• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Burun Akıntısı ve Kanlı Hapşırma

sususus

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Burunda kanlı akıntı, hapşırma, burun kanaması
Hastalık Belirti Tarihi
16 Ocak 2024
Kullanılan İlaç
Yok
Muhabbet kuşumun burun akması var . Kanlı şekilde hapşuruyor. İki ay önce burun akıntısı başladı dışkısı büyüktü. Şimdi dışkı boyutu azaldı. Kuyruk sallaması var aşağı yukarı iki aydır. Burun üstü tüyleri ıslanıyordu. Sonra kendiliğinden geçiyordu . Bugün okuldan geldiğimde burnu hafif kanlı şekilde akmış burun üstü tüyleri turunculaşmis . Burnunu hep kaşıyor. Burnunu kafes tellerine sürmeye çalışıyor. Biraz önce annemle tırnaklarını kestik uzundu burnuna sokmaya çalışıyordu. Bir tırnağı kanadı çok şükür pudrayla durdurduk kanamasını.simdi tuneginde duruyor hapşuruyor.Kekik çayı spreyi yaptım. Biraz burnuna gelicek şekilde ama hala hapşuruyor ve burnunu kaşıyor. Resimlerini alta koyucam . Ne yapmalıyım? Veterinerler çok pahalı. İstanbul esenlere yakın fiyatı uygun veteriner varsa önerilere açığım. Yem yemesinde sıkıntısı yoktu. Dışkı fotoğrafini koydum iki fotoda dışkıda siyahımsı parçacıklar var ezdim görün diye. Ne yapmam gerekiyor çok endişeliyim.
Streamable Video Streamable Video Streamable Video Streamable Video Streamable Video
Streamable Video Streamable Video Streamable Video Streamable Video

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Videolar açılmıyor

sususus

Yeni Üye
Videolar açılmıyor
kussd.jpg kuss.jpg kus.jpg

Bu şekilde umarım açılır. Kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor. Hapşırması arada devam ediyor. Ama kanlı değil artık. Bugün biraz daha iyi. Yemini yiyor vitaminli su koydum onuda içiyor. Kuş sesi açınca az birşey ötüyor. Erkek gibi çok ötmüyor. Bir haftalığına şehir dışına çıkıcam . Kuşları yanıma almayı düşünüyorum. Bir hafta sonra geldiğimde veterinere gidicez. Solunum hastalığından şüpheleniyorum. Burnunu hep kaşınıyor bir yere sürtmeye çalışıyor. Hapşuruyor kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor. Burnunu tırnakları uzun olduğundan kaşırken kanatmis olabilir gibi çünkü Allah korusun kötü birşeyi olsa burnu tekrar kanardı. Solunum için veterinere götürücem. Baytril 2.5 diye bir ilaç var. Onu eczaneden alıp kullansam iyi gelir mi?

Üst Alt