• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşu ayak incinmesi

yumuff

Yeni Üye
merhaba kuşum son 2 gündür sağ ayağını kullanamıyor sol ayağıyla ve gagasıyla tutunarak ilerliyor ayağında herhangi bir şişlik, morarma yok dokunduğum zaman canı acımıyor bacağı incinmiş diye düşünüyorum fakat sizden de yardım almak istedim ne yapmamız lazım kuşum kafes tabanında sıcak yerde yemi suyu yanında bizde elle besleme yapıyoruz fakat pek iştahı yok yumurta maması çok severdi fakat şuan zar zor yediriyorumEkli dosyayı görüntüle 17843

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba,çok geçmiş olsun.
Ayakta kavrama var mı peki yoksa ramamen hissiz mi?

Bahar Y.

Müdavim
merhaba kuşum son 2 gündür sağ ayağını kullanamıyor sol ayağıyla ve gagasıyla tutunarak ilerliyor ayağında herhangi bir şişlik, morarma yok dokunduğum zaman canı acımıyor bacağı incinmiş diye düşünüyorum fakat sizden de yardım almak istedim ne yapmamız lazım kuşum kafes tabanında sıcak yerde yemi suyu yanında bizde elle besleme yapıyoruz fakat pek iştahı yok yumurta maması çok severdi fakat şuan zar zor yediriyorumEkli dosyayı görüntüle 17843
Elinize aldığınızda, sorun olan ayağıyla elinizi ittirebiliyor mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O zaman incinmiş sanırım.
D vitamini verip kas güçlendirmesi yapabilirsiniz.Teramycin deri merhemi de sürebilirsiniz sanırım. @Bahar Y. Sence nasıl bir yol izlemeli?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
teramycin merhemi çok yerde duydum. bu merhemi kullanmasak da kuş iyileşebiliyor mu?
Kesin bir şey diyemem ama düşünceme göre uzun vadede iyileşir belki ama belki kullanım sonrasında kısa zamanda iyileşecek kuşa bu kadar acı çektirmeye gerek var mı?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kafesinde tunegi varsa tuneklerini çıkarın ani hareketle ayağını daha çok kötü duruma sokabilir, kuş uçarken bir yere mi çarptı yoksa kafeste mi bişey oldu bu da önemli ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşa ait farklı bir durum varmı dışkı fotografida yollayın bakalim

yumuff

Yeni Üye
Kafesinde tunegi varsa tuneklerini çıkarın ani hareketle ayağını daha çok kötü duruma sokabilir, kuş uçarken bir yere mi çarptı yoksa kafeste mi bişey oldu bu da önemli ?
tünekleri her şeyi çıkarmıştık yavaş yavaş iyileşme de gösteriyordu fakat dünden beri sürekli kafes tellerine tırmanmaya çalışıyor yere indirsekte geri çıkıyor bu yüzden ayağı daha kötü oldu ne yapabiliriz bilmiyorum lütfen yardım edin

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
tünekleri her şeyi çıkarmıştık yavaş yavaş iyileşme de gösteriyordu fakat dünden beri sürekli kafes tellerine tırmanmaya çalışıyor yere indirsekte geri çıkıyor bu yüzden ayağı daha kötü oldu ne yapabiliriz bilmiyorum lütfen yardım edin
Lütfen kuşun videosunu ve dışkı fotoğrafı atınız.

Üst Alt