• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Muhabbet Kuşu Cinsiyeti

bzdmsamett

Aktif Üye
Arkadaşlar selamlar, uzun bir süreden sonra kuş almaya karar verdim. Erkek yavru 2 aylık diye almıştım ama eve gelince iyice baktığımda dişi diye şüphelendim emin olamadım. Ayrıca maalesef kuş pankreas hastası, bir önceki kuşumu da bu sebepten kaybettiğim için bu hastalığın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Öyleyse geri bırakacağım üzülerek.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar selamlar, uzun bir süreden sonra kuş almaya karar verdim. Erkek yavru 2 aylık diye almıştım ama eve gelince iyice baktığımda dişi diye şüphelendim emin olamadım. Ayrıca maalesef kuş pankreas hastası, bir önceki kuşumu da bu sebepten kaybettiğim için bu hastalığın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Öyleyse geri bırakacağım üzülerek.
Merhaba dişi evet, pankreas hastası mı? gaga taşı kalamar kemiği mi tüketmiş

bzdmsamett

Aktif Üye
Merhaba dişi evet, pankreas hastası mı? gaga taşı kalamar kemiği mi tüketmiş
kuşu geri götürdüm, ne tükettiğini bilmiyorum fakat bu hastalıktan maalesef payımıza düşeni aldığımız için pakreas tanısını koyabildim. Kuşun kendi boyutuna göre daha iri dışkılar, elde parçalanıp ufalanıyor, ilk başta sarımsı renkte aradan bir süre geçince bembeyaz kireç gibi oluyor, normalden daha fazla dışkılıyor. Bu durumlardan sonra tekrardan aynı süreci yaşamak istemediğim için kuşu geri götürdüm. Zor heveslenmiştim yenisini almaya ama bu durum yaşanınca da yine hevesimiz kursağımızda kaldı.

bzdmsamett

Aktif Üye
kuşu geri götürdüm, ne tükettiğini bilmiyorum fakat bu hastalıktan maalesef payımıza düşeni aldığımız için pakreas tanısını koyabildim. Kuşun kendi boyutuna göre daha iri dışkılar, elde parçalanıp ufalanıyor, ilk başta sarımsı renkte aradan bir süre geçince bembeyaz kireç gibi oluyor, normalden daha fazla dışkılıyor. Bu durumlardan sonra tekrardan aynı süreci yaşamak istemediğim için kuşu geri götürdüm. Zor heveslenmiştim yenisini almaya ama bu durum yaşanınca da yine hevesimiz kursağımızda kaldı.
IMG_1333.jpeg

bzdmsamett

Aktif Üye
Maşallah SüphanAllah çok yakışıklı bir erkek
Cere mordan maviye dönmeye başlamış, 3/4 aylık diyebilirim, tüye de girmiş, jumbo kırığı büyük ihtimalle
kalamar kemiği ve grit kum için uygun mudur yaşı ? Küçük diye kumdan çekindim açıkçası. Yarın entrobac geçeceğim, dal darıyla eğitimlere başlayacağız bakalım. 🥰

Üst Alt