal sanki. Tecrübem yok araştırmalarım üzerine yorum yapıyorum. İnternetten bir koksidiyozu araştırın. Belirtiler benzer mi diye bakın.
Toplasak 3 4 ansiklopedi kadar okumuşumdur Güvendiğim bir petshop a gittim yukardaki ilacı verdi kullanıyorum o son fotoda koyu yeşil sıvı

Semihzz123

Tutkulu
Toplasak 3 4 ansiklopedi kadar okumuşumdur Güvendiğim bir petshop a gittim yukardaki ilacı verdi kullanıyorum o son fotoda koyu yeşil sıvı
Bağırsak düzenleyici vermis kullanımını söylemiş olmasi gerekir ama bu yetmeyebilir gordugum kadariyla kanlı ishal olmuş bilen abiler baktığında daha iyi bir yol gosterirler

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Kanlı ishal genellikle koksidiyozda olur. Ayrıca divitsol bu haldeki bir kuşta hiçbir işe yaramaz. Acilen iyi bir veterinere gitmenizi öneriyorum. Fakat kuşun durumu çok acil olduğu için sulphamezathine alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Tekrar ediyorum kesin bir tespit yaparak bu ilacı önermiyorum. Koksidiyoz olma ihtimali yüksek olduğu için öneriyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu acil kanatlı uzmanına götürün durumu iyi değil o verilen ilaç fayda etmez ☹ nerede ikamet ediyorsunuz? İstanbul 4.leventteyim getirin bana yardımcı olayım kuşun tedaviye alınması gerekir çok acil

Sametemre 24

Yeni Üye
Nwrd
Sulphamezathine bu tip kanlı dışkılama (koksidiyoz) bakteriyel ishal ve pek çok hastalığa iyi geliyor 100 cc suluğa 6-8 damla 7 gün kullanılıyor.
İlaçtan sonra K vitaminide verilmeli kanlı dışkılama olduğu için
Nerden alabilirim

Sametemre 24

Yeni Üye
Kuşu acil kanatlı uzmanına götürün durumu iyi değil o verilen ilaç fayda etmez ☹ nerede ikamet ediyorsunuz? İstanbul 4.leventteyim getirin bana yardımcı olayım kuşun tedaviye alınması gerekir çok acil
Hatay samandağ da oturuyor ium burda doğru düzgün vet bile yok ne yapıcam bilmiyorum

Sametemre 24

Yeni Üye
Kanlı ishal genellikle koksidiyozda olur. Ayrıca divitsol bu haldeki bir kuşta hiçbir işe yaramaz. Acilen iyi bir veterinere gitmenizi öneriyorum. Fakat kuşun durumu çok acil olduğu için sulphamezathine alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Tekrar ediyorum kesin bir tespit yaparak bu ilacı önermiyorum. Koksidiyoz olma ihtimali yüksek olduğu için öneriyorum.
Kanlı değil gibi telefonda öyle çıkmış siyaha yakın koyu yeşil

Sametemre 24

Yeni Üye
Diğer kuşumu ayırayımmı ona bulaşması ı istemiyorum ama fazladan kafesim yok

Son düzenleme:

Bahar Y.

Müdavim
Kuşları ayırmanızı tavsiye ediyorum, hastalık süreci geçene kadar.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
@Sametemre 24 Yukarıdaki yorumlarda ömer18'in önerdiği sulphamezathine adlı ilacı elde edin. Veteriner hekimlerde bulunuyor.

Üst Alt