beyzanurdrl
Yeni Üye
Merhabalar, ben evde iki muhabbet kuşu besliyorum. Birisi 3 yaşını bitirdi yumurtadan çıktığı günden beri benimle. Diğeri daha 2 aylık 2 haftadır benimle. 2 aylık olan bu sabah hastalandı. Hapşırdığında salya sümük diyebileceğim miktarda sıvı çıkardı ağzından böylelikle fark ettim. Hemen diğer kuşumdan ayırdım zaten kafesleri ayrıydı. Odaları da ayırdım sabah. Sürekli kusma hareketi yapıyor ve kursağında ne varsa yapış yapış bir şekilde çıkarıyor. İshali var. Hareketleri dengesiz ve arada sarsılıyor. bitkin ve halsiz diyemem tam anlamıyla çünkü kafeste kıpır kıpır hala yerinde duramıyor. Ama güçsüzleştiğini ve ara ara sarsıldığını fark edebiliyorum. Hemen yoruluyor ve bir köşeye sinip uyuyor. Evdeki hoya bitkimin yeşil yaprağını kemirmiş sanırım. Suyunu günlük değiştiriyorum kuşlarımın. Bu sabah hastalandığını anlayınca kakası da cıvık su gibi olunca ishal ilacı damlattım suyuna. Kafesleri sürekli temiz tutmaya çalışıyorum. Sakaryadayım ve burada kuşlardan anlayan bir veteriner bulamadım. Birkaç resim yükleyeceğim, kakasının ve kendi görüntüsünün resimlerini. Yardımcı olabilirsenin sevinirim. Bahsettiğim hareketi yaparken videosu da var ama video yükleyemedim. Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyalar
-
2.7 MB Görüntüleme: 3
-
536.8 KB Görüntüleme: 4
-
1.3 MB Görüntüleme: 4
-
1.2 MB Görüntüleme: 4