• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşu beslenme bakım

Kutay94

Yeni Üye
Merhabalar benim kuşum erkek 1 yaşında
Tüy döküm döneminde veya genel olarak hangi vitaminlere ihtiyacı var ve kaç günde bir vermem gerekiyor ?

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhabalar benim kuşum erkek 1 yaşında
Tüy döküm döneminde veya genel olarak hangi vitaminlere ihtiyacı var ve kaç günde bir vermem gerekiyor ?
Merhaba. Tüm kafes kuşlarının dışarıdan takviye olarak ömürleri boyunca almaları gereken bazı vitaminler var. Bunlardan bazılatı multivitamin, probiyotik vb. Ürünlerdir.
Tüy döneminde Bt Amin Forte (yarım suluğa 5damla, yarım gün duracak)
Tüy dönemi dışında
Gerwit multivitamin (örn. Pazartesi yarım suluğa 5damla, yarım gün duracak)
Entrobac Probiyotik (örn. Perşembe yarım suluğa mercimek tanesi kadar, yarım gün kalacak.)

Bunun dışında grit kum, kalamar kemiği, tahta tünekler, sevgi ilgi ve şefkatle uzun yıllar sağlıkla yaşamasına vesile olabilirsiniz. 🌸

Son düzenleme:

efe1903

Tutkulu
Röhnfried Gervit W Multivitamin
Röhnfried Entrobac Probiyotik
Röhnfried Bt Amin Forte
Pazartesi Gervit Perşembe Entrobac
Öbür hafta
Pazartesi Bt Amin Forte(Gervit Yerine)
Perşembe Entrobac
Yani şöyle 1 hafta Gervit Entrobac öbür hafta Gervit yerine BT amin forte
Kuş tüydeyse haftada 2 kere bt amin forte kullanın.

Kutay94

Yeni Üye
Merhaba. Tüm kafes kuşlarının dışarıdan takviye olarak ömürleri boyunca almaları gereken bazı vitaminler var. Bunlardan bazılatı multivitamin, probiyotik vb. Ürünlerdir.
Tüy dönemi dışında
Entrobac Probiyotik (örn. Perşembe yarım suluğa 5 damla, yarım gün kalacak.)

Bunun dışında grit kum, kalamar kemiği, tahta tünekler, sevgi ilgi ve şefkatle uzun yıllar sağlıkla yaşamasına vesile olabilirsiniz. 🌸
Peki vitaminleri yarım gün durduktan sonra yine m aynı şekilde koyacağız yoksa haftada bir mi?

Kutay94

Yeni Üye
Röhnfried Gervit W Multivitamin
Röhnfried Entrobac Probiyotik
Röhnfried Bt Amin Forte
Pazartesi Gervit Perşembe Entrobac
Öbür hafta
Pazartesi Bt Amin Forte(Gervit Yerine)
Perşembe Entrobac
Yani şöyle 1 hafta Gervit Entrobac öbür hafta Gervit yerine BT amin forte
Kuş tüydeyse haftada 2 kere bt amin forte kullanın.
Teşekkürler🙂

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüy dönemi dışında
Entrobac Probiyotik (örn. Perşembe yarım suluğa 5 damla, yarım gün kalacak.)

Probiyotik entrobac toz halinde olduğu için yarım soluğa mercimek tanesi kadar yani çay kaşığının ucuyla verebilirsiniz. Birde bt amin forte gervit e göre daha az yoğun olduğu için yarım soluğa 8 damla daha iyi olur sanki 😊 bu takviyeleri verirken kuşunuzun susamış olmasına dikkat ediniz. Akşamdan uyku moduna geçince ışıkları kapatmadan hemen önce kafesten soluğu alın zaten gece yem yemezler şu içmezler sabah takviyeli suyu verirsiniz.

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Probiyotik entrobac toz halinde olduğu için yarım soluğa mercimek tanesi kadar yani çay kaşığının ucuyla verebilirsiniz. Birde bt amin forte gervit e göre daha az yoğun olduğu için yarım soluğa 8 damla daha iyi olur sanki 😊 bu takviyeleri verirken kuşunuzun susamış olmasına dikkat ediniz. Akşamdan uyku moduna geçince ışıkları kapatmadan hemen önce kafesten soluğu alın zaten gece yem yemezler şu içmezler sabah takviyeli suyu verirsiniz.
Ay evet ya tamamen atlamışım. Mercimek taneai kadar. Şu sıra ağır bi grip geçiriyorum kafa gitmiş kusura bakmayın 🙈

Kutay94

Yeni Üye
Tüy dönemi dışında
Entrobac Probiyotik (örn. Perşembe yarım suluğa mercimek tanesi kadar, yarım gün kalacak.)

Ya bir sorum daha olacak ben Bt Amin Forte bulamadım gecici olarak Avisol B aldım.Petshopta tüy dökümü için dediler bana.Buda aynı şekilde mi haftada bir yarım suluğa 5damla yarım gün kullanılacak şekilde?

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ya bir sorum daha olacak ben Bt Amin Forte bulamadım gecici olarak Avisol B aldım.Petshopta tüy dökümü için dediler bana.Buda aynı şekilde mi haftada bir yarım suluğa 5damla yarım gün kullanılacak şekilde?
Ben avisol kullanmadım bilmiyorum. O yüzden iyi midir nasıl kullanılır onuda bilmiyorum. Bilen biri varsa görünce yazacaklardır. 🌸

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Onu yarım Suluga 10 damla verin.