• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! muhabbet kuşu bacağı kangren

Asna

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayak parmakları bacağı şiş özellikle bacağında su toplamış sağlıklı bacağına göre biraz soğuk kalıyor yavruda herhangi bir halsizlik yok çok hareketli
Hastalık Belirti Tarihi
24 Ağu 2026
İki haftalık civarı yavru muhabbet kuşum var. Normalde çok elime almıyorum annesiyle babası sinirlendiği için dün akşam yuvalarını temizlemek için yavruyu elime aldığımda bacağını bu halde olduğunu gördüm. Yuvanın içine incelediğimde içinde saç teli gördüm. Tahminimce saç teli bacağına dolanması sonucu bu hale gelmiş. Şuan herhangi bir şey bacağında dolanmış gibi değil ama napmam gerek bilmiyorum. Yavru yumurtadan çıktığından bu yana ilk defa yuvadan çıkardım inceledim normalde sadece içine bakıyordum hiç farketmemiştim ne zamandır böyle emin değilim napabilirim lütfen bir şey söyleyiniz yönlendirme yapınız

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ç
İki haftalık civarı yavru muhabbet kuşum var. Normalde çok elime almıyorum annesiyle babası sinirlendiği için dün akşam yuvalarını temizlemek için yavruyu elime aldığımda bacağını bu halde olduğunu gördüm. Yuvanın içine incelediğimde içinde saç teli gördüm. Tahminimce saç teli bacağına dolanması sonucu bu hale gelmiş. Şuan herhangi bir şey bacağında dolanmış gibi değil ama napmam gerek bilmiyorum. Yavru yumurtadan çıktığından bu yana ilk defa yuvadan çıkardım inceledim normalde sadece içine bakıyordum hiç farketmemiştim ne zamandır böyle emin değilim napabilirim lütfen bir şey söyleyiniz yönlendirme yapınız
Çok geçmiş olsun öncelikle veteriner hekim görmeli
Herhangi bir veteriner hekim olur götürmelisiniz, bacağı çok ödem olmuş, saç halen olabilir
Bacağını kaybetme riski çok yüksek
ACİL götürün

Asna

Yeni Üye
Ç
Çok geçmiş olsun öncelikle veteriner hekim görmeli
Herhangi bir veteriner hekim olur götürmelisiniz, bacağı çok ödem olmuş, saç halen olabilir
Bacağını kaybetme riski çok yüksek
ACİL götürün
yavru çok küçük yuvadan uzun süre ayırırsam anne terkedebilir diye endişeleniyorum yaşadığım yer adanada küçük bir ilçe burda özellikle kuşlarla ilgilenen bir veterinerde yok

Üst Alt