• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu çok su içme

bespokeN

Yeni Üye
Yani bir sorun yok diyebilir miyiz o halde? @Şehmus BAKIR Hocam 3 günlük takibin son kısmı artık attığım dışkılar. Yorumunuz nedir? Ben gözlemlediğim kadarıyla yaptığı dışkıda sıvı kısım su içmesinden dolayı fazla olsa bile dışkıladıktan hemen sonra sıvı şeffaf. Yani bekledikçe leke bırakıyor.

Son düzenleme:

bespokeN

Yeni Üye
Hocam flood yapmak istemiyorum ancak şu son aşama için de bir yorum yapsanız konuyu çözümlesek çok memnun olurum. 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kusura bakmayın konuya yeni dahil oldum.. dışkıda hâlâ biraz enfeksiyon var ama ilaç kullanmadan gecmiycek sanırım bu yüzden bactrim şurup şart oldu eczaneden alın ve ağızdan bir damla şeklinde 5 gün verin bide suyuna diyazm verin sonra tekrar dışkı resmi görelim 👍

bespokeN

Yeni Üye
Estağfurullah. Ele şu an tam alışmadı. Şu aşamada avuca almak çok sorun olabilir. Suyu reddetmiyor suya katılıp verilemez mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Estağfurullah. Ele şu an tam alışmadı. Şu aşamada avuca almak çok sorun olabilir. Suyu reddetmiyor suya katılıp verilemez mi?
Ağızdan etkili ve çabuk tedavi oluyor suyuna probiyotik vermeniz gerekiyor bide yem yemezse elle besleme yapmanız gerekmektedir

bespokeN

Yeni Üye
Ağızdan etkili ve çabuk tedavi oluyor suyuna probiyotik vermeniz gerekiyor bide yem yemezse elle besleme yapmanız gerekmektedir
Çok teşekkür ederim çok meşgul ettim sizi de. Yem yemesinde problem yok hareketliği canlılığında da. Tek belirti dışkıdaki leke yani. Bu yüzden suya katılıp verilecek bir ilaç öneriniz varsa bu daha makul olur diye düşünüyorum.

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Çok su içme genelde iç mantar kaynaklı olsa da bakteriyel enfeksiyonlarda da görülebiliyor. Benim muhabbet kuşumda da aynı sorun vardı. Veterinere götürdüm birkaç defa. Sulphamezathine, metronidazol ve doksisiklin kullandım. Doksisiklin biraz fayda etti bugün son günündeyim bırakınca ne olacak bakalım gözlemleyeceğim. Sizin kuş nasıl oldu?

Mustafaaaa

Paylaşımcı
He siz megabakter tedavisi yapan arkadaşsınız