• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Ani Kusma ve İshal

ege_355

Yeni Üye
Veterinere götürdüm egzotik hayvan veterineriydi kursak iltihabı olabilir dedi herhangi bir test falan yapmadı. İğneyle antibiyotik yapmak istedi ben strese girer daha kötü olur diye izin vermedim.

Ağzından bird power isimli bir takviye ve de sanırım bir elektrolit takviyesi Alamin diye bir şey verdi.

Biraz yem yedi ama dışkılarda düzelme yok. Bazen su gibi sapsarı yapıyor. Çoğunlukla halsiz uyuyor. Resimleri ekliyorum. yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

ege_355

Yeni Üye
Yem değişikliğinden olabilir dedi sizce bu mümkün mü 3 gün önce eski yemi yerine Versele Laga Prestige yeme geçmiştim daha kaliteli diye

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Hangi veteriner götürdünüz

ege_355

Yeni Üye
Herkese merhaba. Muhabbet kuşum 2 gündür hafif toparlanma sürecinde. Yemini ve suyunu eskisi kadar iştahlı olmasa da yiyor. Yaptığı dışkılar hala sarımsı. Burada karaciğer ile ilgili olabileceğini söylemiştiniz. Şöyle bir ürün buldum İçeriği deve dikeni, enginar, karahindiba, kırlangıçotu özleri. Sizce faydalı olur mu? Bunun yanı sıra zeolit kullanabilir miyim? Şimdiden yardımcı olabilecek herkese teşekkürler.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba 😊Röhnfried ürünleri tavsiye ederim Almanya patentli ve her şehirde satış noktaları bulunuyor
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Zeolit tozu da Almanyada var👍internetten alan arkadaşlarımız var
Für Vögel Zeolith Pulver olarak aratırsanız çıkması gerekli

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Karaciğer koruyucu ilacınız,
HEPACUR • Karaciğer Destekleyici
Süs Kuşları için tamamlayıcı yem katkısı
İçindekiler: Deve dikeni, Enginar, Karahindiba, Kırlangıç otu
bitkilerinin özlerini içerir.
Analiz: Nem % 95
Karaciğer, vücuttaki kanın filtrelenmesi, sindirim, hormon üretimi,
gibi görevleri ile çok önemli bir organdır.
Enzimler üreterek biokimyasal prosesleri düzenler ve yağda
çözünen vitaminleri depolar.
Çeşitli enzimler üreterek özellikle yağın sindirimine yardımcı
olur. Yanlış beslenme ve ilaçlar yüzünden karaciğer yağlanması
oluşabilir. HEPACUR Karaciğer hücrelerinin yenilenmesin de faydalıdır
destekleyip karaciğerin işlemesini normalleştirir

Alıntıdır...

Zeolit tozu ve Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

alexaylinn

Yeni Üye
Sabah yediği yemlerin nerdeyse hepsini kustu. Kustuğu yemler sindirilmemiş ezilmemiş yemlerdi. Sonra yem yemeyi epey azalttı. Sürekli uyukluyor gözleri kapalı. Sabah 8e kadar dışkıları normaldi. Bir anda bozdu. Gördüğüm kadarıyla farklı bir
şey de yemedi. Sadece bir aydır ara ara özellikle geceleri ishal yapıyordu dışkısını. Buna çoğunlukla çözüm bulamadım. Gündüz normale dönse de gece bozuyordu.
lütfen veterinere götürün aynı şikayetler vardı kuşumda ben çok geç kaldım maalesef evdeki tedavilere hiç cevap vermedi geç kalmayın lütfen

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba ağzında koku var mı

ege_355

Yeni Üye
Merhaba 😊Röhnfried ürünleri tavsiye ederim Almanya patentli ve her şehirde satış noktaları bulunuyor
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Zeolit tozu da Almanyada var👍internetten alan arkadaşlarımız var
Für Vögel Zeolith Pulver olarak aratırsanız çıkması gerekli
Merhaba. Ürünlerin birçoğu elimde var. Entrobac Gerwit W Bt Amin forte hepsi var. Bunları kullanıyorum. Zeolit tozunu ve karaciğer destekleyiciyi de bugün sipariş verdim. Bugün biraz daha hareketliydi ve yemini yiyip suyunu içti. Sadece hala dışkıda düzelme çok yok çok ağır toparlanıyor. Dışkıları hala cıvık bazen tamamen su gibi ve yeşil leke bırakıyor. Beyaz olması gereken kısmı sarı. Sürekli gözlemliyorum. Yemini yemezse yedirmeye çalışıyorum.

ege_355

Yeni Üye
lütfen veterinere götürün aynı şikayetler vardı kuşumda ben çok geç kaldım maalesef evdeki tedavilere hiç cevap vermedi geç kalmayın lütfen
Merhaba. Başınız sağ olsun. Ben aynı gün veterinerle iletişime geçtim muayene etti hatta egzotik hayvan veterineriydi. Yine de maalesef çok iyi anlamadığını fark ettim. Bu hayvanlar çok küçük organizmalar olduğu için maalesef pek iyi teşhis ve tedavi yapamıyor çoğu. Dışkı analizi vs. yapmadan direkt iğneyle antibiyotik vurmak istedi hatta ben izin vermedim. Sürekli gözlemliyorum durumunu. İlginize teşekkür ederim.

ege_355

Yeni Üye
Karaciğer koruyucu ilacınız,
HEPACUR • Karaciğer Destekleyici
Süs Kuşları için tamamlayıcı yem katkısı
İçindekiler: Deve dikeni, Enginar, Karahindiba, Kırlangıç otu
bitkilerinin özlerini içerir.
Analiz: Nem % 95
Karaciğer, vücuttaki kanın filtrelenmesi, sindirim, hormon üretimi,
gibi görevleri ile çok önemli bir organdır.
Enzimler üreterek biokimyasal prosesleri düzenler ve yağda
çözünen vitaminleri depolar.
Çeşitli enzimler üreterek özellikle yağın sindirimine yardımcı
olur. Yanlış beslenme ve ilaçlar yüzünden karaciğer yağlanması
oluşabilir. HEPACUR Karaciğer hücrelerinin yenilenmesin de faydalıdır
destekleyip karaciğerin işlemesini normalleştirir

Alıntıdır...

Zeolit tozu ve Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Teşekkür ederim bu ilacı ve zeolit tozunu sipariş ettim umarım iyi gelir.

ege_355

Yeni Üye
Herkese merhaba. Bugünkü dışkıların yarısı sulu yarısı da bu resimdeki gibi. IMG-0981 hosted at ImgBB

Sizce iyileşme belirtileri var mı?Enerjisi düne göre %10-15 daha fazla gibi. Yemini elimle yedirmek için ısrarcı oluyorum yiyor. Ama çok su kaybediyor sürekli sıvı dışkı yaptığı için. Bt Amin Forte kullanabilir miyim?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese merhaba. Bugünkü dışkıların yarısı sulu yarısı da bu resimdeki gibi. IMG-0981 hosted at ImgBB

Sizce iyileşme belirtileri var mı?Enerjisi düne göre %10-15 daha fazla gibi. Yemini elimle yedirmek için ısrarcı oluyorum yiyor. Ama çok su kaybediyor sürekli sıvı dışkı yaptığı için. Bt Amin Forte kullanabilir miyim?
Merhaba hoş geldiniz 😊daha iyi dışkılar btAmin forte takviyesi verebilirsiniz 😊🤲zeolit tozu ile daha da toparlayacak inşallah 😊🤲

ege_355

Yeni Üye
Merhaba hoş geldiniz 😊daha iyi dışkılar btAmin forte takviyesi verebilirsiniz 😊🤲zeolit tozu ile daha da toparlayacak inşallah 😊🤲
İnşallah. Kargoya verildi bugün. Veteriner enjeksiyonla antibiyotik konusunda ısrarcı ama 38 gram kuşa iğne yaptırmaya içim elvermiyor. Çok zor bir karar bizim için. Ne önerirsiniz? Aslında kabus gibi olan pazar gününe göre gün gün dışkı haricinde değişimler var. Biz önce başka bir yer kullanıyorduk. Daha sonra daha iyi diye Versele Laga Prestige yem aldım. Cumartesi akşamı onu verdim pazar sabahı kusma gerçekleşti. Ne var ne yoksa çıkardı. Sizce bu iş yemden mi oldu? Daha önce bir konu daha açmıştım geceleri sulu yapıyor diye ama gündüz dışkıları mükemmeldi. Şimdi tüm sistem bozuldu. Yoksa mikrobik bir şey mi dersiniz? Ona göre antibiyotik işine gireceğim çünkü kuşun durumu zaten hassas ve kritik bünyesini daha fazla yormak istemiyorum. Şimdiden okuduğunuz için çok teşekkürler.

ege_355

Yeni Üye

Merhaba. Gece dışkıları yine suluydu ama sabahtan beri olan dışkılar bu şekilde. Yardımcı olabilir misiniz?

Üst Alt