• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu dışkıda yem

Selin

Paylaşımcı
Merhabalar muhabbet kuşumun 3 gündür dışkısında sindirilmemiş yem görüyorum. Kuşta kusma vs yok ara ara kabarmalari mevcut hafif iştahsızlık var, dışkıda enfeksiyon tarzı boyamalar da oluyor. Kuş kumu kullanıyorum probiyotik Entrobac kullanıyorum. İlaç başlamalı mıyım bilemedim önerileriniz nelerdir?

Bahar Y.

Müdavim
İnşallah kursak mantarı değildir :( fakat belirtilerin çoğu var diğer bilgili üyelerde baksın hocam ilaç kullanılması gerekiyorsa dozaj hakkındada yardımcı olurlar ben ilaç tavsiyesi konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim, geçmiş olsun

Selin

Paylaşımcı
İnşallah kursak mantarı değildir :( fakat belirtilerin çoğu var diğer bilgili üyelerde baksın hocam ilaç kullanılması gerekiyorsa dozaj hakkındada yardımcı olurlar ben ilaç tavsiyesi konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim, geçmiş olsun
Umarim değildir ben de öyle olmamasını ümit ediyorum 😶 çok teşekkür ederim Baharcığım üstadlar bir baksın bakalim müsait olunca

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dosyayı açamıyorum normal yükleyin dışkı resmi ve kusmuk

Selin

Paylaşımcı
Oldu mu bilmiyorum ama yukledim tekrar. Kusma yok sadece kabarma dışkıda yem ve iştahta azalma var

Selin

Paylaşımcı
Biraz sitemkar bir şekilde tekrar konuyu güncelliyorum🙈
Merhabalar. Bir müddet giremedim okullar açıldı malum çok yoğun çalışıyorum. Konuyu açtıktan sonrada kuşun rahatsızlığı devam etti. Buradan yanıt alamadım, üzüldüm de açıkçası. Kabarma, ayaklarda soğukluk dışkıda yem ve leke bırakma giderek azalan iştahsızlık vs. Oldukça tedirgin oldum. 1 aydır bir iyi bir kötüyüz. Denemediğim şey kalmadı. Gittikçe kötüye gittiği için durum kanatlidan anlayan bir veteriner buldum. Bugün muayene ve dışkı tahlili yapıldı yani tahlil dediğim mikroskobik inceleme yapıldı detaylı olarak. Kuşta kursak mantarı veya dışkıda bununla ilgili herhangi bir bulgu olmadığı ama enfeksiyon olduğu söylendi ve soğuk algınlığına bağlı olarak mide bağırsak sisteminde sıkıntı var. Kanatta sekme de mevcut ama onunla ilgili herhangi bir şey verilmedi. İlaç olarak Triflucan şurup verildi. 5 gün kullanacağım. İştahsızlığa bağlı olarak göğüs kemiği de elime iyice gelmeye başladı. Bebekler gibi baktığım kuşum çokta iyi değil şu an endişeliyim. İlaç kullanım sürecinde ekstra önerisi olan arkadaşlarım varsa memnun olurum.

Bahar Y.

Müdavim
Çok geçmiş olsun Selin hocam umarım en kısa sürede eski sağlığına kavuşur 🙏 ilaç kullanımı sonrası (bazen öncesinde de kullanılıyor) 3 gün probiyotik 3 gün vitamin desteği iç organların zarar görmemesi açısından çok önemli aklınızda bulunsun

Selin

Paylaşımcı
Çok geçmiş olsun Selin hocam umarım en kısa sürede eski sağlığına kavuşur 🙏 ilaç kullanımı sonrası (bazen öncesinde de kullanılıyor) 3 gün probiyotik 3 gün vitamin desteği iç organların zarar görmemesi açısından çok önemli aklınızda bulunsun
Cok teşekkür ederim Bahar evet biliyorum veterinerde aynı şeyi söyledi. Umarım iyileşir cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun konu gözümden kaçmış kusura bakmayın.. fotoğrafı açmamısim siteden normal yükleme yapın çünkü ben telefondan giriyorum Göremiyorum kuşunuzun durumuna gelince verilen ilaçları kullanın sonrasında baharın dediği gibi probiyotik destekleyin birde tedavi sürecinde elle besleme yaparsanız günde bir kez de olsa çok iyi olur süreç hızlanır durumu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz sevinirim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Büyük ihtimalle sindirim hastalığı vardı bakım konusunda iyi olmadığı için hayvanda hastalık ilerledi ve kuruma olduğunu düşünüyorum triflufcanda zaten mantar için olması lazım. Kursak mantarı yokss neden triflucan verdi

Selin

Paylaşımcı
Büyük ihtimalle sindirim hastalığı vardı bakım konusunda iyi olmadığı için hayvanda hastalık ilerledi ve kuruma olduğunu düşünüyorum triflufcanda zaten mantar için olması lazım. Kursak mantarı yokss neden triflucan verdi
Bakım konusunun iyi olmadığı sonucuna nereden vardınız

Selin

Paylaşımcı
Merhaba geçmiş olsun konu gözümden kaçmış kusura bakmayın.. fotoğrafı açmamısim siteden normal yükleme yapın çünkü ben telefondan giriyorum Göremiyorum kuşunuzun durumuna gelince verilen ilaçları kullanın sonrasında baharın dediği gibi probiyotik destekleyin birde tedavi sürecinde elle besleme yaparsanız günde bir kez de olsa çok iyi olur süreç hızlanır durumu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz sevinirim
Teşekkür ederim gelişmeleri yazarım size

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bakım konusunun iyi olmadığı sonucuna nereden vardınız
Bakımdan kastım kuşta hastalığın geç farkedilmesi. Yada teşhisin yanlış olması Kursak mantarı zaten kalitesiz yem uzun süre ilaç kullanımı yada çok bekleyen mama dolayısıyla kursaklarında küf oluşuyor ben anlamadım vet hekim kursakta mantar vs yok diyor triflucan veriyor mantar ilacı :)

Son düzenleme:

Selin

Paylaşımcı
Merhabalar ilaç kullanımını bitirdim kuşun eski neşesi ve hareketliliği yerine geldi dışkısı düzeldi ancak zayif ve iştahsız. Kuruma olduğundan şüphelenmeye başladım. Elimden geleni yapıyorum artik Allahtan hayırlısı.
Forumdan ayrılma kararı aldım. Bu zamana kadar iletişim halinde olduğum, naçizane yardım etmeye çalıştığım ve yardım gördüğüm herkese teşekkür ederim.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gittiğiniz veteriner kusta mantar yok deyip antifungal ilaç veriyor. Enfeksiyon var ise en azından enroflaksasin etkili bir ilaç vermeliydi.

Selin

Paylaşımcı
Gittiğiniz veteriner kusta mantar yok deyip antifungal ilaç veriyor. Enfeksiyon var ise en azından enroflaksasin etkili bir ilaç vermeliydi.
2 veterinere götürdüm maalesef kanatlidan en iyi anladığını düşündüğüm bu olduğu için tedaviye başlamak zorunda kaldım. Buradan da beklediğim dönüşü alamadım belki dediğiniz ilacı kullansam daha iyi olurdu bilemiyorum. Sonuç itibariyle böyle bir şey oldu. Biraz sitem ediyorum çünkü yeri geldiğinde herkese yardımcı olmaya çalışan ben baya uğraşmama rağmen sesimi duyuramadım. Herkesin yoğun olduğunun farkındayım bencillik değil asla benimki. Teşekkür ederim yanıtınız için. Herkese iyi forumlar

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kus nasıl şu anda bir dışkı fotoğrafı atın bakalım tekrar

Üst Alt