• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu banyo

Rayus

Paylaşımcı
Muhabbet kuşum banyodan korkuyor ilk zamanlar kaba ılık su koyup denemiştim içine griid ama saatlerce orada durdu yikanamdi alıp banyoya götürdüm kendim suyun altında kanatlarını ıslatıp yıkamayı denedim olmadı nasıl suya alistirabilirim korkuyor genelde

Bahar Y.

Müdavim
Muhabbet kuşum banyodan korkuyor ilk zamanlar kaba ılık su koyup denemiştim içine griid ama saatlerce orada durdu yikanamdi alıp banyoya götürdüm kendim suyun altında kanatlarını ıslatıp yıkamayı denedim olmadı nasıl suya alistirabilirim korkuyor genelde
Kuşlarımızı kendimiz yıkamamalıyız onların sağlığı için çok ciddi sorunlar yaratabilir, kendisi yıkanmalı veya fısfıs ile yapabilirsiniz

ebrares

Müdavim
Benim kuşum da kendisini sürekli temizler ama banyo yaparken ayaklarını sokup çıkarıyo yıkanmıyo pek çok da takmayın bence yıkanma ihtiyacı duyarsa yıkanır zaten belki de akan suda yıkanmak istiyodur çeşmeyi çok az açıp altına götürün belki yıkanır

EnesGenç

Eski Forumcu
arkadaşlar yapmanız gereken tek şey bir bardak ve orta büyüklükte tabak bardagı doldurun ses cıkartacak şekile suyu tabağa dökün tabaktan bardaga tekrar dökün bu hareketı 3 4 kere yapın zaten kuşunuzun ilgisini çekecektir

EnesGenç

Eski Forumcu
bir başka çözüm ise kuşunuzun cam bir bardağı olsun bardağa 2 parmak yüksekliğinde su kuyun sanki siz içiyormuş gibi hüpürdetin oda gelir hem içer hem banyon yapar